Hrana koju morate konzumirati ako ste pušač

Neno

Elita
Moderator
Poruka
17.369
Najnovija istraživanja su pokazala da postoji hrana koja umanjuje štetne efekte cigareta...

pušač.jpg

Ako želite da zaštitite vaša pluća, onda je jedini i najlogičniji način da ostavite pušenje. Međutim, i sami znate da je to veoma težak zadatak. Zavisnost od pušenja je jedna od najtežih, a oni koji su dugogodišnji pušači imaju ozbiljne probleme i u večini slučajeva dobijaju neke oblike raka.

Ipak, nije sve tako crno. Najnovija istraživanja su pokazala da postoje namirnice koje delimično izbacuju štetne supstance iz organizma koje unosimo preko cigareta. U pitanju su jabuke, banane i paradajz. Ovo voće i povrće je pokazalo neverovatna antioksidantska svojstva i začudilo stručnjake, koji su ispitali preko 700 pušača i svi oni koji su unosili ove namirnice imali su bolje rezultate i zdravija pluća. Oni su takođe utvrdili da dugoročno konzumiranje ovih namirnica znatno štiti i čisti organizam, naročito pluća, tako da su pušači koji ovo konzumiraju zdraviji i otporniji.

Naravno, to ne znači da će svi pušači biti super ako jedu ove namirnice, ali ako ste već neko ko nikako ne može da ostavi cigarete, onda ih obavezno morate konzumirati, jer ćete tako produžiti i poboljšati život.

M.M.
 

Back
Top