HP lap top ili neki drugi?

Tzar

Elita
Poruka
17.341
traju ali ne u punoj snazi. Imao sam neke ali ne drže duže od pola sata.
Te baterije su sastavljene iz vise manjih baterija. I onda neke crknu, a neke jos rade, pa zato ne drzi toliko dugo.

Sticajem okolnosti te baterije su iste kao one u vape aparatima.

Pa su onda vape entuzijasti rastavljali laptopovske baterije koje ne rade i testirali da li neka od malih baterijica jos radi.

To im je bilo kao blago da su nasli. :D

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.209
Meni su oba lap topa Tošiba i Dell bi na struju. Posle nekoliko godina im crkne baterija. Na Dellu je crkla baterija, sto ide u struju, pre par godina u jedva sam nasao neku u nekoj radnji za 1 500. Po radnjama Gigatron i sl. trazili 3 do 5 000.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.991
Премало је.
Неке игре неће моћи да се покрену са 8 гига рам меморије, а 16 је минимум да би се игра покренула.
Ja kolko vidim, sve se pokrecu koje ona igra... igrala je i na laptopu sa duplo manje rama, pa nista nije falilo :P
No ajde, rekoh da obnovimo, stari laptop iz 2015. je poceo da bude spor za neke stvari :P
No ovaj je bas dobar popust bio, 8GB rama koliko vidim, kosta 4000din, lako se doda, ako ustreba :P

RIA77

Poznat
Poruka
9.071
Ja kolko vidim, sve se pokrecu koje ona igra... igrala je i na laptopu sa duplo manje rama, pa nista nije falilo :P
No ajde, rekoh da obnovimo, stari laptop iz 2015. je poceo da bude spor za neke stvari :P
No ovaj je bas dobar popust bio, 8GB rama koliko vidim, kosta 4000din, lako se doda, ako ustreba :P
Не можете сами додавати рам меморију, тј. не можете без сервиса, то је једини проблем.
https://basicgamers.com/knowledge-base/pc-gaming-system-requirements-for-games/
Сад ће требати 32 гигабајта за играње, а минимум ће бити 16. Зависи колико подржава лаптоп као максимум.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.991
Не можете сами додавати рам меморију, тј. не можете без сервиса, то је једини проблем.
To nikako nije problem :P
Сад ће требати 32 гигабајта за играње, а минимум ће бити 16. Зависи колико подржава лаптоп као максимум.
Aj ne preteruj, od 450 igara koje imam, samo nekoliko njih trazi vise od 8GB... a i te su deklarisane da rade na 8 :P
Imam desktop sa 32GB, ako bas hoce tih par, moze da strimuje :P
Ionako na Macbook igram uglavnom strimovano ;p

RIA77

Poznat
Poruka
9.071
To nikako nije problem :P

Aj ne preteruj, od 450 igara koje imam, samo nekoliko njih trazi vise od 8GB... a i te su deklarisane da rade na 8
Па пошто сте тек сад купили компјутер да имате у виду да мали број игара који постоји сада а траже минимум 16 гигабајта, да ће бити све више таквих.
Што се љутиш, само ти кажем да имате у виду.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.991
Па пошто сте тек сад купили компјутер да имате у виду да мали број игара који постоји сада а траже минимум 16 гигабајта, да ће бити све више таквих.
Што се љутиш, само ти кажем да имате у виду.
Ne ljutim se nego mi smesno :P
Dete do juce igralo sve na 4GB, a sad ce joj kao biti malo 8GB :P

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.426
Премало је.
Неке игре неће моћи да се покрену са 8 гига рам меморије, а 16 је минимум да би се игра покренула.

Није минимун него је препоручено код многих игара и то баш ако игра хардкор игре...

Сам Cyberpunk има препоруку 12GB а минимум 8GB
Dying Light 2 има препоруку 16GB a минунимум 8GB

Минумум је углавном 8GB.

https://store.steampowered.com/app/1091500/Cyberpunk_2077/

Maда боље да детету купи PS5 него PC на коме само једна компонета кошта колико цео PS5 a на PS5 исто ће моћи да игра и да се забави. Баца паре за бадава...:hahaha:

Poslednja izmena:

RIA77

Poznat
Poruka
9.071
Није минимун него је препоручено код многих игара и то баш ако игра хардкор игре...:hahaha:
https://www.benchmark.rs/vesti/od_s...ram-a_ako_hocete_da_igrate_nove_pc_igre-93064

https://store.steampowered.com/agecheck/app/1649240/

Returnal je pucačini iz trećeg lica u kojoj igrate kao svemirski istraživač zarobljen u beskrajnoj vremenskoj petlji. Ovo je igra koja je stigla kao jedan od prvih PS5 naslova, koja je pokazala veliki deo obećanja grafičke snage sistema, pa je stoga i viđena kao jedna od onih koje će dodatne prihode ostvariti i na PC platformi. Na Steam platformi za preporučenu konfiguraciju ima Core i7-8700 procesor, RTX 2070 GPU, 60 GB prostora (što je skromno, zapravo) i 32 gigabajta RAM-a u 2022.
minimalne specifikacije Returnal naslova izgledaju mnogo podnošljivije, ali je RAM i dalje na visokom nivou. Četvorojezgarni Intel CPU ili ekvivalentni AMD će biti dovoljan, kao i GTX 1060 grafička karta će biti dovoljni, uz 16 GB RAM-a.

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.426

Ниједна игра не захтева ни 16GB RAM-a. То је препоручена конфигурација. И најзахтевније игре затева да рачунар има 8GB минумум.

Ево шта пише.
Samo godinu dana kasnije, prelepa Forza Horizon 5 je imala preporučenu konfiguraciju sa 16 GB RAM-a,

Da li moze office da vozi na PS5?

Па за то купи другу машину са интегрушом. 1000 евра пукнеш само за графу а овде цео PS5 купиш и исто то играш. :hahaha: