- Poruka
- 5.860
HOLIVUD OPČINJEN ZELENSKIM "Vi ste moj heroj": Glumci dolaze u Kijev da ga upoznaju, Šon Pen čak triput došao u posetu

Od Bena Stilera i Šona Pena do Džesike Čestejn i Andželine Džoli – slavne ličnosti holivudskog sveta filma pružaju podršku bivšem kolegi, a danas predsedniku Ukrajine, i naporima njegove zemlje za oslobađenjem teritorija okupiranih u ruskoj invaziji.
Neki od čuvenih holivudskih glumaca čak su otputovali u Kijev da se sretnu sa Volodimirom Zelenskim, poput Bena Stilera.
- Vi ste moj heroj – rekao je on Zelenskom u junu kad je ušao u njegovu kancelariju.
Neki od čuvenih holivudskih glumaca čak su otputovali u Kijev da se sretnu sa Volodimirom Zelenskim, poput Bena Stilera.
- Vi ste moj heroj – rekao je on Zelenskom u junu kad je ušao u njegovu kancelariju.
Stiler nije jedini koji se odvažio da krene na dugo putovanje u prestonicu Ukrajine – taj put podrazumeva noćni voz iz Poljske jer komercijalni letovi ne mogu da lete ukrajinskim nebom zbog bezbednosti. Pre njega tu je bio Šon Pen. On je triput posetio Kijev od početka invazije i snima dokumentarac o ratu, a “Gardijan” piše da nema sumnje da će se Zelenski naći u njemu.
Ukrajinski predsednik je pre ulaska u politiku i sam bio glumac – za sobom ima desetine filmova i serija. Pre nego što se kandidovao na predsedničkim izborima 2019, na kojima je porazio Petra Porošenka, nije imao nikakvog političkog iskustva. Predsednik je, doduše, već bio, ali u satiričnoj TV seriji “Sluga naroda”, u kojem je Zelenski tumačio ulogu nastavnika kojeg slučajno izaberu za prvog čoveka države. Njegova politička stranka ponela je ime po toj hit seriji.
Oskar od Šona Pena na čuvanje
Šon Pen i Volodimir Zelenski u Kijevu 8. novembra 2022.
Pen je tokom svoje poslednje posete dao Zelenskom jedan od svojih Oskara da ga čuva dok Ukrajina ne pobedi. To je bio njegov način da pokaže koliko veruje u to da će ta zemlja da preživi rat, piše “Gardijan”.
- Osećam se užasno. Ovo je za vas. Ovo je samo glupa simbolična stvar, ali ako znam da je ovde sa vama onda ću se osećati bolje i snažnije za borbu – rekao je Pen Zelenskom u novembru.
OD KOMIČARA DO RATNOG VOĐE Kako je Zelenski postao heroj slobodnog sveta: Jedan HRABAR POTEZ je sve promenio, a sada su pred njim tri IZAZOVA
Stiler nije jedini koji se odvažio da krene na dugo putovanje u prestonicu Ukrajine – taj put podrazumeva noćni voz iz Poljske jer komercijalni letovi ne mogu da lete ukrajinskim nebom zbog bezbednosti. Pre njega tu je bio Šon Pen. On je triput posetio Kijev od početka invazije i snima dokumentarac o ratu, a “Gardijan” piše da nema sumnje da će se Zelenski naći u njemu.
Ukrajinski predsednik je pre ulaska u politiku i sam bio glumac – za sobom ima desetine filmova i serija. Pre nego što se kandidovao na predsedničkim izborima 2019, na kojima je porazio Petra Porošenka, nije imao nikakvog političkog iskustva. Predsednik je, doduše, već bio, ali u satiričnoj TV seriji “Sluga naroda”, u kojem je Zelenski tumačio ulogu nastavnika kojeg slučajno izaberu za prvog čoveka države. Njegova politička stranka ponela je ime po toj hit seriji.
Zelenski za Holivud heroj iz stvarnog života"

Ona je rekla da Holivud “poštuje” Zelenskog jer je on za njih heroj iz stvarnog života.
- Ako ste u mogućnosti da imate pristup heroju iz stvarnog života, kakvog prosto ne viđate u filmovima, ko ne bi to želeo da podrži? – upitala je.
Fauler je put Zelenskog opisala kao “život koji imitira umetnost” i rekla da je to zaintrigiralo ne samo Holivud već i Ameriku generalno. Novinar “Holivud reportera” Itan Vlesing je rekao da je sposobnost Zelenskog da “komanduje 24-časovnim ciklusom vesti koristeći društvene mreže i video obraćanja generisala veliko poštovanje i podršku u Holivudu, a ne samo prolaznu slavu”.
Prošle godine su Zelenskom aplaudirali stojeći nakon obraćanja na Filmskom festivalu u Kanu u maju. Magazin “Tajm”, “Politiko” i “Fajnenšel tajms” izabrali su ga za osobu godine. https://www.blic.rs/vesti/svet/holivudske-zvezde-opcinjene-zelenskim/t0vnj15
Predsednik Volodimir Zelensky postao je ratni vođa kada je 24. februara prošle godine odlučio ustati i boriti se protiv Rusije koja je izvršila zločinačku agresiju na njegovu voljenu Ukrajinu. Kada su mu odmah nakon početka ruske invazije Amerikanci ponudili prebaciti ga u USA, Zelensky im je odgovorio 'treba mi municija, a ne prevoz', stavljajući tako svoj život na kocku u trenutku kada se mnogima činilo da je otpor ruskom imperijalizmu osuđen na propast. U naše doba u kome se svet navikao na lažne vođe, herojstvo Zelenskog je čak potresno. Zvezde Hollywooda su u pravu: Zelensky jeste heroj našeg vremena, možda i največi heroj 21.veka.