Hrvati na vrhu neslavne liste u EU

Ma pazi, kako neko da se odvoji od roditelja kad je prosecna plata u Srbiji 400 (i kusur) evra? Recimo da placas garsonjeru 100-150 evra, i na to jos 100 evra za racune, ostaje <200 evra za zivot.
Kako je jedan skroman rucak u Srbiji 400 din. Treba jos 100 evra da jedes jednom dnevno. Znaci ostaje jos 100 evra da se svrckas i da jedes jednom dnevno. A gle tu su jos raznorazni troskovi
tipa nesto jos osim tog jednog obroka dnevno tipa treba i da se obuces, da odes negde sa drustvom i tako...

ovo je bas bizarno:rotf:

a kaze nas preCednik "imamo problema sa gojaznoscu a kukamo"

3b4ac3546ed65fb8943228f077c67fbe_400x400.jpeg

Ti imaš razloga?
Ljut si što si odrastao u vojnim stanovima i imao sobicak 2x2, ustvari još i danas se zadovoljavaš s time kod svojih roditelja sa skoro 40 godina.

Naravno da imam, jer sam Srbin, pa tako imam i taj nezgodan običaj da se naljutim kada mi neko pobije milion i kusur ljudi bez ikakvog razloga. Uzgred, do koliko ti je mama danas dozvolila da se igraš na internetu? :hahaha:

Hrvati na vrhu neslavne liste u EU

Zagreb -- Prema podacima Evrostata Hrvatska i Malta su dve zemlje EU u kojima mladi najduže žive sa roditeljima.

Dok je na Malti prosečno doba kada se mladi stambeno osamostaljuju 32,2 godine, u Hrvatskoj je 31,9 godina, prema poslednjim dostupnim podacima Evurostata, prenosi portal Index.hr.

Poređenja radi, u Švedskoj koja najbolje stoji po ovom pitanju, prosečno doba je 21 godina, u Danskoj 21,1 godina, u Luksemburgu 21,4 godine, a u Finskoj 21,9 godina.

Na drugom kraju ove rang-liste, nakon Malte i Hrvatske slede Slovačka (30,8 godina), Italija (30,1 godina), Grčka (29,4 godine) i Španija (29,3 godine).

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=04&dd=13&nav_category=1262&nav_id=1529911

According to the latest survey, Serbia holds Europe's third place where adults between 18 and 34 years of age are living with their parents

tabela.jpg

Na nasu srecu sa ovih prostora, ovo ce se popraviti odlaskom mladih van drzave:klap:

...

Kad mladi covjek ode od svojih roditelja trebaju mu dvije stvari za normalan zivot...

Sigurna primanja...

Krov nad glavom...

Ko mu to omoguci ili dadne sansu da to ostvari, to vise nije vise stvar patriotizma nego opstanka...

ima tu i mnogo mentaliteta
ja na primer kad sam studirala jako malo ljudi je radilo preko studentske zadruge

sta vise vecini je bilo "ispod casti" da cisti, pakuje.....i slicno....kod nas su ljudi u stanju da sede kod kuce 2 godine jer nece da rade bilo sta. I onda nadju prvi posao za 29 godina.

Naravno ne svi, ali dobar deo.....

A opet mnogima roditelji traze posao......

meni nikad niko u zivotu nije trazio posao osim mene, to bi mi bilo bas jadno

sve u svemu zato nam drzava i jeste tu gde je

Poslednja izmena:

Back