Холанђани, Пољаци и,замислите' Румуни праве нам проблем око ратификације ССП са ЕУ!

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.853
Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU danas bi trebalo da bude ratifikovan u Evropskom parlamentu. Holanđani, Poljaci i Rumuni prave problem.

- Za Holandiju je poznato da se protivi ratifikaciji SSP zbog Ratka Mladića. To ide toliko daleko da oni čak ne razmišljaju ni kada će se SSP naći na dnevnom redu njihovog parlamenta

- S Poljacima postoji banalan problem u vezi sa zgradom u kojoj je bila naša ambasada koja je pripadala jednoj jevrejskoj porodici.

- Što se tiče Rumuna, problem zbog koga oni odugovlače sa ratifikacijom jeste pitanje manjina - Vlaha.
http://www.kurir-info.rs/vesti/tri-drzave-usporavaju-ratifikaciju-ssp-srbije-sa-eu-70153.php
***************************************************************************************************************

Ово је по мени и најозбиљнији проблем јер Румунија одавно настоји да асимилира Влахе и то баш оне који су вековима били ту где јесу. Романизовани исто тако као и Дачани на левој обали Дунава. Зато и користе неке сличности у језику да докажу да су Власи = Румуни. А после тога, зна се:
- културна аутономија,
- политичка аутономија,
- можда Република,
- и на крају отцепљење и припајање наводној матици Румунији.
То је већ проверен редослед догађаја на КиМ. Неће се ваљда дозволити да поновимо исту грешку.
Ми увек тврдимо како су нам Румуни велики пријатељи. Тачно је само да нисмо директно ратовали. Али је тачно да смо у скоро свим ратовима били на различитим странама. Румуни увек на страни јачег у почетној фази а на крају ратова брзо се трансформисали на страну побеника.
Вршљање разноразних румунских емисара по Источној Србије, није случајно ни безазлено. Чак и није чудно, да Председник Румуније Трајан Басеску,вршља приватно у Кладову и околини и разговара искључиво са неким влашким партијама прорумунске оријентације.
Наш Председник Тадић је неколико пута био у Румунији (јавности није довољно познато о чему је тамо разговарано) и то даје подстрек румунској аспирацији на ове крајеве. Незнам колико је свестан потенционалне опасности, заоштравања око овог тзв. ,,Влашког мпитања''. Ја бих рекао, румунских претензија.
Коначно, ево легитимисали су се као ,,пријатељи'' на ССП, највероватније мисле да ће ЕУ залећи за њиховим прохтевима. Опет на страни јачег а крај - видећемо.

Poslednja izmena:
Pa oni definitivno igraju pametnije od Srbije ,koja uvek tera uz pistolj . Cak i da je sve pravedno , toliko je "kredit" u minusu kod Srbije da ona mora pametno da odigra i da batali ideale i da stane sa jacima ... A Vlasi se kako ja znam izjasnjavaju kao Vlasi , a ne Rumuni, to je njihovo pitanje i nema veze sad sa Srbijom direktno ...

Ово је по мени и најозбиљнији проблем јер Румунија одавно настоји да асимилира Влахе и то баш оне који су вековима били ту где јесу. Романизовани исто тако као и Дачани на левој обали Дунава. Зато и користе неке сличности у језику да докажу да су Власи = Румуни. А после тога, зна се:
- културна аутономија,
- политичка аутономија,
- можда Република,
- и на крају отцепљење и припајање наводној матици Румунији.
То је већ проверен редослед догађаја на КиМ. Неће се ваљда дозволити да поновимо исту грешку.

Ne može da se poredi sa Kosovom.

Čisto sumnjam da bi Rumuni klali vola za kilo mesa.

Jednom sam imao prilike da razgovaram sa jednim vidjenim holandjaninom , novinaromi politickim ananliticarem na jednom rucku . Posto sam ja nepostredan covek , pitano sam ga savim otovoeno , dal je njihovo kocenje posledica toga sto im je zbog Srebrnice pala vlada . On me prvo onako odmerio ... pa kaze ... Ne Gospodine . Kakve to veze inma u opste s nama . Vi sve to gledate amaterski i s pozicije licnog dozivljaja .. maravno da ne . \
To je od nas zatrazila Nemacka , a Nemacka je zaista vazan partner .... naivni ste ...

