"Hrana u Nemačkoj je prejeftina": Mleveno meso treba da bude tri puta skuplje?

Seksi Gospodin

Iskusan
Banovan
Poruka
5.929
minced-meat-17479101920-830x0.jpg


Proizvodnja hrane ostavlja traga na životnoj sredini i klimi - emituju se gasovi, zagađuju tlo i voda, stoka se "kljuka" antibioticima.
Hrana je u Nemačkoj jeftina, pa se mnogi pitaju kolika stvarno treba da bude cena?

Reklame duž celih stranica u novinama, plakati u autobusima, nastup na internetu: Mesecima švedski proizvođač ovsa i soje Oatly nije štedeo pare i trud da bi jednu ideju sproveo u delo u Nemačkoj i da bi se pojavio u parlamentu, piše Dojče vele.

"Hej, Bundestag, moramo da pričamo", tako je glasila kampanja u okviru koje je prikupljeno 57.000 potpisa za peticiju o uvođenju obavezne oznake o emisiji ugljen-dioksida na pakovanjima hrane.

U Odboru za peticije nemačkog Bundestaga poslanici se redovno bave molbama i žalbama građana. Ako peticija dobije više od 50.000 potpisa i ako je od javnog interesa, onda oni koji podnose žalbu mogu lično da sve izlože u Odboru i diskutuju sa poslanicima.


https://biznis.telegraf.rs/agro-biz...tm_campaign=nove_povezane_vesti&utm_content=1
 
Kad otplatite mobilni na 24 rate, jelde izašao novi model taman za vaše aktuelne potrebe?
Koliko mobilnom telefonu treba da se biorazgradi?
Eeee a gde vam prethodna grafička karta śto ste je zafrljačili?
Briga o prirodi se završava na taksi.
To se zove umanjenje cene rada...
Izvade romski sakupljači svaki gram zlata i platine, a silicijum vrate u pesak odakle je i došao.
 
Lepe su te fore .. kada izlaziš iz potrošačkog društva i hiperprodukcije jer ti je neko zavrnuo slavinu i pristup resursima

Kako objasniti prosečnom subject-u da ono što je živeo nije produkt nikakve pameti, već otimanja drugima , pa ćemo da ga ubeđujemo kako je njegova svest viša pa zbog očuvanja klime ne bi trebao da jede mesine koliko je do sada jeo .
 

Back
Top