Hollywood snima film o Nikoli Tesli

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
Kristijan Bejl kao Nikola Tesla

KUL-TESLA-1-SPAJANJE_620x0.jpg


“Novosti” saznaju: Na jesen počinje snimanje filma o velikom naučniku. Poznati Britanac i dobitnik Oskara će igrati slavnog Srbina. U projekat uključen i studio „Univerzal“

U PRVOM holivudskom filmu o slavnom srpskom naučniku, ulogu Nikole Tesle, kako „Novosti“ saznaju, posle pregovora sa nekoliko glumaca, dobio je Kristijan Bejl. Ovaj Oskarom ovenčani Britanac svetsku slavu stekao je ulogom Betmena, a pre šest godina je snimio „Prestiž“, u kome se kao lik pojavljuje i Tesla. Srpskog genija igrao je Dejvid Bouvi.

U „V.P.R. produkciji“, koja autorski stoji iza ovog velikog projekta, kažu da se početak snimanja filma očekuje u septembru ili oktobru. Prve scene snimaće se u Srbiji, a potom se ekipa seli u Čikago. Za potrebe filma, u našoj zemlji gradiće se „kulise Njujorka“ i drugih gradova, važnih u biografiji Nikole Tesle.

Ovim filmom, pre desetak dana, bavio se i ugledni nedeljnik „Holivud riporter“. Navede da je reč o srpsko-američkoj saradnji, da će u filmu biti zastupljena internacionalna glumačka podela, ali i da će priča o Tesli do publike stići i kroz partnerstvo sa velikim filmskim studijom. Ugledni „Univerzal studio“ delimično će finansirati snimanje, ali biće zadužen za kompletnu promociju filma i njegovu distribuciju u svetu.

Suvlasnik produkcijske kuće „V.P.R.“, glumac i autor scenarija Vladimir Rajčić pričom je obuhvatio ceo Teslin život, sa naglaskom na njegovom najplodnijem, stvaralačkom periodu. Priča će se dotaći i njegovih poznatih savremenika - Tomasa Edisona i finansijera Džej Pi Morgana.

Budući da je reč o velikom budžetu, od oko 30 miliona dolara, i visokoj produkciji, glavne uloge u filmu rezervisane su za holivudske glumce, ali biće mesta i za domaće. Oni će se birati na kastingu u Srbiji, u saradnji sa produkcijskom kućom poznatog glumca Nenada Okanovića.

Kako piše „Holivud riporter“ i pre snimanja film je viđen kao „prvi pik“ za ugledne nagrade.

PODRŠKA

NA adresu „V.P.R. produkcije“ stižu pisma podrške, među kojima je i ono gradonačelnika Čikaga i bivšeg Obaminog šefa kabineta Rama Emanuela. On je pozdravio napore da se i filmom oda počast jednom od najznačajnijih naučnika modernog vremena i dao svoju podršku projektu koji će „baciti novo svetlo na život i nasleđe Nikole Tesle“.

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:384113-Kristijan-Bejl-kao-Nikola-Tesla

---------------------------------------------------


Ima Hrvati da crknu od muke i zavisti
 
konačno jedna lepa vest, mada kad sam pročitao naslov teme odmah sam pomislio da je neka hrvatsko - američka mućka da snime film o "rvackom" naučniku kao što je bio i slučaj sa onim Anđelininim smećem od "filma" na koji svršavaju u Sarajevu...

izgleda da sam previše na krsti, pa i kad se pojavi nešto dobro odmah pomislim na najgore :D
 
Ne verujem da ce se uopste kazati i 1% o njegovim radovima,jer je 1/3 promenila svet,1/3 ga trenutno odrzava a 1/3 su nerastumaceni naucni projekti koje su trenutno drzavna tajna i koji ce na kraju unistiti svet.

Tesla je jednostavno sve i svja te se stoga nema sta snimati film o njemu u nekom bljutavo slinavom holivodu,huljenje.
 

Back
Top