Verujem da je tako i sad i sa Hlandijom , a posebno sa Rumunijom . Jedino nism siguran za Poljsku .

Jednom sam imao prilike da razgovaram sa jednim vidjenim holandjaninom , novinaromi politickim ananliticarem na jednom rucku . Posto sam ja nepostredan covek , pitano sam ga savim otovoeno , dal je njihovo kocenje posledica toga sto im je zbog Srebrnice pala vlada . On me prvo onako odmerio ... pa kaze ... Ne Gospodine . Kakve to veze inma u opste s nama . Vi sve to gledate amaterski i s pozicije licnog dozivljaja .. maravno da ne . \
To je od nas zatrazila Nemacka , a Nemacka je zaista vazan partner .... naivni ste ...

Verujem da je tako i sad i sa Hlandijom , a posebno sa Rumunijom . Jedino nism siguran za Poljsku .

Па, наравно да само тоталне будале могу да мисле да је Ратко Младић неки фактор у прикључивању унији.

Па, наравно да само тоталне будале могу да мисле да је Ратко Младић неки фактор у прикључивању унији.

to ti pricam Al moro sam da pitam . Zdrao bi se da nisam .

Па лепо ти је тај човек објаснио - иза свега стоје Швабе... само им је већ постао блам да стално јавно уцењују па су то почели да раде преко својих сателита...

ЕБАЛА ИХ ЕУРУПА.....
МУ СМО 1941. ОДБИЛИ ДА БУДЕМО У ИСТОЈ ОВАКВОЈ УНИЈИ.... z:mrgreen: z:mrgreen: z:mrgreen:

Neki su odbili, neki nisu...z:mrgreen:

14894.jpg

Мене само интерсује ваше мишљење ШТА БИ СЕ ДЕСИЛО КАДА БИ СРБИЈА ЈЕДНОСТАВНО ПРЕСЕКЛА "ПУТ У ЕУ" КАО НЕКИ ГОРДИЈЕВ ЧВОР:

и када би се потпуно окренули Русији, Кини, Индији.........тј. БРИК-у

Hebote, samo se Srbi raduju sopstvenoj propasti i izolaciji. Doduše, ne baš svi ali...:think:

Pa nije propast sveta ako se ne udje u EU. Propast je ako se ne radi i ne samoorganizuje drzava da finkcionise valjano , kao sto je bas sad slucaj.

Мене само интерсује ваше мишљење ШТА БИ СЕ ДЕСИЛО КАДА БИ СРБИЈА ЈЕДНОСТАВНО ПРЕСЕКЛА "ПУТ У ЕУ" КАО НЕКИ ГОРДИЈЕВ ЧВОР:

и када би се потпуно окренули Русији, Кини, Индији.........тј. БРИК-у

Odmah bi prosečna plata skočila na 2000 evrova.:hahaha:

Pa nije propast sveta ako se ne udje u EU. Propast je ako se ne radi i ne samoorganizuje drzava da finkcionise valjano , kao sto je bas sad slucaj.

Nije. Biće nam super kada budemo okruženi zemljama koje su članice Evropske
Unije a mi CRNA RUPA na zlatnom evropskom tepihu.z:mrgreen:

Nije EU kriva što nam je država u ovakvom stanju nego domaći političari.

Nije. Biće nam super kada budemo okruženi zemljama koje su članice Evropske
Unije a mi CRNA RUPA na zlatnom evropskom tepihu.z:mrgreen:

Nije EU kriva što nam je država u ovakvom stanju nego domaći političari.

Niko ni ne krivi EU za ovakvo stanje u nasoj drzavi, bar ja ne, nasi politicari su krivi, ali ako treba da budem kao Bugarska i Rumunija, onda i nema valjde da prestajem s pusenjem npr.

Back