Hrišćanstvo je gomila laži i poluistina?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hm337

Elita
Poruka
24.670
Što više čovek kopa po istoriji hrišćanstva sve više nailazi na svesne laži i manipulaciju....
na primer za ona žitija svetih za koja imamo i istorijske izvore vidimo da su u pitanju teški falsifikati (videti temu https://forum.krstarica.com/threads...vetaca-u-hriscanstvu-knjizevni-likovi.969779/ )

sad slušam vladiku Dositeja koji govori povodom dolaska ovog pojasa u Srbiju o tome da Hilandar ima veću relikviju od toga - kapljice sasušene Isusove krvi...sad se ja naravno zapitam otkud im to? jel ja sad treba da poverujem da dok je Isus u mukama umirao na krstu neko je prišao sa epruvetom i sakupljao njegovu krv??? i pogledam ja otkud to Hilandaru uopšte i naravno to je sveti Sava kad je išao u Jerusalim 1100 godina posle Isusove smrti tamo nabavio a uz to još i Isusove pelene????...ne znam dal je sveti Sava bio toliko naivan ili mi svi treba da se pravimo naivni da bi kupili ulaznicu za raj?

da ne pominjem da je Isus rekao da među onima koji ga slušaju dok drži govor ima onih koji će doživeti njegov drugi povratak u slavi, a da je apostol Pavle kome je navodno Isus suflirao otkrio "veliku tajnu" da će eto sad mrtvi da ustanu iz grobova a on i ostali živi će da dobiju besmrtna tela...isti onaj Pavle što je ljudima poručivao da je svaka vlast od Boga i da je greh pred Bogom buniti se protiv vlasti...isti onaj Pavle koji se hvalio da ljudima priča ono što žele da čuju samo da ih prevede u ispravnu veru i spasi im duše...isti onaj Pavle što je svašta lupetao...

hrišćanstvo koje uči da robovi trebaju da slušaju svoje gospodare....

hrišćanstvo koje uči da je blagi i dobri Bog onaj entitet egomanijak iz starog Zaveta što je nagonio Jevreje da genocidišu celi Bliski Istok čak naređujući da se pobiju i deca na sisi...

ili to da je carica Jelena (majka onog ženoubice i sinoubice cara Konstantina što je proglašen za svetitelja) navodno 300 godina posle Isusove smrti u Jerusalimu iskopala krst na kome je bio razapet Isus...kao iskopala 3 krsta i onda su utvrdili koji je pravi...pa u Jerusalimu je za vreme rimske uprave na krst razapeto desetine možda i stotine hiljada ljudi...

ili gledam ovo čerečenje moštiju svetitelja...mislim koji je to primitivizam..ako te delić nečije kosti ne izleči ništa neće....
ili čuda koja je Isus činio...ista je činio i Pitagora i mnogi drugi...a Isus reče da će njegovi sledbenici činiti i veća čuda pa ne vidim da se to dešava...

ili ostali elementi mita o Isusu uključujući bezgrešno začeće i vaskrsenje i pretvaranje vode u vino ....svi već postojali u sličnom ili identičnom obliku u mitovima o Dionisiju'Ozirisu'Adonisu....

sve više mislim da je sve to samo gomila laži i poluistina u koju ljudi veruju isključivo zato da bi suspendujući svoj mozak kupili kartu za raj...jedino što u svemu tome nešto vredi je Isusovo moralno učenje mada ni ono realno nije bilo ništa originalno...dve zapovesti o ljubavi su samo istaknute kao najvažnije u Starom Zavetu, a znamo da su i svi drevni narodi imali među svojim bogovima i boginje ljubavi i da se ljubav i te kako slavila i poštovala mnogo pre hrišćanstva

Samo onaj koji je spasen Hristovim poučenjem zna da to nije od ljudi nego od boga.
Ljudi intelektualizuju Bibliju, a ona se tako ne može razumeti.
Hristovo učenje se razume samo kroz iskustvo, Počneš da radiš ono šta je on govorio i vidiš da tu postoje određeni problemi koje moraš da rešavaš. I rešavajući te probleme koji su psihičke prirode u jednom trenutku se desi onaj Aha momenat. Tek tada stvarno razumeš šta je to Isus hteo da kaže.
Moj život je spasen u trenutku kad više nije bilo smisla živeti ga, da sam otišao kod doktora verovatno bi mi dali neku dijagnozu, depresija ili slično. I ostatak života bih proveo na lekovima. A Bog me je iscelio rečju. Evo i jedan video da vidiš kako pametni mozgovi intelektualizujući stvari nikada ne budu isceljeni.
Ja sam prost čovek , mali IQ pa intelekt ne može da me zaseni svojim odgovorima, Ali ti si izgleda malo inteligentniji i intelekt koji je Lucifer, protivnik Božiji te uspešno radi.

eto čak i hrišćanstvo podržava robove a mi slepci smo to izbacili i zabranili, posle da budemo pobožni...ma ne može
Lance Barber Reaction GIF by CBS

Matej 28. 18. И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.

