Хришћанство је једина религија...

Naravno da je htio da umre. Zbog toga je i došao.
treba samo preformulisati
Хтео је да умре?
dobio je od Oca vlast da polozi svoj zivot i opet ga uzme
Тело је условљено стањем духа. Ако нема греха, нема ни пропадљивости.
to je vec malo komplikovanije, nije koncept i/ili kontekst samo propadljivost vs nepropadljivost, zapravo je sustina u vaznesenju, a ne u tome sto ti/vi mislite;
problem je sto ni oni ne veruju u sveopste vaskrsenje, tu smo zapeli, jedno ili dva - -onda su izmislili da ce prvo pravedni da vaskrsavaju, a nevernici da ce da gledaju i uvere se, pa tek kroz 1000 godina to 2. vakrsenje - Jasna, oni su nevernici, poducavaju te nevernici, ali dosta su naucili, ne kazem da nisu

Poslednja izmena:
Покушај да укапираш да си промашио форум. Хришћанство тј. православље не познаје правило "sola scriptura". Мислиш да би било ефектно да Црква ратује против државе ?

Ниси пратио дискусију од почетка. Поента је у подвигу а не у могућности.
Супермен и било која религија немају никакве везе, јер је супермен измишљена личност.
Da bas bog ima razlog da cini podvige. Kako samo ponizavate boga u kog verujete.
A bog je inace stvaran. :D

Šta ovo tačno znači? 🤔 Da su svi ljudi Hristovog vremena otišli u raj?
Ne. Idalje je potrebno pokajanje. Gledaj na to ovako. Hristova žrtva je lijek za ljudski grijeh. Ali od volje ljudi zavisi da li će uzeti taj lijek. Razbojnik na krstu ga je uzeo i on je zaista otišao u raj ali recimo fariseji i sadukeji zasigurno nisu.

Мислиш да би било ефектно да Црква ратује против државе ?
ma, jok, nego neka razdeli svetinje odrekne se makedonije i kim-a, prizna dzenderizam, osudi pravoslavnu bracu, ... videcemo jos listu zahteva za koegzistenciju

nego sta nego da ratuje protiv bezbozne drzave, recju, naravno! ali ne, crkva ratuje izmedju sebe, gledajuci koga ce da tuzi kao djavo, a konstantin je miri, pa malo jedne favorizuje, malo druge, pa ko koga nasanka, ko se bolje uvuce drzavi, i to rimskoj, koja je neprijatelj koja cak ima trofeje i samih apostola na ostian way vatican

Ниси пратио дискусију од почетка. Поента је у подвигу а не у могућности.
Za svemogućeg boga nikakav poseban podvig.
Супермен и било која религија немају никакве везе, јер је супермен измишљена личност.
Neki veruju da nije. 🙂

Ne. Idalje je potrebno pokajanje. Gledaj na to ovako. Hristova žrtva je lijek za ljudski grijeh. Ali od volje ljudi zavisi da li će uzeti taj lijek. Razbojnik na krstu ga je uzeo i on je zaista otišao u raj ali recimo fariseji i sadukeji zasigurno nisu.
Dobro. Šta je praktično Hristova žrtva doprinela tada? Koliko znam, hroničari nisu zabeležili nikakav rast blagostanja čovečanstva. Ratovi su se u dalje vodili, ljudi ubijali, silovali... Sve je ostalo isto.
Šta tačno znači da je "preuzeo grehe"? 🤔

Dobro. Šta je praktično Hristova žrtva doprinela tada? Koliko znam, hroničari nisu zabeležili nikakav rast blagostanja čovečanstva. Ratovi su se u dalje vodili, ljudi ubijali, silovali... Sve je ostalo isto.
Šta tačno znači da je "preuzeo grehe"? 🤔
Najjednostavnije rečeno pomirio nas je sa Bogom i omogućio nam da ostvarimo zajednicu sa Bogom koju smo izgubili padom u grijeh.

