Hram Sv.Save vise nije najveci u Jugoistocnoj Evropi

maya666

Zainteresovan član
Poruka
166
TEOhl2q.jpg

3wkzv3y.png

8rSITKo.jpg

8MYCvZr.jpg

Hram spasa rumunskog naroda u Bukurestu cija se gradnja privodi kraju ce zvanicno postati najveci hram Jugoistocne Evrope i drugi najveci pravoslavni hram na planeti. Time beogradski hram spada na 2 mesto u ovom delu Evrope, odnosno 4 mesto na svetu. Crkva ce biti posvecena Svetom apostolu Andreji Prvozvanom i Hristovom Vaskrsenju kao i biti osvestana 25. novembra ove godine. Hram ce imati najvece zvonce na svetu koje je izgradjeno u Inzbrugu i bice podignuto na 65 metara i imati tezinu od 25.190 kilograma. Takodje bice pravoslavna crkva sa najvisim unutrasnjim brodom na svetu. Takodje imace plato ispred hrama 10x vece od Hrama Svetog Save u Karadjordjevom parku.

Svaka cast Rumuniji,koja je tako relativno brzo,uspela da ekonomski,i na svaki nacin oslobodi uzasnog nasledja,koje im je ostavio Diktator Causeski.Mi na nasu
veliku zalost,idemo korakom puza ka napretku (ako uopste idemo).Postavlja se medjutim pitanje,cemu graditi danas te mega Hramove.interes naroda da posecuje
Crkve,sve je manji. Ljudi su danas okrenuti sasvim drugim stvarima.Jedan "Koncert" neke folkerke u Areni,privuce vise posetilaca nego sve Crkve u Srbiji,za godinu dana.

Нека се радује верујући народ братске Румуније, и сав православни свет...

Лепа вест.

A da li Svevisnji trazi nesto ovako od nas :?:
Sta pise u Isaija 66,

1 Ovako veli Gospod: Nebo je presto moj i zemlja podnožje nogama mojim: gde je dom koji biste mi sazidali, i gde je mesto za moje počivanje?

2 Jer je sve to ruka moja stvorila, to je postalo sve, veli Gospod. Ali na koga ću pogledati? Na nevoljnog i na onog ko je skrušenog duha i ko drhće od moje reči.

Znaci , nece pogledati na one koji grade ovako nesto.

Svaka cast Rumuniji,koja je tako relativno brzo,uspela da ekonomski,i na svaki nacin oslobodi uzasnog nasledja,koje im je ostavio Diktator Causeski.Mi na nasu
veliku zalost,idemo korakom puza ka napretku (ako uopste idemo).Postavlja se medjutim pitanje,cemu graditi danas te mega Hramove.interes naroda da posecuje
Crkve,sve je manji. Ljudi su danas okrenuti sasvim drugim stvarima.Jedan "Koncert" neke folkerke u Areni,privuce vise posetilaca nego sve Crkve u Srbiji,za godinu dana.

Otykrivenje 3

15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!

16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.

17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.

18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.

A da li Svevisnji trazi nesto ovako od nas :?:
Sta pise u Isaija 66,

1 Ovako veli Gospod: Nebo je presto moj i zemlja podnožje nogama mojim: gde je dom koji biste mi sazidali, i gde je mesto za moje počivanje?

2 Jer je sve to ruka moja stvorila, to je postalo sve, veli Gospod. Ali na koga ću pogledati? Na nevoljnog i na onog ko je skrušenog duha i ko drhće od moje reči.

Znaci , nece pogledati na one koji grade ovako nesto.

U Starom zavetu ima opis Zavetnog kovcega i dato je Mojsiju eksplicitno uputstvo kako da se uredi skinija za njega ...

Da ima preterivanja - ima ...

- - - - - - - - - -

40-02b.jpg

- - - - - - - - - -

40-01.jpg

- - - - - - - - - -

Види Библију, у књ. "Излазак": гл. 25-34; у књ."5 Књига Мојсијева (Поновљени закони)" гл. 10, 13, 16; у књ. "З Књига Мојсијева (Левитска)" гл.1-7,16, 23.

Back