Izvini ako si dobri bog ljubavi i imaš svu vlast na nebu i na zemlji otkud toliko zla još uvek 2000 godina kasnije ovde na Zemlji? otkud bolesti, ratovi, patnje, zli ljudi na vlasti svuda? ne radiš dobro svoj posao?

Gde si bio ti, kome je kako tvrdiš data sva vlast na nebu i zemlji, da sprečiš zlo u Aušvicu, Jasenovcu, Gazi...ili bar da sprečiš silne zločine počinjene u tvoje ime? mogao si se bar ukazati tvojim sledbenicima inkvizitorima i kolonizatorima i misionarima i reći im da nije lepo ubijati u tvoje ime, da ne odobravaš to, da osuđuješ, da kažnjavaš zlo... a ti si se samo igrao Boga... što nisi sprečio tvoje sledbenike da na sitne komadiće živu iseku nevinu Hipatiju u Aleksandriji? što si dozvolio da idejnog vođu rulje koja ju je iseckala proglase za svetitelja? bojim se da ti nikad nisi imao vlast na zemlji...samo si lagao da imaš...nisi imao vlast ni nad svojim sledbenicima, a kamoli nad svima i svime...

Poslednja izmena:
Nacisti su nastali iz Teutonskog reda tvoje katoličke crkve....ustaše su ubijale u Jasenovcu Srbe šizmatike da se umile tebi i kupe ulaznicu za tvoj raj...Jevreji su ubijali u Gazi sledeći nalog tvog oca Jehove da istrebe Amalićane.....gde si ti bio, ako si imao svu moć na nebu i na zemlji, da sprečiš tvoje ljude da čine zlo u tvoje ime? lagao si ljude da si Bog...kupio si ih izmislivši pretnju paklom i obećavši raj ako te uzveruju....preko svog apostola Pavla, koji je tvrdio da u tvoje ime sve govori, si uveravao ljude da nisu bitna dela nego vera u tebe kao boga? ako je Pavle lagao da govori u tvoje ime, gde si bio da ga raskrinkaš ako si imao svu vlast na nebu i na zemlji? lagao si jer si lažan bog...

preuzeo si tapiju na ljubav...kao da ljubav nije postojala mnogo mnogo pre tebe..... tvoji sledbenici nisu nikad imali pravu ljubav nego samo priču o ljubavi i glumatanje ljubavi...nisu ni mogli da imaju pravu ljubav jer si im nametnuo ljubav kao obavezu, kao cenu za nekakav raj u kome se samo pevaju hvalospevi tebi i tvom ocu krvniku Jehovi svo vreme...no za njih je i to izgledalo bolje od krčkanja u loncu u paklu koji si im obećao ako te ne slave kao boga..to se zove emocionalna manipulacija......zapamti ljubav je prava samo kad je slobodan izbor...ne može se narediti kao zapovest...niti može biti prava ako samo služi kao ulaznica za raj

Poslednja izmena:
nazvao si psom ženu nejevrejku koja te je zamolila za pomoć i pomogao joj tek kad je pristala na ulogu psa...vi Jevreji ste umislili da ste Božija deca a da su ostali psi...a kako bi se osećao da ti kažem da je obrnuto...da su svi ostali Božija deca, a vi Jevreji psi? ne bi ti bilo pravo? pa vidiš ni nama nije pravo

nazivao si ljude svojim ovcama, a sebe dobrim pastirom....znaš li da pastir čuva ovce samo zato da ih šiša zbog vune i ubije zbog mesa? nisi mislio kad si dao poređenje ili si bio toliko ubeđen u svoju nadmoć nad ljudima?
rekao si da si došao samo izgubljenim ovcama plemena Izraela; imenovao si 12 apostola da vladaju nad 12 plemena Izraela... pa što si onda posle raširio veru u sebe kao boga na tolike ostale nacije a ne na te koje si izvorno smatrao svojim stadom kome si poslat od strane tvog oca Jehove? pogazio si svoju reč

zašto si rekao da će se sledbenici tvoji poznati po tome što imaju ljubav jedni za druge? zašto nisi rekao da će se poznati po tome da imaju ljubav za sve ljude? time bi sprečio mnoge zločine...ustaše su te sledile tako što su imale ljubav za druge ustaše...inkvizicija je imala ljubav za verne sluge crkve...nacisti su imali ljubav za druge naciste..... neodgovorno si koristio svoje reči a predstavljao si se da si bog...bog to ne može da sebi dopusti taj luksuz da neoprezno izgovara reči koje posle mogu imati katastrofalne posledice... kriv si...

da ne pominjem da je Isus rekao da među onima koji ga slušaju dok drži govor ima onih koji će doživeti njegov drugi povratak u slavi,
Рекао је то мислећи на Своје преображење на Тавору које се догодило одмах у сљедећем поглављу.

a da je apostol Pavle kome je navodno Isus suflirao otkrio "veliku tajnu" da će eto sad mrtvi da ustanu iz grobova a on i ostali živi će da dobiju besmrtna tela...isti onaj Pavle što je ljudima poručivao da je svaka vlast od Boga i da je greh pred Bogom buniti se protiv vlasti...isti onaj Pavle koji se hvalio da ljudima priča ono što žele da čuju samo da ih prevede u ispravnu veru i spasi im duše...isti onaj Pavle što je svašta lupetao...
Св. ап. Павле је говорио да је власт као систем хијерархијске устројености друштва од Бога, а не и поједини властодршци. То не преклудира противљење злим властодршцима, већ само указује да то не може прерасти у анархију и разградњу друштва.

Хришћанство које је било главни покретач укидању ропства у свијету. Да, у Писму се каже да се робови не противе господарима, али се исто тако јасно каже да господари требају робове да третирају као браћу, што практично значи да ропског односа ни нема.

ili to da je carica Jelena (majka onog ženoubice i sinoubice cara Konstantina što je proglašen za svetitelja) navodno 300 godina posle Isusove smrti u Jerusalimu iskopala krst na kome je bio razapet Isus...kao iskopala 3 krsta i onda su utvrdili koji je pravi...pa u Jerusalimu je za vreme rimske uprave na krst razapeto desetine možda i stotine hiljada ljudi...
Мислиш да је Богу немогуће сачувати Христов крст?

ili gledam ovo čerečenje moštiju svetitelja...mislim koji je to primitivizam..ako te delić nečije kosti ne izleči ništa neće....
ili čuda koja je Isus činio...ista je činio i Pitagora i mnogi drugi...a Isus reče da će njegovi sledbenici činiti i veća čuda pa ne vidim da se to dešava...
Како се не дешава? Прочитај и послушај исповијести о чудесним исцјељенима на Острогу, у Туманима, на Светој Гори итд.

ili ostali elementi mita o Isusu uključujući bezgrešno začeće i vaskrsenje i pretvaranje vode u vino ....svi već postojali u sličnom ili identičnom obliku u mitovima o Dionisiju'Ozirisu'Adonisu....
Осим што нико од поменутих није ни безгрешно зачет нити је васкрсао нити је претворио воду у вино.

sve više mislim da je sve to samo gomila laži i poluistina u koju ljudi veruju isključivo zato da bi suspendujući svoj mozak kupili kartu za raj...jedino što u svemu tome nešto vredi je Isusovo moralno učenje mada ni ono realno nije bilo ništa originalno...dve zapovesti o ljubavi su samo istaknute kao najvažnije u Starom Zavetu, a znamo da su i svi drevni narodi imali među svojim bogovima i boginje ljubavi i da se ljubav i te kako slavila i poštovala mnogo pre hrišćanstva
Итекако је било посебно. Паганске религије су служиле одвратним ђаволима којима су приписивана недолична дјела, као што су прељубе, сексуално развратништво, бијес, охолост, самољубље, стомакоугађање, сплеткарење. Такве религије су разграђивале морални кодекс људи и доводиле до блуда и разврата у широкој размјери. Пагани су имали богиње љубави, али само оне тјелесне, сексуалне љубави. Ниједна паганска религија није досекла истину да је Бог Љубав, не да Бог нешто воли или не воли, већ да је Сам Љубав. Ниједан пагански бог никада не би помислио да страда за смртне људе, за паганске богове су смртни људи били играчке. Једино се за Господа Исуса Христа може рећи да је Бог који Се жртвовао за људски род и био спреман да за људе претрпи и смрт на крсту.

