Hrišćanstvo u Indiji

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Poruka
11.058
Pogledajte prilog 1269571

Ne znam kako su Indijci izbegli masovno pokrštavanje, koje je zadesilo
ostale kolonije. Sa hrišćanstvom su se sretali dva puta. Prvo sa ranim,
hrišćanstvom, a onda preko kolonista.

Mada nemaju neki otpor prema Hristu i smatraju ga za još jedan u nizu
avatara Višnjeg, ostali su u svojoj veri.
Hinduizam je zastupljen 80% i svega 2% hrišćanstvo.

Bez obzira što je hrišćanstvo u tako malom procentu, to je veliki broj ljudi.
Preko 24 miliona ljudi.

Kako danas izgleda hrišćanstvo u Indiji?
Па бааааш ћу идем у индију, мождс брате да видим Тај Махал

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.431
Pravila sam probleme kada si tvoju organizaciju poistovećivao sa
bogumilima. Kako ja to vidim, vi veze nemate jedni s drugima.
Vaš pogled na život je previše materijalistički, a tumačenja Biblije
doslovna.

Mene samo zanima da li je rimokatolička crkva ikada odgovarala
za zločine koji su u njeno ime počinjeni širom sveta.
Bogumili i adventisti imaju konekciju jedino sto su kritika mainstreama.

P

Pojela maca

Gost
Krscanstvo ima 100 hiljada sekti jer je novi zavjet izvor tome ,Pavle je samo puzla u kontradikcijama..
Ima 100hiljada sekte ali samo postoji jedna apostolska crkva.Crkva je pocela od grupe ucenika apostola hristovih a u centru hrist i tako su uspostavili ono sto je adam rasturio zajednicu sa bogom.Sa samim.bogom.Zivim bogom.I onda su izasli u svet i dalje sire crkvu i to se krstenjem evangelizacijom.prodyzuje do danas.Zsto je danas crkva pravoslavna apistolska crkva
I sad osnuje neki toma i zika crkvu.Oni su kao samoprizvani apostoli a dje im.je hrist.Bas greh prave.Sebi.

DedaStojan

Iskusan
Poruka
5.431
Ima 100hiljada sekte ali samo postoji jedna apostolska crkva.Crkva je pocela od grupe ucenika apostola hristovih a u centru hrist i tako su uspostavili ono sto je adam rasturio zajednicu sa bogom.Sa samim.bogom.Zivim bogom.I onda su izasli u svet i dalje sire crkvu i to se krstenjem evangelizacijom.prodyzuje do danas.Zsto je danas crkva pravoslavna apistolska crkva
I sad osnuje neki toma i zika crkvu.Oni su kao samoprizvani apostoli a dje im.je hrist.Bas greh prave.Sebi.
Tako svaki od tih 100 hiljada kazu za sebe.A apostoli su pobjegli nisu svjedočili ničemu zato toliko ..

P

Pojela maca

Gost
Tako svaki od tih 100 hiljada kazu za sebe.A apostoli su pobjegli nisu svjedočili ničemu zato toliko ..
Nazalost pod uticajem zapada yslo je misljenje da hristos jedno a crkva drugo pa je tako.papa postao zamenik hrista centar.I onda naravno na ovu foru iljady sekti se i napravilo.Kod pravoslavnih se veruje da je hristos glava i centar crkve a ona je organizovana oko episcopa kao naslednika svetih apistola.Episkop upravlja crkvom.u jedinstvu sa drugim.episkopima i svi oni ne samo jedan naslednici su dvanaest apostola.