Hriscanin i Ateist na vagi!

*Mihal*

Domaćin
Poruka
4.181
Hriscanin ako je pravilno vaspitan on ce reci da veruje jednog Boga i da mu je krajnji cilj u ovome zivotu ciniti i propovedati ljubav. Ateist isto tako ako je pravilno vaspitan reci ce da nikakva 'visa' sila ne postoji, no ipak ce reci da je covek duzan ako je u mogucnosti, da bude od pomoci onima koji su te pomaci potrebni.

No koja je razlika?

Ateist ce dati sve od sebe, ali Hriscanin ce dati i sebe!

Ako treba i primer: Ako si glada Ateist ce ti reci gde ima hrane no Hriscanin ce ti je i doneti i nahranice te.
Ako ti je zima Ateist ce ti pomoci da nadjes ogrev, no Hriscanin ce ti ponuditi utociste i u svom domu.
Ako se javi neki problem Ateist ce ponuditi resenje no Hriscanin ce ponuditi i svoju ruku.
...ITD...ITD

Sto je to sto pomaze Hriscanima da budu uvek korak ispred. Pa zar oni nisu samo zaludjeni kojekakvim bajkama, mitovima i legendama. Voleo bi da mi neko isprica neki mit ili bajku od koje je neko bio toliko ganut da je posle bio spreman i svoj zivot da da za brata ako zatreba... A citajuci Bibliju zapaljuje se ta slatka i tiha vatrica...

Stvarno odgud tolika sila ljubavi medju Hriscanima kad oni jedino slepo veruju u veliko i prazno nista???

*Mihal*:
FARMACEUT:
*Mihal*:
tvarno odgud tolika sila ljubavi medju Hriscanima kad oni jedino slepo veruju u veliko i prazno nista???

Kako možeš huliti i reći da hrišćani vjeruju u NIŠTA!!!!! :shock:

Bolje stavi naocare, a ako vec imas jedne pokusaj sa jos jednima! :?

Imam i dalje super vid,ali mi nije jasno... :shock: :roll:

*Mihal*:
Sto je to sto pomaze Hriscanima da budu uvek korak ispred. Pa zar oni nisu samo zaludjeni kojekakvim bajkama, mitovima i legendama. Voleo bi da mi neko isprica neki mit ili bajku od koje je neko bio toliko ganut da je posle bio spreman i svoj zivot da da za brata ako zatreba... A citajuci Bibliju zapaljuje se ta slatka i tiha vatrica...

Stvarno odgud tolika sila ljubavi medju Hriscanima kad oni jedino slepo veruju u veliko i prazno nista???

Ako ti je neko pricao koliko je ukusno i lepo voce koje je jeo, da li ces mu verovati ako ga nisi probao?
Mozda hoces, i to ti bude dovoljno. Ali ako ga probas, i sam osetis njegov fantastican ukus, to postaje deo tebe.
Veru u Bog ne mozes samo intelektualno shvatati i ono sto citas u Svetom Pismu prihvatati ako onu sustinu o kojoj ono pise ne okusis.
Mnogi ljudi ne veruju u "bajku" koja je tamo napisana, vec u ukus koji su i sami osetili.
Ako svim srcem budes zeleo da probas, znaces.

*Mihal*:
Ako treba i primer: Ako si glada Ateist ce ti reci gde ima hrane no Hriscanin ce ti je i doneti i nahranice te.
Ako ti je zima Ateist ce ti pomoci da nadjes ogrev, no Hriscanin ce ti ponuditi utociste i u svom domu.
Ako se javi neki problem Ateist ce ponuditi resenje no Hriscanin ce ponuditi i svoju ruku.
Ovo što pišeš je tvoje viđenje tvoje vere kroz tvoje ljubičaste naočari.

Ali nije tako.

Dobar čovek će ti uvek pomoći, koliko može, nezavisno od vere.

Ovo što si gore napisao je možda plod tvog iskustva. Blago tebi ako je tako. Moje iskustvo je drugačije - najgostoljubiviji ljudi, bez premca koje sam imao priliku da sretnem u životu bili su, nekim slučajem, muslimani. Imao sam sreće da dosta putujem, i sretao sam ljude raznih vera na raznim kontinentima, ali u tom smislu u kom ti govoriš baš nikada nisam sreo nešto slično među ostatkom sveta. Sada nemam vremena da ti navodim sve primere zašto sam u tom ubeđenju, ali kao i ti, nemam razloga da lažem, na kraju krajeva ja nisam musliman.

Iako me je ta njihova ljubaznost i predusretljivost potpuno oduševila, ostao sam skeptik prema komercijalnim religijama. Ono što te uči da budeš čovek nalazi se svuda oko tebe - tvoja porodica, socijalna sredina, škola, a vera je samo jedan od potencijalnih faktora.

pa ovako koliko znam hriščani poste i time drže takozvanu 'zdravu-dietu' što bi trebalo da znači da sa prekomernom težinom nemaju problema... a pošto su ateiste uvek suprotnost znači da je vaga na strani ateista koji su mnogo 'teški' po 'božjoj' teoriji :lol: :lol: :lol:

*Mihal*:
Hriscanin ako je pravilno vaspitan on ce reci da veruje jednog Boga i da mu je krajnji cilj u ovome zivotu ciniti i propovedati ljubav. Ateist isto tako ako je pravilno vaspitan reci ce da nikakva 'visa' sila ne postoji, no ipak ce reci da je covek duzan ako je u mogucnosti, da bude od pomoci onima koji su te pomaci potrebni.