ispravno si sugerisao ljudima da sve što čine ili propuste da učine drugima, učinili su ili propustili da učine Bogu...vidi sad postove iznad koji su sumirali tvoje nečinjenje...kriv si po merilima koje si sam dao.. da te podsetim da si rekao kojom merom sudiš tom će ti merom biti suđeno..nisi ti izuzet od svojih pravila..niko nije izuzet od svojih pravila...ako ih daje drugima, mora da živi prema njima inače je običan prevarant..tvrdiš da imaš svu vlast na nebu i na zemlji u poslednjih 2000 godina....imao si 2000 godina da vladaš svetom po sopstvenim pravilima...a ti nisi hteo da se mešaš u svoj posao i da slediš sopstvena pravila

Poslednja izmena:
zašto si rekao da će se sledbenici tvoji poznati po tome što imaju ljubav jedni za druge? zašto nisi rekao da će se poznati po tome da imaju ljubav za sve ljude? time bi sprečio mnoge zločine...ustaše su te sledile tako što su imale ljubav za druge ustaše...inkvizicija je imala ljubav za verne sluge crkve...nacisti su imali ljubav za druge naciste..... neodgovorno si koristio svoje reči a predstavljao si se da si bog...bog to ne može da sebi dopusti taj luksuz da neoprezno izgovara reči koje posle mogu imati katastrofalne posledice... kriv si...
Ниси прочитао да је Христос баш то и рекао да се молимо за оне који нас гоне и да љубимо чак и непријатеље.

Ниси прочитао да је Христос баш то и рекао да се молимо за оне који нас гоне и да љубимо чак и непријатеље.
video sam njegovu ljubav prema farisejima i prema trgovcima u hramu...to su mu bili jedini neprijatelji i on nije imao nimalo ljubavi za njih...čovek nije živeo po sopstvenim pravilima a nama preti zamišljenim večnim krčkanjem u loncu ako mi ne živimo po tim istim pravilima..no nije dovoljno za spasenje od krčkanja u loncu ni da živimo po tim pravilima nego još trebamo da verujemo da je on Bog..kakav je to Bog ako je imao svu vlast na zemlji u poslednjih 2000 godina i ništa nije učinio da spreči bar zlo svojih sledbenika? kako da verujem da je Bog ako se čovek ne drži ni sopstvenih pravila za život?

video sam njegovu ljubav prema farisejima i prema trgovcima u hramu...to su mu bili jedini neprijatelji i on nije imao nimalo ljubavi za njih...čovek nije živeo po sopstvenim pravilima a nama preti zamišljenim večnim krčkanjem u loncu ako mi ne živimo po tim istim pravilima..no nije dovoljno za spasenje od krčkanja u loncu ni da živimo po tim pravilima nego još trebamo da verujemo da je on Bog..kakav je to Bog ako je imao svu vlast na zemlji u poslednjih 2000 godina i ništa nije učinio da spreči bar zlo svojih sledbenika? kako da verujem da je Bog ako se čovek ne drži ni sopstvenih pravila za život?
Итекако је има љубави према њима. Није Се светио за зла која су Му начињена, није наредио Својим апостолима да крену у оружане акције, није наредио анђелима да побију све фарисеје, а могао је.

Итекако је има љубави према њима. Није Се светио за зла која су Му начињена, није наредио Својим апостолима да крену у оружане акције, није наредио анђелима да побију све фарисеје, а могао је.
nisam ni ja digao oružani ustanak protiv Vučića. Jel to znači da ga volim? :p
realno, Isus nije imao nikakvu oružanu silu..kako da zapovedi oružane akcije? čime? kojom vojskom?

da je voleo trgovce u hramu, koji mu nikakvo zlo nisu učinili, ne bi ih bičem isterivao iz hrama i rušio im stolove...nego bi im održao govor i zamolio ih da trguju na nekom drugom mestu...išao bi od jednog do drugog, objašnjavao bi zašto nije u redu to što rade i molio ih da to više ne rade...a on bičem po njima i ruši im stolove sa novcima kojima hrane svoje porodice..možeš zamisliti koji je tu haos nastao kad su se jadnim ljudima izmešali talanti...

da je voleo fariseje, drugačije bi pričao sa njima...

