Хришћанство и покривање жена

Хришћанство и покривање жена

  • и хришћанке би као и муслиманке требало да иду покривене улицом

  • хришћанке би требало да покривају главу у цркви

  • хришћанке не треба да се покривају


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

CrniĐavo

Elita
Poruka
17.474
Evo sta dobijamo kad pomesamo princip i pravilo.To je bilo kultorolosko pravilo u prvom veku u Korintu jer su gologlave bile prostitutke i onda je bio sablazan da zena gologlava udje u crkvu.Prema tome da li to znaci da danas zena koja ide gologlava i takva ulazi u crkvu je prostitutka?Tesko

Pa sad, većina žena koje poznajem, kresnula bi se za novac, ili za neku materijalnu korist, a zar to nije prostitutka, koja svoje telo daje za materijalnu korist?
Sećam se jedne devojke, koju sam bio upoznao, sasvim obična, što bi se reklo, vaspitana devojka, i bio intiman sa njom, tražila mi je da joj platim semestar na faksu. A kada sam odbio, ona je odbila mene. Pa zar to nije onda prostitucija?
Pa onda sećam se jedne, koja se kresala sa direktorom, da bi dobila veću platu. Pa zar to nije prostitucija?
I jedna i druga si išle u crkvu.

To, da li je neko prostitutka, dakle, da li je grešan ili nije, to nema veze sa odlaskom u crkvu. U crkvu može da ide svako, i grešnik, i bezgrešnik(ako takav postoji).
A razgolićenost tela je odraz stanja u duši. Zašto bi neko razgolitio svoje doope, ako ne želi da skrene pažnju na svoje doope? A čemu skretanje pažnje na doope, kada se zna za čega doope služi?
 

Top