Neki veruju da nije. 🙂
Постоје три ствари које су сигурне - смрт, плаћање пореза и да тебе не интересује разговор на овом форуму.

Кад ти са овим својим образовањем и интересовањем кажеш једну овакву реченицу, онда то има посебну тежину. Овакве поруке доприносе квалитету овог пдф-а. Мудро речено, али можеш ти и боље, имаш капацитет и за више од овог.

Постоје три ствари које су сигурне - смрт, плаћање пореза и да тебе не интересује разговор на овом форуму.

Кад ти са овим својим образовањем и интересовањем кажеш једну овакву реченицу, онда то има посебну тежину. Овакве поруке доприносе квалитету овог пдф-а. Мудро речено, али можеш ти и боље, имаш капацитет и за више од овог.
Dobro. 🙂

Ne žrtvuje se BOG već BOŽIJI SIN.
I da, Hrišćanstvo je jedina religija gde se ne zna
dal se veruje u BOGA ili njegovog SINA?!
Hrišćani su mesto BOGA dali njegovom SINU.

A sve zato jer su to Hrišćanstvo smišljali RIMLJANI
da bi lakše vladali Germanima i Slovenima, jer im se carstvo raspadalo.

To uspešno, nekad preko religije, sada preko EU i NATO rade i danas.
Nama vladaju RIMSKE porodice, neokrnjene od 4. veka.
Ja lično, već ih prepoznajem sa 100km, po prezimenima.
Nisu jedinstvene rase, to je mešavina koja je prihvatila kult žrtvovanja ljudi.

Uvek se seti da, da nije bilo RIMA ne bi bilo ni hrišćanstva.
A Rim ti je NATO.

Osvesti se, ako si Srbin/ Sloven, i odreci tih stranih verovanja.
Hrast i Lipa te čekaju širom raširenih grana.
Ne traže ništa od tebe, samo daju....
Zar nisu svi djeca boga i sta se desava sa onima koji ne vjeruju np u hriscanstvo da li idu u pakao ?

Покушај да укапираш да си промашио форум. Хришћанство тј. православље не познаје правило "sola scriptura".
Za pravoslavlje se potpuno slazem asli hriscanstvo ne poznaje ni jedan drugi princip osim tog !
Primera radi,,kad im je Pavle propovedao,tadasnji su obracenici iz Verije njegove reci proveravali Pismom.
Dakle nisu citali neka zitija,nisu pitali neke oce,nit ovo nit ono nego su bato lepo seli i otvarali Pismo.
Kada mu je Sveti Duh naredio da mu pojasni prorocanstvo o Hristu,Filip mu je propovedao ukazujuci mu na citate iz Pisma o Njemu nakon cega se desila promena u srcu skopljenika i potrazio je krstenje.
Dakle nije bilo zitija,svece,pa ovo pa ono nego iskljucivo Sveto Pismo !

Za pravoslavlje se potpuno slazem asli hriscanstvo ne poznaje ni jedan drugi princip osim tog !
Primera radi,,kad im je Pavle propovedao,tadasnji su obracenici iz Verije njegove reci proveravali Pismom.
Dakle nisu citali neka zitija,nisu pitali neke oce,nit ovo nit ono nego su bato lepo seli i otvarali Pismo.
Kada mu je Sveti Duh naredio da mu pojasni prorocanstvo o Hristu,Filip mu je propovedao ukazujuci mu na citate iz Pisma o Njemu nakon cega se desila promena u srcu skopljenika i potrazio je krstenje.
Dakle nije bilo zitija,svece,pa ovo pa ono nego iskljucivo Sveto Pismo !
Zašto onda slijedite Elen Vajt?

