HP 3940

Dovla

Elita
Poruka
16.644
Naime... kupio sam ovaj stampac i boja se istrosila... odem kupim boju dopunim ga i krenem da resetujem ketridz prema uputstvu koje sam dobio. Zalepi se traka preko jednog kontakta i stavi u stampac, komp prepozna novi ketridz, pa se onda zalepi na drugi kontakt pa komp opet prepozna novi ketridz i na kraju se odlepe obe trake i vrati ketridz bez icega i sve super radi... medjutim ja kad zalepim traku prvi put on umesto da prepozna novi ketridz on mi izbaci da ketridz nije pravilno instaliran... :evil: Ima li neko neki savet sta da radim da pocne ponovo da mi pokazuje nivo tinte u ketridzu??? A inace sve normalno stampa bez ikakvih problema...

Ć

Ćale

Gost
Ma,bitno je da normalno stampa i da ti je uspela dopuna.
Pazi samo da ne ostanes bez mastila duze od nedelju dana da ne bi zapekao kertridz...onda pomoci nema...

Dovla

Elita
Poruka
16.644
Pa u tome o jeste problem jer ne znam koliko jos ima mastila jer ga ne koristim samo ja, a kad bi neko drugi od korisnika primetio da nema vise mastila ne bi rekao pa makar ga klali zato mi je vazno da ih resetujem da mi ne bi propao stampac...

jozza

Zainteresovan član
Poruka
371
To sa nivoom mastila u ketridzu je relativna stvar, jer nikad ne pokazuje tachno, tj. uglavnom pokaze da je nestalo, a ono ima josh trecina, (ili ne daj Boze da pokazuje da ima, a nema, pa posle pochnesh da se chudish shto nece da shtampa). I ja imam isti problem sa sherovanjem shtampacha (HP 5150), pa sam provalio da mi je mnogo lakshe da sa vremena na vreme izvadim kertridze iz shtampacha i onako ga "odmerim" (tezinski) u ruci, pa sam vec postao struchnjak da ocenim kad treba da se puni. Tako mi je mnogo sigurnije (i preciznije), a ne moram ni da se patim oko resetovanja posle svake dopune. 8-) 8-) 8-)