Homoseksualci u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kapiram ja njih što se bune. Da zamenimo uloge - meni neko da zabrani da javno ispoljim emocije prema nekom i da moram sa momkom da se krijem da me ne bi pretukao neki navijač, je samo po sebi frustrirajuće.

Sa druge strane, ma koliko želela da budem tolerantna prema homoseksualcima, opet ne mogu u toj meri u kojoj traže. Gej brakovi i nekako, ali usvajanje dece...
Ne znam koliko je fer to "međ' četri zida", daleko od očiju javnosti da nas ne ugrožavaju, pa ih kao šatro nema. Ali, kad sam bila na zapadu i kad sam videla dva pedera u parku kako se valjaju po travi, golicaju, smejure i vidno vole :roll::roll: mnogo čudno, ali izgleda samo nama Srbima, kojima je to bio utisak dana, dok su ostali normalno šetali pored njih. Verovatno je sve stvar navike:)

Nemam ništa protiv homosa. Ne razmišljam o njima. Ne ugrožavaju me, pa neka ih bude koliko žele, ali me iritira, sve više, ovo insistiranje na priči o njima. Čemu? Da li ja idem unaokolo i govorim da sam strejt? Hoću svoja prava. :) Seksualno opredeljenje je intimna stvar, kao i religijsko. Ne volim da me bilo ko gnjavi tim pitanjima. Imamo bitnije stvari da rešavamo.
A ovaj broj mi je čudan.

Pošto pretpostavljam da će neko napisati kako ipak ima stvari koje oni ne mogu, a mi možemo (brak i deca), da napišem. Nemam ništa protiv gej brakova. Ali nisam sigurna za decu. Tu ne bih ništa komentarisala sem da se dete rađa od žene i muškarca, prirodno, pa ne znam koju osnovu za traženje prava usvojenja dece imaju. Osim one ljudske da vole i čuvaju živo biće. Ne znam. Uostalom, deca se ne daju ženama i muškarcima koji nisu u braku, pa zašto bi gej brak imao veća prava? Eto tako na primer.
potpuno se slazem.
---
u londonu je svaka 10 osoba homoseksualna.

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=5340163#post5340163
evo šta smo rekli već o ovoj problematici:
d) iz oblasti: Društvo i manjinska prava

:arrow::arrow:1) Istospolni brakovi
ZA: 13 kyoatia klikk filatelista, pa šta? Derer medved_bg Архангел Vintage adem_ks Banshee Ha-Nocri ~Petar~ SiIent Bob vrkveni krokodil
SUZDRŽAN: 4 porin50 svetolik trpkovic crow sw-darthBEN
PROTIV: 8 Secikesa Alekasandar3 DJM Kaj Yopa goxy DeteSunca jedite_kod_Joa

:arrow::arrow:2) Mogućnost posvajanja dece istospolnih partnera
ZA: 5 klikk Vintage adem_ks Banshee ~Petar~
SUZDRŽAN: 3 kyoatia medved_bg vrkveni krokodil
PROTIV: 16 Secikesa Alekasandar3 filatelista, pa šta? Derer porin50 DJM Архангел svetolik trpkovic Kaj Yopa goxy crow DeteSunca jedite_kod_Joa sw-darthBEN SiIent Bob

Nemam nista protiv homosexualaca, cak mislim da bi mi bili bolji prijatelji od neke strejt osobe. Ono kao Keri iz serije Sex i grad. Neka ljudi zive kako zele, neka se vencavaju, jedino ne bih dozvoljavala da usvajaju decu.
A, uzasno me nerviraju oni kao macho tipovi sto ih tuku i vredjaju.

u USA/Kanada/Australija i EU je procenat oko 10posto

istočna Europa (dakle mi exYugosi) oko 2-3posto

ostali manje od 1%

muslimanske zemlje manje od 0,001%

-------------
dakle homofobi...znate kamo morate da idete:mrgreen::lol:

E, to sam i ja cuo. Svaki deseti covek/zena je gej i to nje bolest kako majmuni pokusavaju da kazu. Nisam gej, ali ih se ne bojim i nemam nista protiv njih i slazem se sa ovim sto je Ceda rekao u potpunosti:

Nemam nista protiv homosexualaca, cak mislim da bi mi bili bolji prijatelji od neke strejt osobe. Ono kao Keri iz serije Sex i grad. Neka ljudi zive kako zele, neka se vencavaju, jedino ne bih dozvoljavala da usvajaju decu.
A, uzasno me nerviraju oni kao macho tipovi sto ih tuku i vredjaju.

Sto da ne mogu usvajati decu? Sta je tu lose?

A te seljacine koje su ustvari nesigurne u svoju muskost pa im smetaju ljudi. Valjda se boje da ce ih preobratiti :lol:

ostali manje od 1%

E, to sam i ja cuo. Svaki deseti covek/zena je gej i to nje bolest kako majmuni pokusavaju da kazu.

da se razumijemo ja sam naveo ne samo za pripadnike gej populacije već cele GLBT populacije
(tu spadaju gejevi, lezbijke, biseksualci i transeksualci)

eto da nebude zabune:idea:

Sto da ne mogu usvajati decu? Sta je tu lose?

A te seljacine koje su ustvari nesigurne u svoju muskost pa im smetaju ljudi. Valjda se boje da ce ih preobratiti :lol:

Ne mislim da je lose, niti da bi i oni nuzno postali homosexualci, nego sto bi, mozda, imali probleme u skoli i, upste, van kuce. Deca znaju da budu strasno surova, a zamisli kako bi tek reagovali njihovi roditelji na druzenje, posete.

Ne mislim da je lose, niti da bi i oni nuzno postali homosexualci, nego sto bi, mozda, imali probleme u skoli i, upste, van kuce. Deca znaju da budu strasno surova, a zamisli kako bi tek reagovali njihovi roditelji na druzenje, posete.

To je tacno i 100% se slazem sa tobom. Mislim da sam potpuno isto napisao na nekoj drugoj temi. Dobro, neusvajanje u drzavama gde su ljudi zaostali u srednjem veku gde su predrasude cvetale.

ostali manje od 1%

-------------
dakle homofobi...znate kamo morate da idete:mrgreen::lol:
Malo su mi cudni ovi procenti... Ti hoces da kazes da se broj homosexualaca smanjuje sto je drustvo konzervativnije, a moramo uzeti u obzir da biti homosexualac prvenstveno zavisi od prirode coveka, a ne od drustva u kome se nalazi. Mozda je procenat deklarisanih homosexualca toliki, ali ima ih znatno vise u to sam siguran...

Malo su mi cudni ovi procenti... Ti hoces da kazes da se broj homosexualaca smanjuje sto je drustvo konzervativnije, a moramo uzeti u obzir da biti homosexualac prvenstveno zavisi od prirode coveka, a ne od drustva u kome se nalazi. Mozda je procenat deklarisanih homosexualca toliki, ali ima ih znatno vise u to sam siguran...

jednim dijelom se slažem s tobom

pa da kažu stručnjaci da to ne bi trebalo imati veze o kojem se dijelu sveta radi

GLBT populacije i onih koji naginju k tome ima u proseku od 5-10%

e sad što za takav "nemoralan" čin primjerice u Iranu vešaju ljude...a u Kini na rižinim poljima gde ljudi rade i po 15 sati ni ne stignu da razmišljaju o svojim seksualnim fantazijama...to je drugi par cipela:idea:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back