Hriscanstvo najveci neprijatelj nacizma !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Utah

Elita
Banovan
Poruka
19.509
Hitler je bio katolik, ali je jos u svom „Mein Kampf“-u napisao da „se ne sme ispustiti iz vida cinjenica da u svim ranijim istorijskim iskustvima niti jedna politička partija nije uspela u reformi religije“. Nadalje, u članku 24., programa Nacional-socijalisticke partije, stoji da ce ta „politicka organizacija, kada dodje na vlast, imati punu slobodu za dominaciju nad svim oblicima religijskog zivota i religija u Njemackoj sve do te mere kada religija ili religije vise nece predstavljati opasnost po moralna osjećanja Njemacke rase“. Medjutim, mnogi su pomislili da je Hitler ogradio od svog ranijeg antikrscanskog stava kada je u govoru odrzanom 23. marta 1933 u Reichstagu, odnosno Nemačkom parlamentu rekao da je „hrscanstvo esencijalni element za ocuvanje duse Nemačkog naroda“, pri tome obecavajuci da ce nacionalsocijalisti postovati prava hrscanskih religija, objasnjavajuci da njegova vlada ima ambicije da njeguje miroljubive odnose izmedju crkve i drzave.
Cetiri mjeseca kasnije, 20.jula 1933. nacistiCka vlada je sklopila konkordat sa Vatikanom. U tom dokumentu njemacka vlada je garantirala slobodu katolicke religije i pravo Katolickoj crkvi da samostalno regulira sve svoje poslove u Trećem Reichu. Taj konkordat ili ugovor je s njemacke strane potpisao vicekancelar Franz Von Papen, a sa strane Vatikana papin sekretar monsinjor Pacelli, koji je kasnije postao Papa Pije XII. Jos se potpisi na ugovoru nisu ni osusili, a on je grubo prekrsen od strane nacisticke vlasti. Tacnije, 25. jula 1933,znaci samo pet dana od potpisivanja konkordata, nacisticka vlada je proglasila takozvani „Zakon o sterilizaciji“( Gesetz zur Verhütung erbkranken Nachwuchses), sto je strašno uvredilo Katolicku crkvu. Prema tom zakonu koji je bio potpuno nemilosrdan i u sustini antihuman, te tako i antikrscanski, sterilizacija je bila obavezna za sve osobe koje su bolovale od sizofrenije, manicno-depresivnih sindroma, nasledne epilepsije, nasjednog sjepila, nasledne gluvoce i jos niza dijagnoza. Uspostavljen je takozvani „Genetski zdravstveni sud“ (Erbgesundheitsgericht ) koji je presudjivao u svakom konkretnom slucaju. Samo u prvoj godini nakon donosenja ovog „zakona“ pred sudom je bilo 84.600 slucajeva za razmatranje da li će sud odrediti obaveznu sterilizaciju ili ne, a sterilizacija je izvresna nad 62.400 bolesnih osoba. (IBM and the Holocaust, Edwin Black, 2001 Crown / Random House, pg 96, a citira Henry-a Friendlandera, The Origins of Nazi Genocide: From Euthanasia to the Final Solution, Chapel Hill, University of North Carolina Press, 1995, 35) Do kraja Drugog svetskog rata formirano je oko dve stotine „genetskih zdravstvenih sudova“, a preko 400.000 osoba je sterilizirano. (Robert Proctor, Racial Hygiene, Medicine under the Nazis, Cambridge, Mass.: Harvard University Press, 1988, 108)
Pet dana nakon donosenja zakona o sterilizaciji Hitler je opalio još jednu samarcinu Vatikanu. Raspustena je Liga mladih katolika Nemake i to bez ikakvog objasnjenja. U toku slijedecih nekoliko godina uhapseno je na hiljade katolickih svestenika i casnih sestara koji su najcesce optuzivani zbog „sirenja nemorala“ i „sverca stranih valuta“.
Vatikan je potpuno umukao. Iz papinog kabineta nije bilo nikakvog zvanicnog stava o ovom proganjanju katolickih i drugih hriscanskih svestenika. Tek 2. juna 1945. godine, znaci mesec dana nakon što je definitvno kolabirao nacisticki rezim, papa Pije XII je u obracanju Svetom kolegiju odbranaski govorio o potpisanom konkordatu s Trecim Rajhom, kazavsi pri tome da je „nacistički režim vršio stalni otklon od Isusa Krista, negirajući njegovu doktrinu, njegujući kult nasilja, idolatriju rase i krvi i rušenje svih ljudskih sloboda i humanosti“!
U nacistickoj Nemackoj su verovali u lazi o darvinizmu, rasizma i ljubav prema naciji iznad Boga.
Za vreme Hitlera zabranje su molitve u skolama, verske aktivnosti, cak je promenut i bozic za 21.decembar.
Progoni Hriscana, preko 5000 ubijenih Jehovinih svedoka, zato sto se otvoreno nisu slagali sa nacisitickom politikom.
Hitler je trazio da praksa Nemacke bude u skladu sa teorijom evolucije. Direktna linija od Darvina, preko oca eugenetike Fransis Galton do koncetracionih logora.
Tako da je Hitler upravo u darvinizmu (nece sigirno u Hriscanstvu) nasao podlogu za svoj nacizam koji ce dovesti do 50 miliona ljudi.
Hitler je mrzeo Hriscanstvo - Smatram da je Hriscanstvo najfatalnija, zavodljiva laz koja je ikada postojala

Adolf hitler, quoted in Larry Azar, Twentieth Century in Crisis, 1990, p. 180 Adolph Hitler
 
Hriscanski ucitelji polaze da smo svi jedna krv, i da nisi bolji ni od koga zbog boje tvoje koze. Nije se uklapalo u Hitlerov svet koji treba da pociva na darvinizmu i rasizmu, o jednom narodu koji treba da bude iznad svih.

Ako smo svi ista krv zasto se onda svestenstvo oglusuje o apel da crkve prestanu ubijati zivotinje? Ili zasto su vase knjige pune materijala o izabranom narodu a na ostale se gleda kao da su bezvrednni?

Ajde jos pocni da propagiras ideju o bratstvu i jedinstvu svih naroda i narodnosti :lol: dosli partizani na krstaricu :hahaha:
 
Hitler je zlocinac koji je odgovoran za smrt 60 miliona ljudi, a hriscanstvo je odgovorno za smrt 600 miliona ljudi, setite se samo grada Bezijea u Langdoku gde je hriscanski komandant pobio celu populaciju grada ukljucujuci i decu i starce uz cuvenu recenicu "Pobijte ih sve, Bog ce prepoznati svoje" Uzas!
 
Ako je tema o Hitleru, trebalo ju je otvoriti na Istoriji.
Ako je tema o nacizmu, trebalo ju je otvoriti na Politici ili Filozofiji.
Ako je tema o psihopatama, trebalo ju je otvoriti na Psihologiji.

Ali pošto par rečenica implicira da je reč o nečemu drugom, odnosno o drugoj nameri
Tako da je Hitler upravo u darvinizmu (nece sigirno u Hriscanstvu) nasao podlogu za svoj nacizam koji ce dovesti do 50 miliona ljudi.
U nacistickoj Nemackoj su verovali u lazi o darvinizmu....
tema neće biti premeštena, nego zaključana.

p.s. Utah, isto će se desiti ukoliko otvoriš temu o, npr, Staljinu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top