a to da je mogao da naredi anđelima da pobiju fariseje...ne znam, ja sam video demone, ali anđela nikad nisam video....nijedan se nije pojavio kad mi je trebala pomoć...nema anđela, svi su astralni entiteti demoni...samo ih deo glumi anđele...ali tome dolazi kraj...probudio se Svarog..i neće više biti demona, ni lažnih anđela, ni lažnih bogova

Poslednja izmena:
nisam ni ja digao oružani ustanak protiv Vučića. Jel to znači da ga volim? :p
realno, Isus nije imao nikakvu oružanu silu..kako da zapovedi oružane akcije? čime? kojom vojskom?

da je voleo trgovce u hramu, koji mu nikakvo zlo nisu učinili, ne bi ih bičem isterivao iz hrama i rušio im stolove...nego bi im održao govor i zamolio ih da trguju na nekom drugom mestu...išao bi od jednog do drugog, objašnjavao bi zašto nije u redu to što rade i molio ih da to više ne rade...a on bičem po njima i ruši im stolove sa novcima kojima hrane svoje porodice..možeš zamisliti koji je tu haos nastao kad su se jadnim ljudima izmešali talanti...

da je voleo fariseje, drugačije bi pričao sa njima...

a to da je mogao da naredi anđelima da pobiju fariseje...ne znam, ja sam video demone, ali anđela nikad nisam video....nijedan se nije pojavio kad mi je trebala pomoć...nema anđela, svi su astralni entiteti demoni...samo ih deo glumi anđele...ali tome dolazi kraj...probudio se Svarog..i neće više biti demona, ni lažnih anđela, ni lažnih bogova
Реално, Исус је имао сваку могућу силу будући да је Свемогући Бог. Па ту силу није искористио. Љубав према ближњем некад захтјева да будеш оштар и директан без увијања и умиљавања да би друга особа схватила поруку. Христос је био оштар према фарисејима како би они схватили погубност свог пута.

Реално, Исус је имао сваку могућу силу будући да је Свемогући Бог. Па ту силу није искористио. Љубав према ближњем некад захтјева да будеш оштар и директан без увијања и умиљавања да би друга особа схватила поруку. Христос је био оштар према фарисејима како би они схватили погубност свог пута.
pa jesu shvatili? jel im pomogao svojom oštrinom? Ili ipak nije bio dovoljno sveznajući da predvidi uticaj svog ponašanja na njih?
to da je Isus svemogući Bog je samo tvoja pretpostavka...ja ne vidim da jeste...ja vidim čoveka koji emocionalno ucenjuje ljude paklom ako ne uzveruju da je Bog, čoveka koji se sam ne drži svojih pravila... a ti svojom elokvencijom u službi Isusa i crkve samo pokušavaš da kupiš kartu za raj koji i ne postoji...iracionalno ponašanje...blizu kolektivne psihoze

pa jesu shvatili? jel im pomogao svojom oštrinom? Ili ipak nije bio dovoljno sveznajući da predvidi uticaj svog ponašanja na njih?
to da je Isus svemogući Bog je samo tvoja pretpostavka...ja ne vidim da jeste...ja vidim čoveka koji emocionalno ucenjuje ljude paklom ako ne uzveruju da je Bog, čoveka koji se sam ne drži svojih pravila... a ti svojom elokvencijom u službi Isusa i crkve samo pokušavaš da kupiš kartu za raj koji i ne postoji...iracionalno ponašanje...blizu kolektivne psihoze
Бог поштује људску слободну вољу. Фарисеји су сами одбили вјеровати.

Бог поштује људску слободну вољу. Фарисеји су сами одбили вјеровати.
da se prema njima ophodio sa poštovanjem, koje je jedini iskaz ljubavi u ponašanju sa nepoznatim osobama, onda bi se i oni možda drugačije postavili prema njemu i njegovom učenju...što je sejao, to je i požnjeo....
ovako ispada da je želeo da oni stradaju...ako je to želeo onda ih nije voleo...učio je druge da ljube neprijatelje svoje, a sam nije voleo ni svoje verbalne neprijatelje..šta bi uradio onim trgovcima u hramu, koji mu nikakvo zlo nisu učinili, da su mu naprimer zaklali majku ili oca? kako bi ih tek onda sa ljubavlju jurio bičem po hramu? dao vam je nemoguću etiku, koju ni sam nije ni malo poštovao

Poslednja izmena:

Back