Holandija usvojila zakon o negiranju i opravdavanju genocida i holokausta: Zatvorska kazna do godinu dana

Ej, bre seljačino, šta ti sad praviš buku,Cepidlačiš o nekim optužbama i ratnoj muci.Pa jel' ti misliš da si pametan i da sve znaš,Samo zato što čitaš neke vikipedije, jadniče mali.

Kravica, Srebrenica, šta te briga za sve to,Ti samo znaš da kritikuješ, praviš se pametno.Ali ne znaš pravu istinu, ne razumeš taj rat,Samo sediš za tastaturom i sereš bezobrazno, jad.

Naser Orić, bošnjački komandant, krivicu nosi,Napali su srpsko selo, nisu se mnogo proslavili.Ali to nije opravdanje za ono što je usledilo,Masakr u Srebrenici, to se ne može zaboraviti ni ponižavati.

Nemoj sada okretati priču na neke sitnice,Da bi umanjio težinu zločina, to je tvoja taktika primitivna.Hiljade muškaraca i dečaka su stradali u tom paklu,To je genocid u Srebrenici, nešto što treba osuditi svako.

Tako da, seljačino, ne pokušavaj da umanjuješ tugu,Srbima, Bošnjacima, svima koji su izgubili svoje duše.Ratne rane su duboke, a tvoje reči samo vređaju,Pokaži malo poštovanja i razuma, seljačino, za promenu.
Dok naser seta slobodno ulicama bejha, nema razumevanja.

ista ta mantra o meni je pisana od "kazu strani placenik"
ja sam sa njim diskutovao, nije toliko los, samo je vakser, mislim on je bar uracunljiv, zna da vredja, ali je mislim normalan, ne mislim da je iz baznije, dok vidis ovome TIKI se mesa jekavica, dzegerka ga kao ogovara da je AI, kao moze i ona isto to sa programom da nam radi sto i on https://en.wikipedia.org/wiki/ChatGPT i onda sam se setio da nam upravo i radi.... mozda gresim

oni su imali opravdanje za masakre jer su bili u okruzenju, bez hrane, samo je nejasno kako su se opsrkbili tek sa tih par popljackanih i spaljenih sela

i kako se genocid odnosi samo na zasticenu srebrenicu, ne i na okolinu, ta sela, ko je stitio srebrenicu taj je nije zastitio NAMERNO, vec ju je zrtvovao
Opravdanje za masakre jer su bili u okruzenju bez hrane?!

U januaru 1993. jedinice pod komandom Nasera Orića, u potrazi za hranom, napale su srpsko selo Kravica

479. Treća optužba na račun bošnjačkih branilaca Srebrenice je da su isprovocirali srpsku ofanzivu napadima izvan zaštićene zone. Iako ovu optužbu često ponavaljuju međunarodni izvori, ne postoje vjerodostojni dokazi u njenu korist. Osoblje Dutchbata na terenu je tada ocijenilo da su malobrojni "upadi" koje su Bošnjaci izveli izvan Srebrenice imali mali ili nikakav vojni značaj. Ove upade su često organizovali kako bi sakupili hranu jer je VRS zabranila ulaz humanitarnih konvoja u enklavu. Čak i srpski izvori koje smo konsultovali u svrhu ovog izvještaja su priznali kako bošnjačke snage u Srebrenici za njih nisu predstavljale značajnu vojnu prijetnju. Najveći napad koji su Bošnjaci izveli izvan Srebrenice tokom više od dvije godine zaštićene zone je po svemu sudeći bio napad na selo Višnjica 26. juna 1995. godine. Tokom ovog napada spaljeno je nekoliko kuća, ubijeno je najviše četiri osobe srpske nacionalnosti i ukradeno je oko 100 ovaca. Za razliku od ovoga, dvije sedmice poslije su zauzeli enklavu istjeravši desetine hiljada ljudi iz njihovih domova i masovno pogubivši hiljade muškaraca i dječaka. https://bs.wikipedia.org/wiki/Genocid_u_Srebrenici
E vidis,ko god da si,ovo sto si ovde izneo je jednostavno neistina.Mnogo je srpskih glava palo od strane oricevih hordi,mnogo.Svasta su radili tim ljudima.Izivljavali su se nad srpskim stanovnistvom,napadali su ih i na verske praznike,ubijali na razne nacine.Ovo poslednje sto si napisao je jednostavno napravljeno od strane zapada i to se tako vrti od onda.Pogubljeno je nesto zarobljenika a sve ostalo do nekih 6 ili 7 hiljada je nastradalo u pokusaju proboja ka Tuzli.

E vidis,ko god da si,ovo sto si ovde izneo je jednostavno neistina.Mnogo je srpskih glava palo od strane oricevih hordi,mnogo.Svasta su radili tim ljudima.Izivljavali su se nad srpskim stanovnistvom,napadali su ih i na verske praznike,ubijali na razne nacine.Ovo poslednje sto si napisao je jednostavno napravljeno od strane zapada i to se tako vrti od onda.Pogubljeno je nesto zarobljenika a sve ostalo do nekih 6 ili 7 hiljada je nastradalo u pokusaju proboja ka Tuzli.
pa to je njihova verzija o sakupljanju hrane, kradji 100 ovaca, kao srbi se osvetili ni za sta?!

mislim kako je mogao genocid da se desi samo u srebrenici i nigde drugde, malo je glupo, i tema je malo glupava

tako ja razumem zvanicni narativ, a citirah vikipediju, to nije moje misljenje, vec oni minimiziraju njihove zlocine na prste jedne ruke, a nase broje hiljadama

ja zbog objektivnosti, pokusavam da se stavim u svaciju poziciju
pa kad takvim glupostima pravdaju krvolocna klanja 3000 civila trudnice djecaka...

