HP M407

To nije loša cena. Mada sam ja jedno vreme gledao 607 i 717. Sviđa mi se što imaju Li Jon bateriju i puniš ga kao mobilni telefon. Jako praktično.

U Metrou se pojavio HP R 607 za 11000. Vrlo moguce da cu to da pazarim. Jomini, jel` valja to nesto? Gledao sam karakteristike, ocenjuju ga bolje od A510. Doduse, i ja se razumem k`o Marica u kriv... moze savet?
Samo da dodam, testovi su radjeni u junskom broju PC press-a. Rezultati ekonomske klase sa zumom:
Canon A510... 6.93
Canon Ixus40...6.81
Fuji A345...7.01
HP R507...9.24 ( a ovo je 607 )
Kodak Z700...6.20
Minolta Dimage G400...8.42

Mislim da ne možeš pogrešiti. Drugar mi je letos bio u Budimpešti, a pošto mu je KonicaMinolta Z3 još bila na putu od Engleske ovamo, pozajmio je HP 407 4,1MPix (ili tako neka oznaka, znaš onaj BMW Williams F1 Edition). Gledao sam sve snimke, uključujući i one iz ZOO vrta iz nekakve prostorije sa leptirima... Fotke su brutalno dobre. Ali taj plavi model 407 sa Williams znakom ima Pentax optiku, a ostali nemaju. Sigurno da je Pentax marka, ali verujem i da se sa običnom optikom mogu postići dobri rezultati. Inače prednost HP-a je da imaju LitijumJonske baterije i aparat se puni direktno, poput mobilnih telefona...

To je aparat istog izgleda kao i R507, a oznaku ovog R607 nosi i Williams edicija. Ne znam razliku u karakteristikama ali oba imaju 4.1 MPix i Pentax optiku. Ako smuvam zenu :-)odoh da ga kupim za koji dan. Zbunilo me je to sto je u jednoj drugoj ponudi cena za model R507 cak 18.000. Razlika je nenormalna, pomislio sam da ne vidim dobro ili da je u pitanju stamparska greska. Ako ga pazarim eto mene opet sa pitanjima.
Pozdrav.

Imali smo na poslu HP photosmart 850 (ako se dobro sećam nešto oko 7mpx, 8x optički zum, ali nisam sigurna a nisu mi pri ruci karakteristike) i radio je sasvim OK dok je radio. Ali, nešto oko elektronike je otkazalo i, pošto je izašao iz garancije, niko neće da ga popravlja!
Upravo tada sam saznala da se sve osim Canon-a i Nikon-a jako teško popravlja (ako se i popravlja košta taman toliko da ti se to ne isplati) ukoliko dođe do kvara nakon isteka garantnog roka (a dešava se).
Ne znam kako tebi - ali meni je to bio sasvim dovoljan razlog da odustanem od HP-a.
Inače, ne znam za novije modele, ali ovaj je koristio obične AA baterje (4 komada).

Drug mi ima neki HP, ne znam model 3,2 MPix vec 3-4 godine i nema nikakvih problema. Na ovaj daju garanciju 2 godine. E sad, valjda necu biti toliki baksuz, to moze da se desi sa svakim aparatom, elektronika je to. Ovaj model koristi Lion bateriju, poput mobilnog telefona. Cena je zaista povoljna, a ja i necu nesto da ga njakam, porodicne fotografije, nista posebno. Inace dosta dobro cuvam takve stvari, Canon A1 me dobro sluzi vise od 15 godina i jos je kao nov. Zna li neko, da li se ispravljac kupuje posebno ili ide iz aparat, obzirom na tip baterije?

Jomini upravo su prednost promenljive baterije a ne vec ugradjene jer cete uzei na primer 8 komada i imati vise zamena a sa ugradjenima radite dok se ne isprazne a onda pravac punjenje a vama promicu pogodne situacije za to vreme.

Ljudi mene zanima umetnicka fotografija a ne zamlacivanje,

Od HP-a bezite jer ne vazi za kvalitet.
uzmite obavezno neki ultrazum pa makar i najjeftinijei jer su oni (ako nemate pare za bolje((profi)) prelaz izmedju amater i profi klase.
Najjeftiniji ultrazum a da nesto vrede su Konica Minolta z3 na primer a bolji canon ili Olympus bilo koji skoro.

U sustini ima jedna jos bitnija stvar koju je izjavio neki hrvatski kompjuteras a glasi

"NIJE VAZNO STA IMAS VEC KOLIKO ZNAS"!

ima mnogo ljudi koji sa losom oremom mogu mnogo vise nego dosta njih sa ekstremno ekskluzivnom opremom.

Back