No koja je razlika?

Ateist ce dati sve od sebe, ali Hriscanin ce dati i sebe!

...ITD...ITD

U pravu si Mihal. Lepo si ovo srocio. Oni koji imaju usi razumece i koji imaju um shvatice.
Ipak ima i onih kojima je potrebno objasnjenje, malih i nedoraslih u veri.

Nebih da te ja tumacim, pa se ti onda sam objasni, posebno farmaceutu, kome nisu problem naocela vec ono mesto na kojem ih nosi.

Meni takodje nije jasno kako neko od tolikog kvaliteta na vidi izvor odakle on dolazi.

Pozdrav

Verujem - ne verujem
Znam - ne znam
Gledam - vidim
Religija? A šta je to? Ko ima pravo ili ga sebi uzima da sudi i presuđuje? Hrišćanin nikako.
Ateista, teško da sam i jednog takvog upoznao, a mnogi su se za takve izdavali. A i hrišćanstva se treba prisetiti, pogotovo kada se sagledaju oni potoci krvi što su se slivali sa krstaškog mača Ričarda Kravljeg srca i sličnih. Pa i onih što su kojekako mučili i zlostavljali druge, pre no što su ih zapalili.
A korisno je setiti se Konstantina i onog što je uradio za hrišćanstvo. Pa se prisetiti onog ateiste što je negde rekao kako svaka funkcija prestaje to da bude kada postane plaćena. Postaje sebi svrha.
I treba se setiti onog što je mogao da spreči one da ga razapnu.

blondi:
pa ovako koliko znam hriščani poste i time drže takozvanu 'zdravu-dietu' što bi trebalo da znači da sa prekomernom težinom nemaju problema... a pošto su ateiste uvek suprotnost znači da je vaga na strani ateista koji su mnogo 'teški' po 'božjoj' teoriji :lol: :lol: :lol:
Po Bozijoj 'teoriji' ateisti nisu 'teski' Bogu, jer Bog ne gleda na coveka kao sto ljudi gledaju jedni na druge. A ja iako Hriscanin od malena, neznam da li sam se nekad opterecivao postom u vidu uzdrzavanja od hrane.

FARMACEUT:
*Mihal*:
FARMACEUT:
*Mihal*:
tvarno odgud tolika sila ljubavi medju Hriscanima kad oni jedino slepo veruju u veliko i prazno nista???

Kako možeš huliti i reći da hrišćani vjeruju u NIŠTA!!!!! :shock:

Bolje stavi naocare, a ako vec imas jedne pokusaj sa jos jednima! :?

Imam i dalje super vid,ali mi nije jasno... :shock: :roll:

Pa da pojasnimo: ja uopste ne poricem postojanje Boga, nego sam postavio pitanje nekom ko ne veruje, da ako nema Boga odkud ta sila Hriscaninu, da je spreman za svog bliznjeg da da sve od sebe, pa ako je potrebno i da sve zrtvuje radi njeega.

Sizif:
Ovo što pišeš je tvoje viđenje tvoje vere kroz tvoje ljubičaste naočari.

Ali nije tako.

Dobar čovek će ti uvek pomoći, koliko može, nezavisno od vere.

Ovo što si gore napisao je možda plod tvog iskustva. Blago tebi ako je tako. Moje iskustvo je drugačije - najgostoljubiviji ljudi, bez premca koje sam imao priliku da sretnem u životu bili su, nekim slučajem, muslimani. Imao sam sreće da dosta putujem, i sretao sam ljude raznih vera na raznim kontinentima, ali u tom smislu u kom ti govoriš baš nikada nisam sreo nešto slično među ostatkom sveta. Sada nemam vremena da ti navodim sve primere zašto sam u tom ubeđenju, ali kao i ti, nemam razloga da lažem, na kraju krajeva ja nisam musliman.

Iako me je ta njihova ljubaznost i predusretljivost potpuno oduševila, ostao sam skeptik prema komercijalnim religijama. Ono što te uči da budeš čovek nalazi se svuda oko tebe - tvoja porodica, socijalna sredina, škola, a vera je samo jedan od potencijalnih faktora.

Ali nije tako!
Ako ne vidis neku svrhu za ono sto radis, veruj mi da dobrovoljno neces ni perce podici i preneti na neko mesto. No da bi svrha postojala i bez vere dobro je posluzilo nadmetanje, "ja sam bolji", "ja znam bolje"...ITD. Ali kao i sam sto mozes zakljuciti nadmetanje nema nista zajednicko sa dobrotom, iako mnogo puta nekom dobro dodje.
Verujem ti ono sto kazes za muslimane, pa i oni veruju u istog Boga sto i Hriscani, i ako tu veru ispravno sprovode stvarno mogu biti dobri ljudi.
No ono sto se stvarno ocekuje od coveka da bi ova nasa planeta dozivela i bolje dane ja sam video samo kod Hriscana. Ne kazem kod savkog ko se naziva Hriscanin, nego samo kod pojedinaca.
A imam razloga da ti verujem i da takve Hriscane jos nisi sreo, jer ja iako od malena hriscanin skoro bi ih mogao na prste izbrojati. No ono sto je najvaznije, takvi ipak postoje i takvi su jer su Hriscani.

Back