HRANA ZA TRUDNICE SIROM SVETA I KOD NASXD

Nisam tebe napala,nego kritikujem situaciju da porodilje nemaju odgovarajući tretman.

pa sta da radis...one koje imaju platice da ih bolje pogledaju, onima koje nemaju bolje je da se poradjaju same kod kuce i baba komsinicu da zovu. skoro se porodila poznanica, medjutim kod nje je bio prevremeni u pitanju, pa je bilo hitno. ali kaze traze po 500 evrica za porodjaj.

Vise iebanja vise beba
dacic%20sa%20portiklom.jpg
Pogledajte prilog 337889Prijatno!

Nije mi jasno kako to da je kod nas vec poduze vreme u zdravstvu ocajno stanje, da je tolika besparica da je stanje u mnogim bolnicama u Srbiji ocajno. Da ne samo da se desava da imas na spratu, na kome lezi nekoliko desetina pacijenata, jednu wc solju u upotrebi, vec i na tim jednim vratima nemas rajber, a da se istusiras vec nemas gde, podrazumeva se da ce ti neko donositi klopu i da su obroci nedovoljni. A na drugoj strani imas korupciju, povremeno poneki skandal bude aktuelan u stampi, ali bez epiloga. Sta bi sa onom bivsom sekretarkom za zdravstvo Beograda Jovanovic koja je na kraju dala ostavku zbog pritisaka, a prozivajuci mnoge klinike zbog raznih zloupotreba oko nabavke medicinske opreme, rekonstrukcije bolnica i domova zdravlja, apelujuci da se promene zakoni koji se ticu zdravstva koji bi sprecili takve zloupotrebe.... Vec naredne nedelje ta tema nikom nije zanimljiva... Pa cak ni te nedelje nije dospela ni do Utiska nedelje.

Ali povremeno niknu na fb fotografije zgrozenih pacijenata, vazda preuvelicavajuci, kao i ovde, dorucak je rucak, vazda su sokirani uslovima, valjda zamisljaju sobe kao u americkim filmovima, uslugu kao u hotelu. A obavezno su im za porodjaj trazili mito, sto se kasnije ispostavi da je tarifa doktora kojeg zele na porodjaju, da im se stvori tu u pola dana, pola noci. Ja ne znam gde su ti ljudi ziveli do sada, ili ih se nije ticalo dok njihova guza nije u pitanju. Tako da sam krajnje neosetljiva na ova pateticna preuvelicavanja koje se ticu lose ishrane u srpskim bolnicama, cak mi je malo i neprijatno dok gledam ove fotografije.

Poslednja izmena:

Back