- Poruka
- 71.984
Da. Isusovo učenje je baš zastrašujuće.Nista to nije svojevoljno jer strah ukida slobodnu volju.
Zastrasivanje pričom ili mačem je jedno te isto.

Da. Isusovo učenje je baš zastrašujuće.Nista to nije svojevoljno jer strah ukida slobodnu volju.
Zastrasivanje pričom ili mačem je jedno te isto.
Bilo je mislim tema i razgovora na temu dal ima ili nema univerzalnih "dobro" -* "loše".Rimokatolička crkva bi trebala da odgovara za spaljivanje biblioteka
i zločine nad ljudima, a ne da sebi pripisuje zaslugu kako je jeretike
izvela na pravi put.
Istinu? Koju istinu? Ima mnogo istina (mislim oko jedne stvari). Jak intelekt je vrlo poželjan jer od mnogo tih istina treba odbaciti sulude i besmilsene.Zato što danas ljudi spavaju mnogo dubljim snom i teže im je da
prepoznaju istinu.
Inteligencija tu ne igra veliku ulogu. Jak intelekt može da te odvuče
na sasvim pogrešnu stranu.
Ne zastrašujuće već isključivo, a svako isključivo učenje uvek postane na kraju zastrašujuće.Isusovo učenje je baš zastrašujuće.![]()
misliš pavle išao preko isusa pa rekao sve mi je dozvoljeno al nije sve na korist?Ne zastrašujuće već isključivo, a svako isključivo učenje uvek postane na kraju zastrašujuće.
Meni to sve nejasno. Ako je Isus bog, sta ima da pobedjuje samog sebe?Pobedio je smrt. Zar to nije dobra vest? Šta je tu zastrašujuće?
Samog sebe je pobedio, jedino ako je bog smrti.Meni to sve nejasno. Ako je Isus bog, sta ima da pobedjuje samog sebe?![]()
Mislim, On je Bog, kreator zivota i smrti. Sta je njemu problem sa smrcu?Samog sebe je pobedio, jedino ako je bog smrti.![]()
Prevedi na slaveno serpski sta si teo reci.misliš pavle išao preko isusa pa rekao sve mi je dozvoljeno al nije sve na korist?
Meni ne izgleda da je njemu to bio problem. A posle njega, ni namaMislim, On je Bog, kreator zivota i smrti. Sta je njemu problem sa smrcu?
Pobedio je smrt. Zar to nije dobra vest? Šta je tu zastrašujuće?
Jak intelekt je vrlo poželjan jer od mnogo tih istina treba odbaciti sulude i besmilsene.
A kako drugacije da nacrta coveku da smrt nije zadnja stanica.Sebe morao da uvali u g.Nama ljudima nerazumljivo.Ko.pofmece svoju grbacu za drugog.Meni to sve nejasno. Ako je Isus bog, sta ima da pobedjuje samog sebe?![]()
Kad pomenu Pavleta. Ovo hriscanstvo koje ti sad upraznjavas je Pavletovo i dosta izmenjeno u odnosu na ranije hriscanstvo. On je od cisto rasisticke jevrejske religije napravio malko univerzalniju.misliš pavle išao preko isusa pa rekao sve mi je dozvoljeno al nije sve na korist?
Kako znaš da li si odbacio istinu ili besmislicu, ako nisi ni pokušao?Istinu? Koju istinu? Ima mnogo istina (mislim oko jedne stvari). Jak intelekt je vrlo poželjan jer od mnogo tih istina treba odbaciti sulude i besmilsene.
Apokalipticni radikal koje su poslije ublažili s dvije recenice koje si ti procitala.Da. Isusovo učenje je baš zastrašujuće.![]()
Ima vise nacina. Zavisi od predmeta procene. A ovo "ako nisi ni pokusao" ic ne razumem sta si htela reci.Kako znaš da li si odbacio istinu ili besmislicu, ako nisi ni pokušao?
pavle i drugi apostoli su širili hristovu reč. nijednu suštinu poruke nije prećutao ili doda, međutim narod je imao drugu veru i druge običaje, a prihvatajući hrista zadržali su običaje.Kad pomenu Pavleta. Ovo hriscanstvo koje ti sad upraznjavas je Pavletovo i dosta izmenjeno u odnosu na ranije hriscanstvo. On je od cisto rasisticke jevrejske religije napravio malko univerzalniju.
S obzirom da je svemoguć, postoje i bolji načini. Bar po mom mišljenju. Ali opet ne kapiram, šta "pobeđuje"? Možda je samo pogrešan termin u pitanju.A kako drugacije da nacrta coveku da smrt nije zadnja stanica.Sebe morao da uvali u g.Nama ljudima nerazumljivo.Ko.pofmece svoju grbacu za drugog.
Moglo je na 100 nacina.A kako drugacije da nacrta coveku da smrt nije zadnja stanica.Sebe morao da uvali u g.Nama ljudima nerazumljivo.Ko.pofmece svoju grbacu za drugog.
prvi puc cujemShiva na Hebrejski znači sedam.
S obzirom da je svemoguć, postoje i bolji načini. Bar po mom mišljenju. Ali opet ne kapiram, šta "pobeđuje"? Možda je samo pogrešan termin u pitanju.
Aha. Znači, Isus nije bog?Ovako pise pa ti mozda nadjes bolji termin
Njega bog vaskrse razdresivsi muke smrti jer ne bese moguce da ga ona drzi.Misli se na smt.Ona mu nije mogla nista.
I daj sad termin a da ne bude pobedjuje
Jes Bog u svojoj prirodi ce te poseti.Jesi sasavAha. Znači, Isus nije bog?
Sta je Hrist zaista propovedao (ako je uopste postojao) ne znamo. Znamo samo prepricane price i to cenzurisane a cesto i neusaglasene.na tvoj post hrist je propovedao po judeji a pavle po ko zna kojim sve gradovima