Хрвати не могу да поднесу истину о Јасеновцу: Гидеона Грајфа напали на најпримитивнији начин

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.055

ХРВАТИ НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСУ ИСТИНУ О ЈАСЕНОВЦУ: Гидеона Грајфа напали на најпримитивнији начин и оптужили да лаже о броју жртава​

ХИСТЕРИЈА у Хрватској, која је избила после оптужнице коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четири висока хрватска официра, због напада на српске избеглице на Петровачкој цести, сваким даном је све јача.​

У изливима мржње истакла се, нажалост, и највиша научна установа у Хрватској ХАЗУ, која је у својој објави изнела низ врло примитивних увреда и затражила да се Србија одрекне „мита у Јасеновцу“.

Хрватска јавност, научна заједница и политика из петних жила покушавају да умање број жртава злогласног НДХ логора, а у складу с тим, у Јутарњем листу објављен је крајње злонамеран, памфлетистички и примитиван напад на Гидеона Грајфа.

Грајф је израелски историчар специјализован за изучавање историје Холокауста, посебно концентрационог логора Аушвиц. Од око 2015. године, тежиште Грајфовог рада је и логор смрти Јасеновац. Написао је монографију под називом Јасеновац — Аушвиц Балкана, у којој је описао 57 метода убијања и мучења људи.

На основу података до којих је дошао током четворогодишњег истраживања, Грајф је навео да је у Јасеновцу на најокрутнији начин убијено најмање 800.000 Срба и око 40.000 Јевреја.
https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1120268/hrvatska-jutarnji-list-gideon-grajf-jasenovac
Усташко дивљање не престаје код већине Хрвата. Шта треба Србија урадити да Хрватска престане са усташким дивљањем?
 
Prihvatiti poraze u ratovima iz 90-ih i prestati opravdavati ratove Jasenovcem.
усташко просеравање. Игноришеш чињенице, шест месеци пре почетка рата сте избацивали Србе са радних места, минирали Српске куће итд.
 
усташко просеравање. Игноришеш чињенице, шест месеци пре почетка рата сте избацивали Србе са радних места, минирали Српске куће итд.

Jel tu računaš i Srbe koji su radno vrijeme provodili na barikadama?
 
Денацификовати под хитно!
a bre, pa nismo svi za rat, vec da se proglasi ustaski genocid u un, kao nad jermenima posle 100 godina sto je doneta rezolucija

da se zigosu genocidasi, da svet zna
 
Па и то спада у денацификацију.
otkud ja znam, ako sam prvi put cuo za pojam - znas i sam kad

ja sam uvek mislio da sledi antiteroristicka akcija, disciplinovanje, i sankcije, a za denacifikaciju sam sad prvi put cuo, od spec. op. demilitarizacije ukrajine i njenog ukidanja kad ludaci nece da odustanu od pobede
 
Koje je to ustaško divljanje? Pa dobro su mu rekli u Jutarnjem, nisu ništa slagali.
Негирање чињеница и то на најпримитивнији начин. Хрвати и културно понашање, тисућљетно просеравање:rotf:
 
Poslednja izmena:
Ok, prihvaćamo poraze a vi prestanite kmečati.
mi ne kmecimo,dok ste vi sami sebe porazili na nacin nezabelezen u evropskoj istoriji.Zapravo, ima nesto slicno u 16 veku ne britanskom ostrvu, pa je Carli I ostao bez glave .
Dok ste bili u KK monarhiji imali ste svoj Sabor i oblik siroke autonomije,to vam nije bilo dovoljno i tezili ste samostalnoj Hrvatskoj.Da bi dosli do tog cilja niste birali sredstva.Jedno od njih je bilo etnicko ciscenje Srba koji ste dozivljavali kao "pretnju",i na tom putu ste pocinili genocid ubivsi preko 300 000 Srba u NDH,sve u ime nezavisne Hrvatske.
Kao SR Hrvatska imali ste siroku autonomiju i bitan status u SFRJ,ni to nije bilo dovoljno,hteli ste nezavisnu Hrvatsku.Opet na tom putu etnicko cisenje,ovog puta ima i srpske krivice u u citavoj prici, za razliku od 1941.-9145.
Drzavu dobijate 1993. clanstvom u OUN, i koliko je ona trajala kao samostalna,23. godine ?Borite se na sve moguce nacine da udjete u novi savez i odrekenete se elemenata drzavnosti koji su vam toliko "nedostajali" u povjesti.Odricete se samostalne drzavne politike,cak i unutarnje ste se odrekli. Iz Brisela narede vi izvrsite cak i na vasu stetu.Odricete se monetarne politike i prelazite na evro,dopusticete strancima da kupuju nepokretnosti po Hrvatskoj pod istim uslovima kao vasi drzavljani,...i sve to da bi mogli da radite po EU za 2000€, pored industrije koju ste imali i unistili,Slavonije i mora
Toliko ulozenog truda i zlocina, da bi se vratili na status koji ste imali u KK monarhiji
Retko zabelezen debilizam u modernoj evropskoj istoriji
 
Poslednja izmena:
Ok, prihvaćamo poraze a vi prestanite kmečati.
Никакво кмечање, ви кмечите и дивљате кад вам се каже истина. Ваш манијак Томпсон је правио песму Јасеновац како је радостан кад Хрвати кољу Србе.
 
Ustase i domobrani do 45', posle 45' partizani,90-ih opet ustase danas EU fanatici sa ustaskom ideologijom.Sta ce biti sutra?
Сутра... па, сутра ће почети да се јављају козачка удружења по Загорју - и то пар дана након што Русе, као и све друге војске које су знале промарширати кроз Загреб, дочекају уз цветне венце.
То дочекивање освајача би могло да се уврсти као нематеријална културна баштина Хрвата. :think:
 

Back
Top