- Poruka
- 38
Ima li jos uvek SMB Kajgane i zelenog hleba?
Tex707:Nije uopste bio problem u vodjenju grupe (ja sam vodio) vec u likovima koji su pravili rutu i lose racunali parne korake.
dr.koki:Ja nisam sluzio vojsku niti cu! Ali sam citao dosta o tim vojnim konzervama, koje su starije od hrista. U mnogima je pronadjeno prisustvo clostridium botulinum, bakterije koja produkuje toxin botulin, veoma opasni neurotoxin, jedna od najotrovnijih supstanci poznatih coveku. Takodje su ispitavanja pokazala veoma veliku hepatotoksicnost sastojaka tih konzervi. I da ne navodim dalje recimo samo da na jednoj toj konzervi lekar moze da specijalizira i biohemiju i mikrobiologiju. U nisu je skoro doslo do nekih trovanja prouzrokovanih tom hranom, ali je naravno brzo zataskano.
dr.koki:Ja nisam sluzio vojsku niti cu! Ali sam citao dosta o tim vojnim konzervama, koje su starije od hrista. U mnogima je pronadjeno prisustvo clostridium botulinum, bakterije koja produkuje toxin botulin, veoma opasni neurotoxin, jedna od najotrovnijih supstanci poznatih coveku. Takodje su ispitavanja pokazala veoma veliku hepatotoksicnost sastojaka tih konzervi. I da ne navodim dalje recimo samo da na jednoj toj konzervi lekar moze da specijalizira i biohemiju i mikrobiologiju. U nisu je skoro doslo do nekih trovanja prouzrokovanih tom hranom, ali je naravno brzo zataskano.
Brain_raider:Ima li jos uvek SMB Kajgane i zelenog hleba?
l]
dr.koki:Mozda ne sad, ali ne nastupaje sve bolesti i poremecaji od jednom. Postoje i latentna stanja.
Misliš ?!?whitenicky:Dobro ti se vise razumes u medicinu nego ja , ja sam pojeo tih konzervi ko niko do sada i nikada mi nista nije falilo , ali nikad se ne zna ... sto ti kazes vremenom mozda i ja nesto osetim - neke promene u organizmu !! :wink:
Pa, normalno, DEKLERACIJA i uputstvo za otvaranje nalaze se UNUTRA !!!whitenicky:YUGO - nisam cuo za te arapske , iako sam od `94 u toj firmi ... ali jesam jednom mislim `97 dobio neku cudnu ribu .zelenkastu .. te konzerve se jako brzo kvare , ne znam ko je proizvodjac ne pise na limu![]()
krvolok:Pa, normalno, DEKLERACIJA i uputstvo za otvaranje nalaze se UNUTRA !!!![]()
Ma bile su neke crvene konzerve jedno vreme, marokanske... raspalotina od ribewhitenicky:YUGO - nisam cuo za te arapske , iako sam od `94 u toj firmi ... ali jesam jednom mislim `97 dobio neku cudnu ribu .zelenkastu .. te konzerve se jako brzo kvare , ne znam ko je proizvodjac ne pise na limu![]()