Homemade alatke za dekoriranje torti

jele2008

Primećen član
Poruka
520
da podijelim informaciju (mada na sumnjam da već neke ovo znaju)

vidjela sam neki dan na kuharki da cure rade same kalupe za perlice od glinamola/efaplasta pa sam išla probati.
napravila sam 5 kalupa od svih 5 mojih ogrlica koje posjedujem ::D:D , osušila ih i upravo sam isprobala prvu turu fondanta..
izgleda super.

bilo me strah da se neće moći izvaditi ili da će fondant pucati ali sve je ispalo super.

eto. za one koje žele malo drugačije oblike perlica, super stvar.
 
Evo kalupa:
attachment.php


priznaj da sam brza :D
 
drage moje cure,
vidim da sam ubola sa onim linkom sa kuharke o kalupima od glinamola..
znam da svaka od vas ima neke alatke koje nisu kupovne već ste ih iskopali iz neke ladice, ukrali od djece i slično.
ova tema je za djeljenje kreativnosti :D

ja ću prva anstaviti niz.
znači osim onih kalupa od ogrlica, napravila sam i modlice za glave figuricama (to sam od vas naučila :)) od barbi i još par nekih bebica koje sam posudila od moje cice (kojoj nije bilo jasno zašto ja guram glave njenih beba u tu neku smjesu:zcepanje::zcepanje:)

za okretanje torte prilikom dekoriranja, koristim tanjur iz mikrovalke (onaj što se vrti na onoj gumi)

sad mi je za pravljenje ruža trebao onaj alat za stanjivanje latica.. s obzirom da nisam mogla pronaći prvo što mi je palo na pamet ( palica za bubanj od moje cice prasice :D), napravila sam ga od perlice kroz koju sam provukla žicu i sve zabila u kemijsku. radi savršeno. čak mislim da ću si napraviti cijeli set.

raspisala sam se ko po običaju :D sad ste vi na redu...
 
Super tema,mada več ima nešto slično kao alatke iz kuhinje.Kod nas se glinamol kupi u knjižari tamo gdje prodaju stvari za školu jer to je kao recimo plastelin mada nije isto i djeca s time modeliraju u školi.
Što se tiče tanjenja ja sam neko vrjeme dok si nisam kupila set tanjila sa figurom od čovječe ne ljuti se jer ima okruglu glavu na vrhu
 
Poslednja izmena:
ne zaboravimo prešu za bijeli luk.. beskonačna primjena:
kosa na figurama
fondant trava
razno razne trakice...

još jedna informacija.. u bauhausu sam naletila na valjak za krečenje zidova.. gumeni sa motivom (neke točkice su bile i drugi kao prugice) za tri puta manju cijenu nego ovi original za rolanje fondanta..

istu stavr imaju i neki hobby art dućani koji drže slikarski pribor...

kad smo kod hobby dućana.. može se pronaći puuuno raznih pečata za ništa novaca, te silikonske šablone za isto tako ništa para (za stenciling na fondantu)
 
Jele tema je odlicna! Setila sam se sa cim sam sve eksperimentisala na pocetku rada, evo i nekih mojih predloga sta se sve iz kucne radinosti moze pretvoriti u savrsene alatke:
sahovsku figuru "piun" (valjda se tako kaze) ja sam iskoristila za ravnanje latica - na dno figure sam izbusila malu rupicu i u nju nanela malo super lepka, a onda uvrnula spicasti deo malo debljeg raznjica;
u zamenu za mali roler fondana uzela sam iz suprugovog alata deo neke plasticne cevi za vodu precnika 2cm, malo ismirglala da bude savrseno gladak i evo i dan danas ga koristim a moze i drveni stapici za muzicko za skolu;
seticu se ja jos neceg, pa se javljam. :think::think::think:
 
Jao,super tema :klap::klap::klap:
Kao sto vec neko rece,decije igracke su prava riznica alata.Od njih svasta nesto moze da se upotrebi.Za stanjivanje latica sam koristila udaraljke od ksilofona.One morske setove za decu,kofice,lopatice pa jos 300 cuda pored...e odatle sam svasta iskoristila.A tek modle i sekaci za plastelin.......:)
Lenjir veliki koristim za ravnanje slaga
Ali alat bez kog ne mogu je cackalica,stapic za raznjice i pinceta.:D
 
Poslednja izmena:
Bravo za temu.
Ja sam staru bočicu za kolonjsku vodu koja ima ručni raspršivač koristila umesto kompresora. Nije sasvim jednako, doduše i ja nisam neki majstor, ali može da prodje.

Ja sam za ostavljanje tragova po fondanu, kao savovi kupila za 100din napravicu koju krojaci koriste..Ostavlja sitne rupice, a ista takva iz Wiltona je dosta skuplja...

Ova naprava se zove RADLA i mislim da sam već pisala o njoj.....
 
Torte su anfilovane i eno lijeepos e odmaraju u frižideru a ja reko da iskoristim priliku...

evo još malo alata:
attachment.php


:D :D

kalup za figuricu napravljen od najjadnije plastične barbike, rasječen po pola.
od nje radim i muške i ženske figure (samo malo sise zagladim :D), a sa tim kalupom sam radil i striptizetu koja iskače iz torte, samo što sam njoj navukla sise sa struka i sa leđa :zcepanje::zcepanje: tako da su bile veeelike, veelike :zcepanje::zcepanje:

ova kemijska je taj famozni stanjivač latica

oan folija mi je držač za cvijetiće tj. rolna od folije prepolovljena i omtoana folijom

u ovom slikarskoj paleti sušim glave za figurice da mi se ne ulegnu.. :D

u potrazi sam za plastičnom bebicom (Winxica bi bila najbolja) da imam kalup i za skroz male figurice, ali ove današnje moderne bebe su sve od one tvrde plastike...
 
ja sam danas nasla gumenu bebu od barbike otprilike je 4-5cm,vinx lutkicu od 6-7 cm,perle,i jos par stvarcica.Kupila glinemol i jos da se usudim napraviti kalupe.Samo me muci kako da utisnem ove bebe u glinemol dal posebno prednju i zadnju stranu ili lijevu i desnu,noge i ruke sve posebno, nemam pojma.
 

Back
Top