Horor filmovi sa elementima natprirodnog

Postoji tema za horor filmove generalno, pa rekoh da otvorim i jednu gde cemo postavljati iskljucivo one koji ukljucuju natprirodno, dakle duhove, demone, magiju, 'cudne' price i ostale nerazjasnjene entitete i posasti iz drugih dimenzija. U prevodu - vampiri, zombiji i sleseri Stop 🫷
Čekaj, može duhovi i demoni a ne mogu zombi i vampiri? To je sve u istoj kategoriji

Od mene preporuka za A Dark Song (2016). Glavna glumica želi osvetu onima koji su joj ubili dete, pa zajedno medijumom priziva demone u pomoć oslanjajući se na rituale iz Knjige Maga Abermalina. Svideo mi se pacing, muzika, to kako se postupno gradi tenzija, a ni kulminacija na kraju nije loša. Iznenađujuće dobar folk horor.

Od mene preporuka za A Dark Song (2016). Glavna glumica želi osvetu onima koji su joj ubili dete, pa zajedno medijumom priziva demone u pomoć oslanjajući se na rituale iz Knjige Maga Abermalina. Svideo mi se pacing, muzika, to kako se postupno gradi tenzija, a ni kulminacija na kraju nije loša. Iznenađujuće dobar folk horor.
Nisam gledao. Tnx!

The Taking of Deborah Logan (2014), alchajmericnu zenu zaposeda duh. Moj fetis su found footage stvari jos od Vestice iz Blera, tako da prevashodno zbog toga dobija prelaznu ocenu. 6.5/10

From Beyond (1986)
, adaptacija Lavkraftove price. Naucnici razvajaju modulator koji omogucava da se detektuju i vide stvari van prostovremenske dimenzije. 6/10

Veronica (2017),
spanski horor. Inspirisan 'istinitim' slucajem, inspektor koji je vodio istrazivanje je napisao izvestaj koji je kasnije uzet kao gradja za scenario. 7/10

Back