tiliko o njihovoj objektivnosti.

onda su srbi trebali da ih pobiju sve sirom bosne jel?

mantra i laz koja se namece silom

pa kad takvim glupostima pravdaju krvolocna klanja 3000 civila trudnice djecaka...
pa to je na nama da dokumentujemo, a oni kazu SAMO CETIRI ODRASLA, 4. a mi njima hiljade decaka i muskaraca, a zene ne:

CITIRAM, OPET: Najveći napad koji su Bošnjaci izveli izvan Srebrenice tokom više od dvije godine zaštićene zone...
ubijeno je najviše četiri osobe srpske nacionalnosti i ukradeno je oko 100 ovaca. Za razliku od ovoga, dvije sedmice poslije su zauzeli enklavu istjeravši desetine hiljada ljudi iz njihovih domova i masovno pogubivši hiljade muškaraca i dječaka.
onda su srbi trebali da ih pobiju sve sirom bosne jel?
Pa, po njima ne. Po meni nema logike da genocida bude samo u srebrenici, i nigde drugde, i to za samo 4 srpska zivota, ne omalovazavam ni 1 zrtvu, samo citiram, i razmisljam naglas. zasto Srbi nisu genocidisali i zene? Kada su se u istoriji genocida zene stedele? nema logike

Poslednja izmena:
pa to je na nama da dokumentujemo, a oni kazu SAMO CETIRI ODRASLA, 4. a mi njima hiljade decaka i muskaraca, a zene ne:

CITIRAM, OPET:
ubijeno je najviše četiri osobe srpske nacionalnosti i ukradeno je oko 100 ovaca. Za razliku od ovoga, dvije sedmice poslije su zauzeli enklavu istjeravši desetine hiljada ljudi iz njihovih domova i masovno pogubivši hiljade muškaraca i dječaka.

Pa, po njima ne. Po meni nema logike da genocida bude samo u srebrenici, i nigde drugde, i to za samo 4 srpska zivota, ne omalovazavam ni 1 zrtvu, samo citiram, i razmisljam naglas
nase zrtve su dokumentovane. postoji i dr stankovic vma

bosnjaci kazu 4?

ovu debilnost jos nisam cuo

О злочину у Кравици сведочила је и Фадила Мујић, једна од „мајки Сребренице”.
Фадила Мујић говори да је и она желела да учествује у нападу и оправдава убиства Срба чињеницом да су тражили храну. На Божић 1993. године свирепо је убијено 49 Срба
Opravdanje za masakre jer su bili u okruzenju bez hrane?!
tako kaze fadila, ako neko ne laze https://www.dnevnik.rs/politika/lin...jic-za-zlocin-nad-srbima-u-kravici-01-02-2022

Линта истиче да још увијек не постоји ниједна судска пресуда пред Судом БиХ за почињена свирепа убиства Срба у Кравици и више од сто српских села и засеока на подручју средњег Подриња. Такође, не постоји ни пресуда за брутално мучење и убиства заробљених српских војника и цивила у сребреничким логорима.

Da li imamo neki broj?

Српске жртве Сребренице, 1992 – 1995
ima 3267
https://srpskaingreece.com/2022/07/38/1992-1995-2/?lang=sr
zar nije i to genocid?

da li je klinton zato porucio duplo vise muslimanskih zrtava od alije, znajuci okvirno za srpske zrtve? da li je sve unapred isplanirano, pa zato nato avioni nisu reagovali?

Poslednja izmena:
pa to je njihova verzija o sakupljanju hrane, kradji 100 ovaca, kao srbi se osvetili ni za sta?!

mislim kako je mogao genocid da se desi samo u srebrenici i nigde drugde, malo je glupo, i tema je malo glupava
E ovo si u pravu.Jer su tamo streljani neki koji su pocinili zlo,jednostavno osveta.Ostatak ekipe je napipala nasa artiljerija u pokusaju proboja ka Tuzli kroz sume.To je prosto projekat lazljivog zapada da bi pritiskali srbe.

srebrenica je strasan zlocin koji je pocinilo nekoliko idiota , koji su posle strasno dopumpali mnogostruko uvecavajuci broj zrtava

genocid je sistematsko i plansko unistavanje i proganjanje neke nacije od strane organizovane grupe - recimo oluja
oluja nije genocid,nema ni jedan elemenat genocid ,plus to je bila klasicna vojna operacija.Genocid se desio tokom 2.Sv.Rata na prostoru NDH
Srebrenica je masakr isprovociran necinenjem mirovnih snaga kojevsu stitile naoruzane muslimane, da se muslimanski zlocini sprece 1992.-1994.

Negiranje genocida i holokausta ne spada u slobodu govora, već je to nastavak genocidne i fašističke politike.
pa ako ti nekom zabranis da izgovori ono sto misli, to je onda ukidanje slobode govora, a to je narusavanje osnovnih ljudskih prava druskane moj, da mozes da kazes naglas ono sto mislis.....

Nikakva brnjica ne valja.

Zakonom treba zabraniti:

a) javno pozivanje na nasilje protiv osobe
b) javno pozivaje na uništenje neke skupine, a ne antipatiju (yebeš Kineze, pun mi ih je q...)

Samo to.

Kuran, Biblija, vede....burn baby burn.

Genocid ovaj onaj- puh, koga briga, zabranite i negiranje zakona gravitacije.

u 100-tinak srebrenickih sela su upadali, zrtava srpskih preko 3000 - jel to genocid?

sarajevskih srba pobeglo preko 100 hiljada - jel su bas svi uspeli da pobegnu i niko nije ubijen? - koliko mislimo da je ubijeno, i da li je i to genocid?

zasto republika srpska nije uzvratila kontratuzbom za genocid? ti pobijeni su njeni ljudi.

Back