Hondin prvi električni SUV već je najprodavaniji EV u SAD

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.266
Hondin prvi potpuno električni SUV, Honda Prolog, bio je peto najprodavanije električno vozilo u Sjedinjenim Državama tokom trećeg kvartala 2024. godine, izvestio je Electrek.

Prema najnovijem Kelley Blue Book EV izveštaju o prodaji, od 11. oktobra, prodaja Honde Prologue od godine do danas je dostigla 14.179 za samo sedam meseci od objavljivanja, za šta Electrek izveštava da je sada do 18.309 do oktobra. Za tako kratko vreme, Prologue je već nadmašio konkurentska EV, uključujući mnoge Chevrolet i Ford EV.

Od četiri električna vozila koja su prodata više u trećem kvartalu, tri su bila Teslini modeli, a jedini koji nije Tesla bio je Mustang Mach-E. I dok Prolog još nije uhvatio uber popularne Hiundai Ionik 5 ili Rivian R1S u prodaji 2024. godine, ipak ih je prošao za kvartal.

1732822921775.png

Nekoliko faktora moglo je da doprinese uspehu Prologa:

- Pouzdanost brenda, Honda, koji je izgradio popularnost u različitim demografskim kategorijama između svojih popularnih modela kao što su Civic, Accord, HR-V i CR-V

- Isprobani i pravi okvir EV — platforma General Motorsa, ranije poznata kao Ultium

- Pristupačnost automobila sa saveznim poreskim kreditima iz Zakona o smanjenju inflacije za automobil sa dometom od 296 milja

Honda Prologue je proizvod prvog partnerstva između General Motorsa i Honde, zajedno sa Hondinim luksuznim brendom, Acura — koji takođe koristi GM platformu sa novim ZDKS EV.

Honda je uspela da zadrži cenu pristupačnom za prostrani SUV sa dometom od skoro 300 milja. Od oktobra, najjeftinija Honda Prologue košta 47.400 dolara. Uparen sa poreskim olakšicama za EV – a Prologue je jedan od retkih koji se kvalifikuje za povrat od punih 7.500 dolara – potpuno novi Prologue SUV mogao bi da košta nešto manje od 40.000 dolara.

Dok su cene električnih vozila pale u poređenju sa širokim tržištem automobila u celini, prosečna cena novog električnog vozila je i dalje 56.902 dolara, kao što je prikazano u izveštaju Kelley Blue Book, stavljajući Prologue na solidnu cenu koja pomaže da se objasni visoka prodaja.

Na Tesli i Ioniq - u je sve isto koliko vidim.
Mrzi me da guglam, ali sam priočao sa ortakom koji se bavi automnobilima i rekao mi je da svaki američki mora da se preradio. Isto važi i z auvoz evropskih u ameriku. Tu se ne računaju evropski amutomobili koji se proizvode u americi (Mercedes Benc u Alanami i BMW u Južnoj Karolini)

Audi se pravi u Kanadi,a takođe i mercedes i BMW

Ovi što si pomenuo su smešni za amere
Smesni zbog cega? Zato sto imaju dizel motor, koji oni nisu videli, ili zato sto nemaju 200KS? Dacia Duster, je pojam za mnoge Chevy ili Ford modele koji tamo nude, zato Ameri i padnu na dupe kada odu u Mexico i dobiju Duster kao rental, pa im kazu da kosta ispod $20,000, a za tu lovu njima prodaju Toyota Corolla.

Smesni zbog cega? Zato sto imaju dizel motor, koji oni nisu videli, ili zato sto nemaju 200KS? Dacia Duster, je pojam za mnoge Chevy ili Ford modele koji tamo nude, zato Ameri i padnu na dupe kada odu u Mexico i dobiju Duster kao rental, pa im kazu da kosta ispod $20,000, a za tu lovu njima prodaju Toyota Corolla.
Dizel nije popular u americi. I skuplji je od bezina, recimo 20%.

Uporedni Dačiji Daster, po ceni i karakteristikama su recimo

Hyundai Venue
1732944158019.png

ili Chevrolet Trax
1732944223821.png

Dizel nije popular u americi. I skuplji je od bezina, recimo 20%.

Uporedni Dačiji Daster, po ceni i karakteristikama su recimo

Hyundai Venue

ili Chevrolet Trax
Hyundai moze da ima kozna sedista i LCD 15", ali su im motori katastrofa. Moj je krenuo da trosi ulje cim je presao 100K, a kada sam stigao do 150K bio je hibrid, isao na mesavinu benzina i ulja. Nikada vise ne bi kupio jedan. Trax je proizvod GM Korea, ili ti bivsi Deawoo. Oni su poznati po proizvodnji raznih krseva, kupovali ih ljudi i u Srbiji svojevremeno, bas se usrecili sa njima. Ja sam vizio njihov " Kadet". Nevidjeni krs od auta, jedino sto limarija licila na kadeta, sve ostalo kao da je pravio Trabant.

pričamo o miljama, odnosno 160 do 240 hiljada kilometara?

Inače, da, Hundai nije poznat da ima preterano dobar motor
Ja pricam o kilometrima, kupio sam ga sa 10K.
Super auto, voznja udobna, za sedam godina zamenio jedno crevo u motoru i to pod garancijom, sve ostalo radilo bez problema, ali motor chabar. Bio me blam da prodam nekome licno, zato sam ga uvalio dileru, a on sav srecan jer me odrao.:cool:

Ovde dileri hoće sve živo da otkupe i u bilo kom stanju, naročito ako kupujes staro za novo.
Prijatelj skoro kupio Tesla, a u zameni dao BMW 7 kojem se motor pokvario, popravka mu bila procenjena na $15k sto maltene prelazilo vrednost celog auta. Ipak mu je Tesla ponudila novac, navodno motivisani da privole ljude da probaju EV
Znas koko se to radi ..Ovde kod mene imas aukcije koje daju garanciju na cenu vozila ..To ti nude u zamenu ili mogu malo vise ili manje zavisno sta prodaju .. Verujem da je tako I tamo kod tebe jer imate gomilu aukcija koje verovarno koriste prdavnci novih vozila

Ako je imao neki ozbiljniji kvar onda jeste nekad najbolje prodati na aukciji ..Nzn koliko pratis ja sam uzeo jednog mercedesa koji je bio u kvaru na aukciji ..Problem sa tim je sto nemaš mogucnost da ga pogledaš pa ideš na slepo .Kacio sam slike ovde ,išao sam na to da nije motor ali je ispalo da jeste pa sam ga samo sutnuo dalje coveku koji ima delove tj drzi otpad jer mi se nije isplatilo ulagati 5-6k € plus rad..

Back