hrani sina, pa salji u vojsku..

pa zar to nije dovoljan i potreban odmor svakom radnom čoveku? ( : nema dece da se deru...nema žene da ti sere....al ti rekoh, pvi od 30 godina, što se tiče baš fizičke kondicije ne mogu da izdrže,a odvajnje od mame će im teško pasti, kao i od uobičajene rutine.....

stariji će malo da sačekaju da budu pozvani na vežbu, za sada........ bože, koja generalno papazjanija...
Lako ce bez mame
Al kako ce bez sexa 15 dana :sad2:

Ne znam, ja mislim da je te generacije koje su oslobodjene sluzenja vojnog roka trebalo ostaviti na miru, angazovanje nas starijih se moglo kompenzovati nekim olaksicama, bilo je inicijativa za tako nesto, ali vlastodrsci to nisu podrzali, njih zanima samo lov u mutnom, a ne dobrobit vecine gradjana, i tako sad imamo ovaj Vulinov cirkus, u kom on tripuje da je atrakcija.

Ja gledam sa druge strane. Ako će biti rata, a kod nas bar rata nikad nije falilo, predznanje o onome čime raspolažeš nije na odmet. Koliko god može da pomogne. U tom smislu i ženama može biti od koristi.
Da se dezertira uvek može, ako uopšte postoji ta opcija.

Ne može uvijek, osim ako nemaš neku vezu, kako već to kod nas ide. Umjesto da idemo za Njemačku (gdje smo imali rodbinu i pasoše spremne da idemo tamo), moji su kad je počeo rat otišli za Bosnu jer je tata mislio ma, to će biti samo dva-tri mjeseca, pa se vraćamo. Ali kad je vidio da nije baš tako, nema više prelaska granice.

Meni je to jedan od razloga za odlazak, kod nas svaka generacija doživi bar jedan rat. Više bih voljela da mi sin bude dezerter nego da pogine za bilo koju zemlju. Moj stav je čim vidiš da negdje počinju nemiri bježi, a neka ratuju oni koji su zakuhali.

Naješće ih bromom..... ( :

Pa formalno su posete dozvoljene u bilo koje doba dana, samo sto se nema vremena zbog zgusnutog rasporeda obaveza, tako da se najblizi mogu nacrtati nekad uvece na nekoliko minuta, ali ne dalje od ulaza u vojni objekat. :)
Mojim kolegama su supruge uz put dostavljale potrepstine, uglavnom duvan, ves, klopu za pocastiti ekipu, dok bus pici stotnjak kilometara do terena i stotinjak nazad kraj puta ga sacekuju snase i deca i na koju sekundu se likovi vide sa familijama, a kad tako stane, onda krece i zajebancija, i ja sam provaljivao "majstore, otvori zadnja, ima za izaci", doduse obicno na povratku nocom, kad bus naidje blizu centra stanem kraj vrata i viknem "majstore, ovde silazim". :))))

Pa formalno su posete dozvoljene u bilo koje doba dana, samo sto se nema vremena zbog zgusnutog rasporeda obaveza, tako da se najblizi mogu nacrtati nekad uvece na nekoliko minuta, ali ne dalje od ulaza u vojni objekat. :)
Mojim kolegama su supruge uz put dostavljale potrepstine, uglavnom duvan, ves, klopu za pocastiti ekipu, dok bus pici stotnjak kilometara do terena i stotinjak nazad kraj puta ga sacekuju snase i deca i na koju sekundu se likovi vide sa familijama, a kad tako stane, onda krece i zajebancija, i ja sam provaljivao "majstore, otvori zadnja, ima za izaci", doduse obicno na povratku nocom, kad bus naidje blizu centra stanem kraj vrata i viknem "majstore, ovde silazim". :))))

Eto, rešeno i svi zadovoljeni ( :

- - - - - - - - - -

Ne znam, ja mislim da je te generacije koje su oslobodjene sluzenja vojnog roka trebalo ostaviti na miru, angazovanje nas starijih se moglo kompenzovati nekim olaksicama, bilo je inicijativa za tako nesto, ali vlastodrsci to nisu podrzali, njih zanima samo lov u mutnom, a ne dobrobit vecine gradjana, i tako sad imamo ovaj Vulinov cirkus, u kom on tripuje da je atrakcija.

Pa zato što ni on, a bogami ni Pici....on ima apsolutno iskrivljenu biografiju o kojoj ćemo ćitati kad odemo u penziju...te šrafovi u Londonu, a nisi smeo da mrdneš u vreme sankcija, novinar na Palama, najbolji i to redovni student.......ma, da, ko Foerest Gamp je svuda bio...

Eto, rešeno i svi zadovoljeni ( :

- - - - - - - - - -

Pa zato što ni on, a bogami ni Pici....on ima apsolutno iskrivljenu biografiju o kojoj ćemo ćitati kad odemo u penziju...te šrafovi u Londonu, a nisi smeo da mrdneš u vreme sankcija, novinar na Palama, najbolji i to redovni student.......ma, da, ko Foerest Gamp je svuda bio...

Picika je bio plavac, sluzio na Enterprajzu kod kapetana Kirka, pa je s lakocom putovao kroz prostor i vreme. :)))

Back