HP Pavilion 1025eg nema ton

• Začetnik teme Začetnik teme STOK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Probaću sa

https://www.velteh.rs/product/...ica-5-1-3d-sound-zk-k513/4599/

kako sam čuo iako crkne čip na ploči trebalo bi da radi
Брже ти је да пробаш са линукс дистрибуцијом коју ћеш ставити на флеш.
Направи Ventoy usb disk и стави на њега неки ISO нпр Ubuntu.
Драјвера има пуно па да не погрешиш.

Kada taj disk stavim u drugi laptop ima ton bez problema
Који диск ? Windows 10 Tiny ?

W
Брже ти је да пробаш са линукс дистрибуцијом коју ћеш ставити на флеш.
Направи Ventoy usb disk и стави на њега неки ISO нпр Ubuntu.
Драјвера има пуно па да не погрешиш.

Који диск ? Windows 10 Tiny ?
Windows 10 enterprise LTSC ali isto je i sa Windows 7

Ne. Idu uz update Windowsaiako je drivere UVEK najbolje rucno skinuti sa sajta proizvodjaca-maticne ploce, graficke kartice itd. Jer kroz Windows update se nekad dobiju ne tako idealni driveri...
Kada odredis da ti pri instalaciji instalira i apdejtuje sve potrebne drajvere na Win.10,to i uradi.mada ja opet sigurnosti radi instaliram realtek audio drajver za 10-ku posebno,jer znaju da se zagube,ili su na odredjeno vreme,ovi sto idu direktno uz instalaciju.Pmam i za Win.7 i za Win.10.Linux i Ubuntu,ne instaliram nista.Sve ide uz instalaciju,samo kasnije dodje apdejt vecine aplikacija.

Kupio sam USB audio adapter ,radi može na slušalice a može i na zvučnike...
Zanima me nešto drugo ...

U pitanju je stari model HP-pavilion DV7 1025eg...
Da li se i koliko može nadograditi...
Trenutno ima 4 GB memorije HDD i procesor Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU P7350 @ 2.0 GHz

Sada ima WINDOWS 10 Enterprise LTSC i može se gledati Youtube,filmovi...ne koči...
Da li se može nadograditi i instalirati Win 10 pro ili možda Windows 11 i da ne koči..?

Trenutno ima 4 GB memorije HDD i procesor Intel (R) Core (TM) 2 Duo CPU P7350 @ 2.0 GHz

Sada ima WINDOWS 10 Enterprise LTSC i može se gledati Youtube,filmovi...ne koči...
Da li se može nadograditi i instalirati Win 10 pro ili možda Windows 11 i da ne koči..?
Staro je to dosta za neki noviji Windows, procesor praistorijski, ako ti taj radio ok onda ne cackaj nista.

Screenshot 2025-02-25 at 13.25.23.png

To ti je ta arhitektura procesora koja moze da se menja na tom laptopu.

Можеш убацити више RAM-a и SSD. Aли је процесор јако стар и он је "уско грло" тако да не можеш осетити нека велика побољшања.
Не очекуј пуно од Win 10 aли Win 11 има гомилу неких заштита и провера па одбија да се инсталира на стари хардвер.

Može li se staviti neki bolji procesor?
Може али нећеш добити ништа јер је то сокет стар 15 година.

Da li to znači da je prvi na spisku Intel Core 2 Duo T9900 @3.06 Mhz2 najbolji a svaki sledeći nešto lošiji?
Не производе се ти процесори као нови, значи да би морао да гањаш половно али не би реално приметио никакву разлику.
Остави то да буде тако као секундарна машина, па набави нешто ново па ако треба угради и додај.
Нови процесори имају 6 језгара и 12 процеса и лепо раде.
Ти стари су имали два језгра и два процеса и једноставно их је прегазило време, јутјуб и нешто слично ако можеш да покренеш то је то. Не очекуј нешто више.

To je za smeće. Eventualno se može staviti SSD i to je to, samo što novi SSD košta više nego taj laptop. Staro skoro 20 godina. Čak i Windows 7 su overkill za taj laptop, to je furalo Vistu ako se ne varam.
Није старо 20 него 15. Пре 20 година су били процесори са једним језгром и AGP графичке карте.
Висту нико није реално ни користио, актуелан је био XP SP 2 касније SP 3.

Back