Homoseksualci mogu postati rabini

Spinovanje ti ne ide od ruke. Nije poenta da li su sposobni za duhovno postignuce, nego je poenta sto homoseksualce primaju u rabine, tj. oni ce judaisticke vernike upucivati na spasenje a pri tom se nece promeniti nego ce nastaviti da zive u svojim izopacenim navikama. Baj d vej, u njihovoj verskoj knjizi pise da je homoseksualizam veliki greh koji se kaznjavao smrcu.

Ovim pokazuju koliko im je stalo do vere i vernika.

p.s. A iz pecine ne znam kad si izasao... ali bih po stavovima koje zastupas rekao da to nije bilo davno...
 
Poslednja izmena:
Kao što rekoh, vremena se menjaju, i bitno je kakav je rabin, a ne kakvo mu je seksualno opredeljenje. Nije bitan ni pol, u gnostičkim hrišćanskim crkvama ima ženskih biskupkinja i sveštenica. Onaj ko misli da neko nije podoban za sveštenički poziv zbog pola ili seksualnog opredelenja je mnogo glup i retardiran. Osoba tvog teološkog obrazovanja i erudicije, zna, naravno, da rabin nije sveštenik. :)
 
Kao što rekoh, vremena se menjaju, i bitno je kakav je rabin, a ne kakvo mu je seksualno opredeljenje. Nije bitan ni pol, u gnostičkim hrišćanskim crkvama ima ženskih biskupkinja i sveštenica.
Vidi se koliko ste zastranili.

Onaj ko misli da neko nije podoban za sveštenički poziv zbog pola ili seksualnog opredelenja je mnogo glup i retardiran.
Pre bih rekao da je osoba koja opravdava protivprirodni blud glupa i retardirana.

Osoba tvog teološkog obrazovanja i erudicije, zna, naravno, da rabin nije sveštenik.
Nije kao sto su bili starozavetni svestenici,ali pogledaj mu zaduzenja:

он служи као духовни вођа верске заједнице или синагоге, и велики део његовог времена посвећен је вођењу службе и проповедању, образаовању младих и одраслих, чинодејствовању при венчањима и сахранама, саветовању, међуверским делатностима, учествовању у добротворним организацијама заједнице итд.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Рабин

I sad ce jedna osoba koja upraznjava protivprirodan blud koji je najostrije osudjen u jevrejskim svetim knjigama da propoveda o moralu,gresima,da obrazuje mlade,savetuje itd... :hahaha::hahaha:
 
A je l bolje da se sveštenik i pre nego što obuče mantiju sam deklariše kao homoseksualac, nego da krišom upražnjava svoje sklonosti?
Postoji li negde, u nekoj religiji, upitnik o seksualnoj orijentaciji za buduće sveštenike ? I, ukoliko postoji, koliko njih prećuti ili slaže?
Ili je, Emanuel, ovo tema isključivo o rabinima?:think:
Možeš li nam garantovati da među sveštenicima druge vere nema homoseksualaca?
I šta kaže Biblija o laži i licemerju?
 
A je l bolje da se sveštenik i pre nego što obuče mantiju sam deklariše kao homoseksualac, nego da krišom upražnjava svoje sklonosti?
Bolje je. A kad se deklarise tako, ne moze biti svestenik.

Postoji li negde, u nekoj religiji, upitnik o seksualnoj orijentaciji za buduće sveštenike ?
Za "neke religije" ne znam, a u pravoslavlju homici ne mogu biti svestenici.

I, ukoliko postoji, koliko njih prećuti ili slaže?
Ne znam.

Ili je, Emanuel, ovo tema isključivo o rabinima?:think:
Pa takav je naslov.
Možeš li nam garantovati da među sveštenicima druge vere nema homoseksualaca?
Ne mogu.

I šta kaže Biblija o laži i licemerju?
Sve najgore.
 

Back
Top