Наравно да познаје, то се зове историјски развој. Осим ако не верујеш да мушкарци не смеју да носе дугу косу.
Nisu oni sposobni to shvatiti. Kao ni to da na početku hrišćanstva nije postojala kompletna scriptura niti da se kanon utvrdio tek počev od 4. vijeka a ni tad potpuno.

smesna je bilo kakva prica gde neko treba da se zrtvuje za nesto

ni covek za boga ni bog za coveka

niti bi bogu bilo potrebna slepa vera ili slepa poslusnost , to samo nesigurne osobe traze

da je neki entitet stvorio zemlju il bi se povremeno pojavljivao javno

il se ne bi uopste pojavljivao nit mesao

posto se ne pojavljuje , cak i da postoji , ocito je da ce nam zivot biti onakav kakvim ga organizujemo

od ljudi zavisi , mi se pitamo

Наравно да познаје, то се зове историјски развој. Осим ако не верујеш да мушкарци не смеју да носе дугу косу.
To nije istoriski razvoij nego drustveni standardi i opstoprihvaceni principi a koji ne spadaju u kategoriji moralnih zakona/zapovesti.
Inace ja licnoi danas u 21 veku smatram da muskarci ne bi trebale nositi dugacku kosu.

Zašto onda slijedite Elen Vajt?
Hriscani slede Isusa Hrista dok veoma pazljivo citaju i prihvacaju sve savete Mojsijeve,proka Isaije,Jezdre,Nemije,Jezekelja, Miheja, Avakuma i t.d. pa onda slusaju sve apostole a svakako slusaju svakoh hriscanskog saveta koji bi bio zasnivan na jasnim odredbama Svetog Pisma.
U ovom smislu svakasko veoma ozbiljno citaju i savete Elen Vajt.

Hriscani slede Isusa Hrista dok veoma pazljivo citaju i prihvacaju sve savete Mojsijeve,proka Isaije,Jezdre,Nemije,Jezekelja, Miheja, Avakuma i t.d. pa onda slusaju sve apostole a svakasko slusaju svakoh hriscanskog saveta koji bi bio zasnivan na jasnim odredbama Svetog Pisma.
U ovom smislu svakasko veoma ozbiljno citaju i savete Elen Vajt.
Stavio si je vidim u baš lijepo društvo sa biblijskim prorocima i apostolima. Baš kako je ona sebe i vidjela.

Stavio si je vidim u baš lijepo društvo sa biblijskim prorocima i apostolima. Baš kako je ona sebe i vidjela.
Kad si me vec prozvao,ja iskreno ne vidim nekog drugog toliko ozbiljnog poziva za duhovnu reformu u protekla dva veka osim njenog stoga se svakako treba uzimati u obzir...naravno,ako budemo culi nekog drugog takvog poziva koji ce ljude upucivati na Pismo onako kao sto je ona radila ili mozda cak i zesce - i njega trebamo poslusati.
Sve dok se postuje princip "tako rece Gospod"hriscasni trebaju imati dobro otvorene usi i oci i da pokazu spremnost da te savete sprovedu u zivot.

Kad si me vec prozvao,ja iskreno ne vidim nekog drugog toliko ozbiljnog poziva za duhovnu reformu u protekla dva veka osim njenog stoga se svakako treba uzimati u obzir...naravno,ako budemo culi nekog drugog takvog poziva koji ce ljude upucivati na Pismo onako kao sto je ona radila ili mozda cak i zesce
E bravo robi sad si pogodio suštinu. Znači nije dovoljno upućivati na Pismo već upućivati na Pismo KAO ŠTO JE ONA RADILA.

Poslednja izmena:
E bravo robi sad si pogodio suštinu. Znači nije dovoljno upućivati na Pismo već upućivati na Pismo KAO ŠTO JE ONA RADILA.
Bas tako,ona je koliko znam uvek to radila zato sam je uzeo kao neki najnoviji primer iz zadnja 2 stoleca
E sad ako li ti poces ovde upucivati pozive za duhovnu reformu u skladu sa Pismom ja cu i tvog saveta ozbiljno razmatrati.

P.s. neznam kako ti promaklo ono "... ili jos zesce...?!

Back