Home made film

bloodthirsty

Zainteresovan član
Poruka
284
Planiramo za subotu da odradimo jedan kratak film, ali ima jedan problem, veliki.
To je podesavanje svetla. Grozno izgleda kada je upaljena sijalica, dnevno svetlo i nekako, al treba ga "navatati".
Razmisljao sam da napravim "kisobran", ali slabo tutorijala ima na netu, pa sam od toga odustao i razmisljao da kupim 2 reflektora, koje bih udaljio, ili postavio nesto kao najlon malo dalje od njih.
E sad, da vam iznesem par mojih problema u vezi sa tim...
1.Da li je bolje da kupim pvc ili metalne sipke za stalak? Posto ce mi trebati za koju god se opciju odlucio.
2. Sta da stavim na spojeve, tako da stalak bude podesiv po visini kao ovde:
AINTESL705015635.jpg

3. Ima li da se kupi takav "kisobran" ili bih morao da kupim obican, pa da ga prekrivam alu folijom?
4. Na sta bih trebao da obratim paznju kod snimanja danju, a na sta nocu, kao i gde bi bilo idealno da stoji kisobran u odnosu na 2 glumca? :think::think::think:

Hvala na savetu, drugar. :))
Hm, nikad nisam radio, niti gledao kako rade, ali me vrlo zanima. Sve sto sam radio jeste montaza u sony vegasu, vec 5 godina iskustva. I snimanje bez obracanja paznje na svetlo i okolne predmete :)

Pa, dobro, verovatno ti oprema nije za hvaliti se, pa ne možeš da postigneš bog zna kakav efekat,
obrati pažnju da svetlo ne ubije kolorit i "reljef" lica i objekata u sceni. To je najbitnije, šta znam
najviše se uči isprobavanjem...

Back