"Hrvati i Dalmatinci nisu isti narod i što ćemo sad? Helena Horvat Trogir

walter45

Domaćin
Banovan
Poruka
3.883
Gle´ vamo rvat...kakav nokaut na 00:27. A drugari skakucu unaokolo kao male p*ckice. :mrgreen:
Liku svaka cast za nokaut, mislim da se upecatio nesrecniku u pamcenje do kraja zivota. :worth:

Nego, da se vratimo temi...lepo bre tamo na tom Ciovu. Ja bio i ugostila me gazdarica Milica. Sofer, koji nas vozao basom do pijace u Trogiru (tamo odmah kod stanice) se odusevio kad je cuo da smo Srbi, pa poceo da nam prica melanholicno kako mu je pre bilo super dok je sluzio vojsku u Kraljevu, kako se s*re na tu vasu novu drzavu, kako je sve u k*rcu i tako... :mrgreen:

ciovo?

kad drugi put krenes tamo,javi obavezno.imam(o) tamo vikendicu..

kajzersoza

Iskusan
Banovan
Poruka
6.833
ja jesam etnicki Hrvat.ti bi moga biti svasta.svetosavska crkva,tzv.spc-a je za vrime turaka posrbila na mali milijun etnija.od Hrvata,cincara,vlaha,bugara,torlaka,morlaka,turaka,cigana,cnogoraca,rumuna...itd i tako duze..

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: ti si etnicki snosaj , a ne rvat !!!
prskali su vas svi gospodari koji su ,znali da mozete mnogo toga istrpeti...
etnicki rvat :rotf::rotf::rotf:

kajzersoza

Iskusan
Banovan
Poruka
6.833
pazi ovo, (australski)ustasha dejstvuje...:mrgreen:

20070116034200hrvati_srbi_tucnjava_australian_open_melbourne_kick.jpg

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: a sto nisi etnicki rvatu postavio klip iz slovenije na vatrpolo utakmici , kad je onaj 1an nas ohefto nekoliko etnickih rvata:mrgreen:

1an etnicki rvat je cini mi se pao ko pjacka od udarca ,sa 2-3metra visine....
cak se cuo i rvatski tup udarac pri padu...:kafa:

Only Beer

Buduća legenda
Poruka
29.776
:zcepanje::zcepanje::zcepanje: a sto nisi etnicki rvatu postavio klip iz slovenije na vatrpolo utakmici , kad je onaj 1an nas ohefto nekoliko etnickih rvata:mrgreen:

1an etnicki rvat je cini mi se pao ko pjacka od udarca ,sa 2-3metra visine....
cak se cuo i rvatski tup udarac pri padu...:kafa:

Stavio sam ja, bre. Pogledaj malo, pa ces videti, na kraju prosle strane negde.

TranceLuv

Primećen član
Poruka
687
Današnaj Crna Gora i istočna Hercegovinu područje koje je bilo najvećim dijelom katoličko do pada pod dinastiju Nemanjića kad se ono pravoslavizira. Zadnja plemena crnogorske unutrašnjosti prelaze u 17. st. na pravoslavlje. Trebinjsko-Mrkanjska biskupija bez svećenstva i samostana polako nestaje, odnosno njeni vjernici prelaza na pravoslavlje...

http://img266.imageshack.us/img266/8281/seite284zy9.jpg

Докази???

У Херцеговини, Босни и Црној Гори у средњем вијеку грађени су православни манастири: Тврдош, Дужи, Петропавлов манастир, Завала... Олтар на истоку. У околини поменутих, као и поред бројних манастира и цркава налазе се стећци: са уклесаним именима православних свештеника, гробови су окренути главом на западну страну, тијелом на исток. Исцртан грчки крст... У вријеме средњег вијека иначе читава Босна је била православна земља са изузетком мањег броја Богумила у централним подручјима. Доказ опет манастири и цркве. Латини су православце, односно становнике Босне звали патаренима. Екс Патер: од Оца. Јер православни вјерују да Свети Дух проистиче од Оца, а не од Оца и Сина.

О 17. вијеку нема говора, то је небулоза. Увелико у средњем вијеку сви поменути крајеви су били под јурисдикцијом СПЦ.

Покатоличавање и стварање Хрвата: под притиском Рима. О томе прочитајте у књизи поменутог фратра Виктора Новака који је дао на увид шта се дешавало.
Познато унијаћење, потом покатоличавање,...:whistling:

TranceLuv

Primećen član
Poruka
687

Слика је непотпуна: фале 3 манастира код Требиња, Тавна, Папраћа код Зворника, Сасе код Сребренице. На слици су уцртани католички што је немогуће јер у том крају живим и никада нити је било католика нити цркава.

kajzersoza

Iskusan
Banovan
Poruka
6.833
nemam ja problema s tim.nekad podjelimo,nekad fasujemo.tako to ide...

:hahaha::hahaha::hahaha: cesto ste vi bili fasovani ,veruj mi znam jos od vremena stare juge....dobili ste komplekse i zbog toga, pa ste zato hteli kad god gostujete u evropi da se s nekim pobijete ,kako bi dobili 5to minutni staz u nekim od evropskim tv kuca, kako bi rekli ''awsome ,hooligans from croatia'':rotf::rotf::rotf:

kompleksi ,josipe ...kompleksi:mrgreen:

walter45

Domaćin
Banovan
Poruka
3.883

Слика је непотпуна: фале 3 манастира код Требиња, Тавна, Папраћа код Зворника, Сасе код Сребренице. На слици су уцртани католички што је немогуће јер у том крају живим и никада нити је било католика нити цркава.

++++
Medju vaznije dogadjaje valja svakako zabiljeziti i PRELAZ JEDNOG DIJELA KATOLIKA U BOSNI NA PRAVOSLAVLJE. Presla je i skoro cijela Trebinjska biskupija u Hercegovini tokom XVI. i XVII. stoljeca. Katolicki narod ostao je bez svecenika usred ljutih progona. Pravoslavna crkva sklapa vec iza pada Carigrada kompromis sa Turskom carevinom i patrijarha Genadije dobiva cast turskog pase.

A narod Neretve i Popova pise 1629., da je veci dio katolika ovih strana otisao u skizmu. Sacuvan nam je dokumenat, kako je pravosl. vladika, valjda pri njezinu osvestenju, dao sastrugati krec s crkve, porusiti katolicke oltare i izbaciti napolje kosti katolickih pokojnika. Narod, ozlojeden, hoce da se vrati katolickoj vjeri, ako mu se pribavi stalan zupnik. Nazalost od toga nije bilo nista, i ti katolici ostase i dalje pravoslavnim. Sve ove vijesti donosimo prema spomenutoj studiji »Massenbeitritte...«, za koju je prvak srpske historiografije Stanoje Stanojevic (Jugosl. istor. casopis, III., 376) rekao, da je u cijelosti dokazala svoj predmet, a time i prelaz katolika trebinjske biskupije na pravoslavlje.

++++