Horor za Folksvagen

Za srce si me ujeo.

Golf je najsavrsenije izbalansiran auto svih vremena. Najbolji all-around auto. I sto se tice dizajna, kao i prakticnosti. On ti je kao neka savrsena ravnoteza u prirodi.
Ne shvataj licno, ali golf bez elektronike nista ne vredi.
Probali su da naprave auto bez elektronike koji je daleko bio od nekog savrsenstva u voznji, vozio sam se u nekoliko golfova i poslednji je bio petica i jeste ide lepo i lezi ali elektronika.

Svakako ie bio kvalitetniji evropski od Tas-ovog golfa. (kabriolet nije pravljen u Sarajevu koliko se ja sećam)
Stalno je bilo polemike o tome šta se u Sarajrvskoj fabrici sve zakidalo da bi cena bila jeftinija.
Kako god, za to vreme, to je bio veoma pristojan auto u odnosu ba konkurenciju.
Kazem da je u Americi strozija kontrola kada se auto pravi po pitanju bezbednosti, mislim za americko trziste i sam znas da su branici na primer ojacani i veci u odnosu na Evropu plus automobili imaju i dodatne migavce.

Tako da ti Golfovi na primer su mi delovali robusnije u odnosu na sarajevski koji bi se raspao samo da ga popreko pogledas, sigurno ne puno robusniji od onih koji se proizvodil u Nemackoj za Evropu, ali ipak ojacani po pitanju bezbednosti.

Kazem da je u Americi strozija kontrola kada se auto pravi po pitanju bezbednosti, mislim za americko trziste i sam znas da su branici na primer ojacani i veci u odnosu na Evropu plus automobili imaju i dodatne migavce.

Različiti su regulatorni zakoni za različita tržišta, pa su i modeli opremljeni raznim opcijama i stepenima bezbednosti, efikasnosti, izduvna emisija itd.
Ne mislim da su delovi manje kvalitetni u razlicitim državama (mada sigurno dva različita dobavljača ne prave identično kvalitetan deo). Zato stručnost radne snage utiče na krajnji kvalitet automobila.
Tako je Tas, Zastava, Turske fabrike, fabrike u Meksiku i koje god, koje su “sklapale” modele, zbog nezadovoljavajuce kontrole kvaliteta često izbacivale modele koji se brze raspadaju nego iz Nemačkih fabrika, na primer.

Back