Hristos je Jahve

anajade

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Jehovisti grese kad kazu da je Jahve Bog otac .Hristos je jahve.Evo jednog dokaza iz biblije a ne ovaj onaj reko nego sama biblija to kaze.

Tako se Mojsije vratio YHWH- u i rekao O, kakav su veliki greh ovi ljudi pocinili.Napravili su od sebe bogove od zlata. Ali sada, molim te, oprosti im greh ali ako ne onda me izbrisi iz knjige koju si napisao

YHWH je odgovorio Mojsiju: „ Ko god je gresio protiv mene, izbrisacu ga iz svoje knjige . Izlazak32,

Ovde pokazuje da je YHWH Onaj koji brise imena iz Knjige zivota. Odlično! Sada razmotrite ovde Sveto pismo:

Ipak, imate nekoliko ljudi u Sardu koji nisu uprljali svoju odecu. Oni ce hodati sa mnom, obučeni u belo.jer su dostojni. Onaj ko pobedi bice, kao i oni, obucen u belo. Nikada necu izbrisati ime te osobe iz knjige zivota , vec cu to ime priznati pred svojim Ocem i njegovim andjelima. (Otkrivenje 3:4, 5)

Погрешио си. Не пише да је Јахве одговорио Мојсију.

Мојсије се врати Господу и рече: „Ех, народ овај љуто сагреши начинивши себи бога од злата.
Господ није Јахве.

Вратим се Мојсије ка Господу, и рече: Молим Ти се; народ овај љуто сагреши начинивши себи богове од злата.
32:32 Али опрости им грех: Ако ли нећеш, избриши ме из књиге своје, коју си написао.
32:33 Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, онога ћу избрисати из књиге

E evo sa gospodom.prevod

Postepeno se otkrivao

Nije se postepeno otkrivao nego se Sveti Duh otkrio kao otac Isusa na rijeci Jordan. I ako postoji paralale sa Jehovom koji je duh u starom zavjetu, onda je to Sveti Duh u novom zavjetu a ne Hristos.
I Sveti Duh nema veze sa Jehovom. To je poseban drugi duh, nije Jehova. I radi protiv poretka Jehove medju Jevrejima, revolucionarne stvari. Protivnici su.

Jehovisti grese kad kazu da je Jahve Bog otac .Hristos je jahve.Evo jednog dokaza iz biblije a ne ovaj onaj reko nego sama biblija to kaze.

Tako se Mojsije vratio YHWH- u i rekao O, kakav su veliki greh ovi ljudi pocinili.Napravili su od sebe bogove od zlata. Ali sada, molim te, oprosti im greh ali ako ne onda me izbrisi iz knjige koju si napisao

YHWH je odgovorio Mojsiju: „ Ko god je gresio protiv mene, izbrisacu ga iz svoje knjige . Izlazak32,

Ovde pokazuje da je YHWH Onaj koji brise imena iz Knjige zivota. Odlično! Sada razmotrite ovde Sveto pismo:

Ipak, imate nekoliko ljudi u Sardu koji nisu uprljali svoju odecu. Oni ce hodati sa mnom, obučeni u belo.jer su dostojni. Onaj ko pobedi bice, kao i oni, obucen u belo. Nikada necu izbrisati ime te osobe iz knjige zivota , vec cu to ime priznati pred svojim Ocem i njegovim andjelima. (Otkrivenje 3:4, 5)
Nije.

ti gresis

Jehova je Bog a Isus je Bozji Sin tako pise u Bibliji.
ne znas da je Isus vrsio Bozju volju?
pa eto sad znas

losa ti analogija

I ja sam Jahve i Isus. Otac i Ja i Isus smo jedno. Samo preko mene mozete doci do oca i ja oprastam grehe, a kada se vratim sudicu
zivima i mrtvima. Za to vreme cu da forumasim.

Ja sam.mislila na ova tri andjela kada avram.u njima prepoznaje gospoda

Ovo pustosenje od strane ova dva ne razumem .Ko je prvi drugi a i dazd mi sad sumnjiv.Da nije onaj treci.
ne znam, osim tu nema pomena o nekakva dva ili tri gospoda. stari zavet ne poznaje tročnost boga.
u nz već ima oni koji svedoče na nebu, otac, sin i sveti duh. ili tri boga ili trojedini bog kako ga hrišćanstvo predstavlja.

ne znam, osim tu nema pomena o nekakva dva ili tri gospoda. stari zavet ne poznaje tročnost boga.
u nz već ima oni koji svedoče na nebu, otac, sin i sveti duh. ili tri boga ili trojedini bog kako ga hrišćanstvo predstavlja.
Бог који је некада много пута и различитим начином говорио очевима преко пророка, говори и нама у последак дана ових преко сина,

Pvo mislim da ti je dovoljno
Koji bog se javljao u starom zavetu

Бог који је некада много пута и различитим начином говорио очевима преко пророка, говори и нама у последак дана ових преко сина,

Pvo mislim da ti je dovoljno
Koji bog se javljao u starom zavetu
po meni ko zna neki jevrejski lokalni koji je pobedio baala hananskog. ta dva su bili u opticaju u to vreme.
niko ni nezna šta znači jhvh (šifrovani) pa ga prevodi ko kako stigne.

Back