Holbruk hvali Srbe :shock:

Mitternachtsträumer

Veoma poznat
Poruka
12.064
Smak će sveta!

Zadovoljstvo je vidjeti progres u RS
Tanja Šikanjić 12.04.2008 22:16

BANJALUKA - Zadovoljstvo je vidjeti progres, mir i pozitivan razvoj događaja u ovom dijelu zemlje, rekao je Ričard Holbruk, američki diplomata nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerom RS Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Holbruk je istakao da je u Banjaluci zadnji put bio prije 15 godina, kada je u BiH bjesnio rat.

"Premijer Milorad Dodik predvodi snage koje nastoje da stvore jedan moderan ekonomski i politički entitet kao dio BiH", rekao je Holbruk i istakao da je budućnost BiH u Evropskoj uniji.

"To je najbolji način da BiH ojača svoje ekonomske potencijale i ostavi prošlost iza sebe", objasnio je američki diplomata.

Milorad Dodik je iznio jasan stav da RS podržava Dejtonski mirovni sporazum čiji je tvorac Ričard Holbruk.

"Podržavamo Dejtonski mirovni sporazum i evropski put BiH, ali smo isto tako odlučni da više nego ikad ranije tražimo jasnu poziciju RS u tim procesima. Samo jasna pozicija RS daje nam mogućnost da podržavamo procese vezane za evropski put BiH", rekao je Dodik.

Premijer RS je naglasio da je ovaj entitet sa svojim rezultatima koje ima na političkom i ekonomskom planu najbolji dokaz za mogućnost funkcionisanja Dejtonskog sporazuma, te da problemi koji postoje u BiH treba da se rješavaju konsenzusom i dogovorom, što može da osigura dugoročnu stabilnost i bezbjednost.

"Moguće je da smo mogli uraditi i više od Dejtonskog sporazuma, ali je problem bilo to što smo tada gubili vrijeme oko nekih pitanja, koja sada možda izgledaju smiješno. Zadovoljstvo mi je premijera Dodika čuti da podržava Dejtonski sporazum. Ovo je sjajna prilika da vaša zemlja krene naprijed", kazao je Holbruk.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=22148&meni=2

Još uvek kontam da nas možda neko zaebava :lol:

Pa dobro, sam se moram proglasiti skeptičnim povodom ovog iznenadnog izliva prvrženosti i nežnosti, a pogotovu kada se pogleda Dodikova izjava pre samo 2 dana:

Dodik: Holbruk mi ništa ne znači

Milorad Dodik izjavio je juče da se neće sastati sa bivšim američkim zvaničnikom Ričardom Holbrukom, iako bi, kako je rekao, volio da ode u Sarajevo i lično mu kaže šta misli o njemu.

On je rekao da je, zbog smrti rođaka, spriječen da otputuje na sastanak sa Holbrukom, ističući da Holbruk jeste uticao na kreiranje Dejtona, ali da ga je i devastirao dovođenjem u pitanje pozicije RS. Dodik je ocijenio da, zbog svojih stavova, Holbruk "ne može biti kvalifikovan za bilo koju medijatorsku ulogu u BiH jer nije bio korektan prema RS".

"Volio bih da sam mogao da odem u Sarajevo i to mu lično kažem, ali važnije mi je da idem na sahranu rođaka nego da gledam Holbruka koji mi ništa ne znači u životu", kazao je Dodik.

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=22125&meni=2

Ali recite vi meni sad što ova Holbrukova izjava ne b bila dobra? Ovakve izjave izbacuju oružije iz ruku kritičarima RS iz Sarajeva i zagovornicima unitarne i centralizovane BiH.

Bio Holbruk juče prvo u Sarajevu, pa kad su skontali da Milorad nije poletio da se sa njim vidi u baliluku, odmah je sjeo na točkove i došao Mili u Banja Luku!!! Inače, mislim da je sve ovo usko vezano za hlađenje MZ prema "potrebama najavljenih značajnijih ustavnih promjena u BiH"!!! Moguće je da je strancima konačno jasno da od zajedničke policije i ukidanja RS bez dovođenja u pitanje cijele BiH nema ništa!!!
Uostalom, i sam Lajčak je juče javno izjavio da u BiH NE POSTOJI ATMOSFERA ZA USTAVNE PROMJENE! To je bila zadnja nada Muya da bi MOŽDA uz pomoć MZ uspjeli da se domognu unitarne BiH!!!

E sad, moguće je da je sve ovo nekakvo taktičko popuštanje prema Srbima zbog kosovskog silovanja međunarodnog prava!!! Kako stvari stoje, nije ni daleo od istine da bi projekat "unitarne građanske BiH bez entiteta" ipak mogao da bude najveća žrtva kosovske "nezavisnosti"!!!

Додик се залаже за Дејтонски споразум,а тај споразум више не важи од како га је Хрватска прекршила признавањем "неовисног Косова".
Уместо да ради на осамостаљивању,Додик учествује у нестанку РС.
Додик је велико зло за РС.

Додик се залаже за Дејтонски споразум,а тај споразум више не важи од како га је Хрватска прекршила признавањем "неовисног Косова".
Уместо да ради на осамостаљивању,Додик учествује у нестанку РС.
Додик је велико зло за РС.
zna on šta radi.tačno je da nije baš uglađen i otmjen,ali ima jednu strašnu osobinu koju treba poštovati:svakom kaže u lice ono što misli

Back