Horor filmovi

Evo nekoliko zaista meni lično dobrih horora:The Exorcist(1973),Halloween(1978),The Texas Chainshaw massacre(2003),The Conjuring(2013),The Conjuring 2(2016),The Grudge(2004),The Grudge 2(2006),Sinister(2012),The Last Exorcism(2010),Wolf Creek(2005),The Messengers(2007), The Exorcism of Emily Rose(2005),Identity(2003),Gothika(2003),REC(2007),When a Stranger Calls(2006),Paranormal Activity(1,2,The Marked Ones,The Ghost Dimension,Next of Kin),Hush(2016),Rosewood Lane(2011),The Orphan(2009),The Exorcism of Molly Hartley(2015), Case 39(2009),Ju on The Curse(2000),Ju on The Curse 2(2000),Ju on The Grudge 2(2003),Quarantine(2008),The Vatican Tapes(2015),The Devil Inside(2012),A'l interieur(2007),Suspiria(1977),itd,itd...

Serijal zapocet s The Collector, preko The Collection, s jos ocekujucim The Collected (koji nikako da izadje). Sjajna ideja, iznad svake, s malo problematicnom razradom, no dobar horor svakako cine na prvom mestu genijalne ideje, tako da...

Blood Red Sky (2021)
6b56e6dab5275f7bdf35a069fc8fe305

Pogledao sinoc, dinamican i mozda malo duzi za moj ukus, ali efektan i uspesan do samog kraja, kad vec jednom osvane... :p
Kontam da Netflix namerno gledalistu zeli da stvori efekat kao da su u bioskopu, pa namerno pravi duze filmove nego sto treba,
kako bi svako ko gleda ostao sto duze zakovan guzistem u sediste, pa kao: "bioskop" :lol: Ali realno, brate, provali se i zamorno je, visak je visak. ;)
Ipak, ovde su se elegantno setili da tim smarackim trikom naizmenicno dizu i spustaju tenzije, pa eto to doprinosi jednakoj paznji od poc. do kraja. :)
Kad biste spojili Kasandrin most, Nosferatu i "mothafakin Snakes on a mothafakin Plane...";) :cool: :lol: dobili biste ovaj rezultat, malo drugaciji vampirski
flim, gde majka s klincem ide na lecenje u Ameriku da zameni kostanu srz i bajagi izleci retku krvnu bolest, ali im planove poremete teroristi, ne ratni, vec
mirnodopski profiteri...:cool: I tu mi se negde lome koplja, jer ovi bezumnici imaju motive koje bi `satro` pozeleo ucitati svaki danasnji teoreticar zavere: :D
jesu islamski teroristi / nisu....; jesu anarhisti/ nisu, nego bi da sruse berzu i zarade planine kesha....nije ovo nego ono. :roll: Sve do stepena da se
zapitah nije li opet na snazi pomodarska holivudska igra zamene teza izmedju dobra i zla, to jest da se, cudna mi cuda, i ovde opet ekranski relativizuje uloga koju politicko-korporacijska elita ima nad svim orvelovskim pizdarijama koje se uvrzise od 11.9.2001. pa eto sve do danas, te da teret za sve te carolije novog sv.poretka valja pripisati master-majnd-genijalnosti random skupine otmicara najprizemnijih motiva, docim ce zenski vampir koji se jedva kontrolise i cija krv iz mesta siri zarazu dalje predstavljati vrhunsko dobro i vrhunski lek za sve opasnosti od ovako predstavljenog nad-nacionalnog terorizma u sarenim gacama jednih sitnih lopova...:p Bice da je, pored svog horor - spektakla, ipak `nemasovito` - tako. ;) Ko pamti onaj ruzan nihilisticki ukus u ustima na kraju "Kasandrinog mosta", dobice slican, ako ne i savremeno uzaludniji osecaj i ovde, gde isto vuk pojè magarca! :confused: Ne svidja mi se ta vrsta danasnje potuljene propagande koja bi da se uvuce u bukvalno svaki sadrzaj koji pretenduje da bude zabavan, kao po direktivi sa vrha, makar to bio i glupi horor film, a ovaj - po mnogim cudnim elementima, izmedju ostalih i zbog pominjanja politike i ekonomije neobicnih za taj zanr, kao i neobicne dinamike i ambijenta - to i nije. ;)
"Go, vampire, go!..." Run Forest, Run!......:p ;) Bajdvej, nemacko-skotska koprodukcija, zanimljivo. :):cool: f.ck yeah... meine Damen und Heren. :lol:

Grimcutty

Grimcutty je zlo bice koje napada tinejdzere i decu u malom gradicu.

Kako se klinci brane tako roditeljima izgleda da sami sebi nanose povrede zbog nekog internet izazova.

Asha, devojka iz arapske porodice, pokusava da dokaze strogim roditeljima da se ne povredjuje sama i da Grimcutty stvarno postoji.

Ali u toj borbi nailazi na osudu okoline, policije i roditelja koji bi da je vode kod psihijatra.

Od poznatih lica Shannyn Sossamon kao Ashina keva. Ona je i glavni razlog sto sam gledao film.

U stvari najveci horor u filmu je prolaznost vremena. Eto doslo je i to vreme da Shannyn glumi keve, a ne ribe i macke. To me je nekako najvise pogodilo. :sad2:

Sto se tice drugih stvari film nije toliko strasan, ali utisajte ton da komsije ne bi zvale policiju posto mlada glumica koja glumi Ashu vristi kao da je stvarno secka Grimcutty. Niko joj nije objasnio da to treba da odglumi. :D

Ajd' da probamo..
Inace ne pamtim kad sam zadnji put odgledao neki dobar horor. Mozda jos od The Wicht-a 2015..
Samo neke gluposti, jumpscareovi, glupi teenageri, splatteri kurci palci.. i ovaj zadnji Hellraiser..uzas :roll:

p.s. lazem, Malignant i Empty Man npr su mi lepo legli

Poslednja izmena:

Back