Dobro,kad ti kazes da jesam...aj kako ti kažeš
al da si rabinski judaista jesi,

...secas se,jos na pocetku sam naveo da se necu buniti u kakvu god me versku zajednicu budete svrstali tako da ...
Vidis,ja te necu zvati nedeljarom i to ne samo iz pristojnosti nego zato sto niste nedeljari kao sto su hriscani recimo subotari.mi nedeljari vas zovemo subotari![]()
A zasto niste ?
Pa zato sto vi ne svetkujete nedelju,jednostavno nemate reper na osnovu kojeg bi ste zasnivali vasu versku praksu ...
Primera radi,evo ja svetkujem subotu na osnovu 4-te Bozje zapovesti koja navodi ne samo jasno formulisanu zabranu rada u toku subote nego je naveden i razlog zasto se to treba praktikovati...
U vasem slucaju iz pomenutog razloga ( same formulacije zapovesti) Vi ne mozete se pozvati na tu zapovest jer trebate da je izmenite kako bi uopste imalo smisla: umesto subote trebate da navedete nedelju a na kraju umesto stvaranje i Bozji pocinak nakon tog procesa kao razlog trebate navesti Vaskrsenje sto ce reci da bi Vam bio potreban GRUBI FALSIFIKAT...
E sad ako li nemate "pravnog osnova"za Vasu versku praksu,Vi ne mozete svetkovati prvi dan sedmice,nedelju u smislu kao sto recimo Bozji narod svertkuje subotu,jedino sto mozda mozete jeste to da se dogovorite da ne radite nista ili bar neke poslove u toku prvog dana sedmice,nedelju i to recimo u cast Vaskrsenja i to je to ...tu nema ni S od svetkovanja u formatu onog sto nalaze 4-ta zapovest iz dekaloga... !!!
Poslednja izmena: