Hristadelfijci su Bezboznici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
(Jovan 10)
24 A Jevreji ga opkoliše, i govorahu mu: dokle ćeš mučiti duše naše? ako si ti Hristos, kaži nam slobodno.
25 Isus im odgovori: ja vam kazah, pa ne vjerujete. Djela koja tvorim ja u ime oca svojega ona svjedoče za me.
26 Ali vi ne vjerujete; jer nijeste od mojijeh ovaca, kao što vam kazah.
27 Ovce moje slušaju glas moj, i ja poznajem njih, i za mnom idu.
28 I ja ću im dati život vječni, i nikad neće izginuti, i niko ih neće oteti iz ruke moje.
29 Otac moj koji mi ih dade veći je od sviju; i niko ih ne može oteti iz ruke oca mojega.
30 Ja i otac jedno smo.

Христаделфијци и остали јеретици који негирају Христово божанство, очигледно нису од Божјег стада. :?

Ne mašaj se Pisma jer si mnogo puta dokazao koliko ga slabo znaš.
Šta onda znači ono:
"Otac moj je veći od mene."
i šta ono
"Hristos je prvi među mnogom braćom"
i šta ono
"rekoh bogovi ste i sinovi Višnjega svi"
a onda i sam Hrist kaže da se to odnosi na "one kojima je Riječ Božija upućena..."
Ovo je samo ono čega sam se u sekundi sjetio,
a da još imam vremena da tražim...
Ali nema smisla da zatrpavam jer ti vrlo često i sam daješ argumente drugima, da ne kažem da si zbog svog stava i ponašanja sam sebi najgori a drugima najbolji argument.
Isus Hrist je jedno s Bogom isto kao i ti i ja što smo, ili bolje rečeno što bismo mogli (i trebali) da budemo.
Razlika je samo u tome što je on tu svjesnost i sklad s Bogom Ocem imao još onda, a ti i ja (ako hoćemo) tek treba da to postignemo.
I tako treba da idemo za njim.
Ali ovo što ti činiš, nimalo nije nalik na Hristov put.
Sjeti se mudrog Gamaliela i njegovog savjeta datog ondašnjim "ocima i mudracima" i pazi da se ne nađeš bogoborac dižući se na (obično) bolje od sebe.

pardon,
Hristadelfijanci ne mogu biti bezbožnici jer imaju Boga , jednog jedinog koji se zove Jahve .
A ako to "bezbožnici" znači da Hrist nije Bog onda si u pravu .
A u toj tvojoj teoriji najčudnije je da Bog ima Boga i moli mu se i kaže da je veći od Njega i da bez Njega ne može ništa čak i umre a ipak su isto jedno mada razdeljeni na neko vreme?
I znaš da nema objašnjenja za to
pa to nazivaš tajnom Božijom iako nam celo Pismo i dade da tajni nemamo .
Nije ni čudo što ima toliko ateista i muslimana
od takvog hrišćanstva samo treba bežati
bolje ništa ne znati nego misliti da znaš i u zabludu voditi tolike ljude

О да.. објашњења има, али како они који нису од Божјег стада да разумеју Свето Тројство ? Не назваше ли узалуд вашег гуруа - БЕЗУМНИ Арије ? :wink:

Арије највећи непријатељ ? Па ти си смешан. Аријева ђаволска наука је пропала на 2. Вас. Сабору, а вас шака јада који и данас гуслате његове глупости људи ни не примећују, јер сте смешни. :D

ПС: Зашто мислиш да чу да губим време на тебе опет ? :wink:

(Јован 5)
22 Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu,
23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.

Од кад је то Бог свој Суд предао обичном човеку ? Зашто безбожници попут Христаделфијаца не поштују Сина, а самим тим не поштују ни Оца ? :?

Baš je problem u tome
što mi više poštujemo sina nego vi
zato mu i dodeliste titulu samog Boga
jer ga ne možete ceniti u svoj njegovoj snazi i karakteru kao čoveka .
Jer mu oduzimate i uspeh i patnju i stradanje
i vaskrsenje i nagradu
Sve ste mu uzeli čak ga nazvali glumcem
strašno
ali zna se da neće svi koji viču Gospode Gospode
nažalost neće ...

Опа... негирање Хрисотвог божанства је "поштивање" ? хехехехе... рекло би се да сте мало побркали лончиће, ви - следбеници БЕЗУМНОГ Арија.

ПС: Ниси одговорио на прво питање, случајно или намерно. 8)

Prvo nazvati nekog Bezumnim
moze samo jos bezumniji a nikako hriscanin
tako da mi to nije argument kao tebi

Drugo
rekao sam ti
umireš ceo i telo i duša
a duh koji nije svest vraća se Bogu
i od dobrih i od loših
ali džabe tebi govoriti nanovo ono što si več čuo
ne može te niko skrenuti sa "ispravnog" puta
osim samog Boga

Christadelphian:
umireš ceo i telo i duša

Библија:
“Jer je meni zivot Hristos, a smrt dobitak. A kad mi zivljenje u telu plod donosi, to ne znam sta cu izabrati. A oboje je milo, imajuci zelju OTICI I sa Hristom biti, koje bi mnogo bolje bilo. (FIL 1;21-23 ) Ovde Pavle kaze da je smrt dobitak, jer onda odlazi Hristu sto je mnogo bolje.

Ето како је људска наука БЕЗУМНОГ Арија заправо - контрадикторна Библији. УПС!!! 8)

Не разумеш ти то наследниче БЕЗУМНОГ Арија... Реч је о дилеми Апостола, који нам из те своје дилеме заправо открива шта бива са душама након биолошке смрти тела. А ти си тврдио како умире и тело и душа. УПС !!! :wink:

Christadelphian:
Drugo
rekao sam ti
umireš ceo i telo i duša
a duh koji nije svest vraća se Bogu
i od dobrih i od loših
ali džabe tebi govoriti nanovo ono što si več čuo
ne može te niko skrenuti sa "ispravnog" puta
osim samog Boga
to da se duh vraca je tastina nad tastinama tvrdi Propovednik, a vi sekte to uvek istrgnete iz konteksta.
Bog Otac i Sin su vise svih nebesa, a tamo sta imaju bezboznici da traze?
To da dusa umire, neka ti bude, kad jedinicu svoju sam odrices, tvoj problem, tesko tebi sto samoga sebe osudjujes. Najdobronamernije ti kazem da ne gresis dusu svoju, jer ako je izgubis, onda...

Druškane proveri ponovo
šta znači pojam duh
a ja ću probati ukratko da ti pomognem jer vidim da ti je pomoć neophodna i to besplatno za razliku od nekih
"Telo bez duha mrtvo je" Jak.2:26
duh je pokretačka energija našim zemljanim telima
Adamu bi dunut duh u nos kako bi oživeo
i on posta duša živa ili živo biće
a duh je hebrejska reč ruah ili grčka pneuma
a znači i dah vetar život
Propovednik 12:7
lepo kaže da se duh vraća Bogu
gde si zaglibio ?

Christadelphian:
Tačno
a telo i duša zajedno i vaskrsavaju
takodje
samo ima jednu izmenu
to telo više nije raspadljivo od krvi i mesa

Да, на васкрсењу долази до сједињавања душе и тела поново, али до тог момента, стање душе је сасвим другачије од јереси које ви проповедате. Душа умире ? Свашта... А зашто онда Апостол каже да би волео умрети, како би био са Христом ? :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back