Holivud opčinjen Zelenskim "Vi ste moj heroj": Glumci dolaze u Kijev da ga upoznaju, Šon Pen čak triput došao u posetu

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
45.077
Bolje bi bilo usijanim glavama da sklope mir i prestanu da izazivaju sudbinu, jer je moguci scenario da se obe strane potpuno iscrpe ratovanjem a onda Kinezi iskoriste njihovu istrosenost i osvoje svet i nametnu svoju strahovladu svima.
Sta su dobili ako se Amerika,Evropa i Rusija poravnaju bombama a preostali svet ostane Kinezima ?
 
Poslednja izmena:

ziltoid

Iskusan
Banovan
Poruka
5.860

NAJIŠČEKIVANIJA PREMIJERA: Ovacije za "Superpower" , dokumentarac Seana Penna o Volodimiru Zelenskom (VIDEO)


Iako nije u konkurenciji za Zlatnog i Srebrnog medvjeda, film je u fokusu festivala, koji je ove godine posvećen borbi za slobodu u Ukrajini i Iranu.


zelenski-penn.jpg


Ovacijama je ispraćena jedna od najiščekivanijih premijera na 73. Berlinalu: dokumentarnog filma Superpower o ukrajinskom predsjedniku Zelenskom i ratu u Ukrajini, koji kao redatelj potpisuje glumac Sean Penn.

Iako nije u konkurenciji za Zlatnog i Srebrnog medvjeda, film je u fokusu festivala, koji je ove godine posvećen borbi za slobodu u Ukrajini i Iranu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je kasno navečer 24. februara 2022., svega 15-ak sati nakon što je Rusija započela invaziju na njegovu zemlju, pronašao vremena i primio američkog glumca Sean Penna, što se može vidjeti u njegovom filmu Superpower premijerno prikazanom u petak u Berlinu.

Zelenski je sjedeći u praznoj sobi bez prozora nagađao o motivima ruskog predsjednika Vladimira Putina za invaziju.

"Želi da budemo mrtvi. Mrzi Ukrajinu. Mrzi nas", rekao je Zelenski o ruskom predsjedniku u središnjoj sceni dokumentarnog filma Superpower o ukrajinskom vođi.

Film, koji su režirali Penn i Aaron Kaufman, započinje nekoliko mjeseci prije invazije, a Penn je nadahnuće za film našao u prelasku kolege glumca Zelenskog s filmskog seta u ured predsjednika. Invazija potom dramatično povećala značaj filma i pretvorila Penna u strastvenog zagovornika Ukrajine.

"Ukrajina se u borbi protiv ruske invazije bori umjesto svih nas", rekao je Penn publici na premijeri filma.

Film je producirao kanadsko-američki časopis Vice, a sniman je izbliza i "iz ruke", u stilu interaktivnog dokumentarca koji je popularizirala ta medijska organizacija i prikazuje Pennove napore da razumije Ukrajinu, njenog predsjednika i njenu borbu.

Penn i Kaufmann u filmu podržavaju američko naoružavanje Ukrajine i time pokazuju da je odluka Zelenskog da ih primi na prvi dan invazije bila vješt potez u ukrajinskom informacijskom ratu.

"Ako ne pobijedimo danas, tad će Amerikanci voditi ratove za nekoliko godina", rekao je Zelenski Pennu u kasnijem intervjuu, upozorivši da bi poraz Ukrajine imao dalekosežne posljedice.

Putinove snage su nakon gotovo godinu dana invazije još uvijek u Ukrajini, pojačavaju napade na istoku u sklopu onoga što Moskva naziva "posebnom vojnom operacijom", u kojoj su smrtno stradale tisuće ljudi, a raseljeni milijuni.

Kamera gledatelje neugodno približava smrti i krvoproliću koje su za sobom ostavili ruski vojnici pri povlačenju, a film je iskren kada su u pitanju ograničenja za zvijezdu Hollywooda usred ratnog stanja, piše HRT.

"Mogu li biti otvoren?", čuje se kako na filmu govori jedan od tjelohranitelja. Vi ste Sean Penn. Niko neće biti odgovoran za Vašu smrt na ratištu.

 
Poruka
16.219
Шон Пен и шмркавац Зеленски, дрим тим, један шмрче кокаин и удара пенисом по клавиру, други се пред камером непреже ко коњ не би ли му кратка ручица изгледала што набилданија.

А на страни Русије глумци којима не треба Холивуд и специјални ефекти да би били зајебани

Први не-Јапанац који је у Јапану водио школу борилачких вештина.

1200px-Steven_Seagal_by_Gage_Skidmore.jpg


5028120-6273539-image-m-29_1539475322405_edit_2874569789968663.jpgШон Пен и Бен Стилер бухахаха
 

Top