Holandija ukida izbor za Mis

Izbori za mis u Holandiji ukidaju se posle 35 godina jer su, prema rečima organizatora, sada zastareli. "Posle godina glamura, talenta i inspiracije, mis Holandije se oprašta od titule koja je mnogima draga", saopštili su organizatori. „Svet se menja, a mi se menjamo sa njim.
Umesto takmičenja za mis, sada postoji onlajn platforma „Niet Meer Van Deze Tijd“ (Ovog vremena više nema) o mentalnom zdravlju, društvenim medijima, raznolikosti i samoizražavanju. Umesto kruna, na platformi treba da budu priče koje dotiču ljude, a umesto odeće treba da budu snovi koji oživljavaju. „Ovde inspirišemo mlade ljude da budu svoji u svetu koji se menja.
Zbogom idealima lepote

Organizatori su rekli da je ideja o oproštaju od izbora za mis nastala tokom diskusije o tome zašto su neke ideje - poput pridržavanja određenih ideala lepote i društvenih očekivanja - i dalje toliko rasprostranjene. Otkriveno je da iako se sve više mladih ljudi buni protiv ovih normi, postoji samo nekoliko platformi koje ih zaista inspirišu da dalje razmišljaju i pronađu svoj put.
Amber Rustenberg, koja je krunisana u junu, poslednja je „Miss Holandije“. Prošle godine, 22-godišnja Riki Kole iz Amsterdama bila je prva trans žena koja je osvojila titulu u Holandiji.
Iz Holandije je dosao i Big Brother, voajeristicka prezentacija savremenog drustva.
Ne cudi........buduci da se u Amsterdamu nalazi Hotel Bildenberg..............LOKACIJA IZ KOJE SE KROJI SUDBINA COVECANSTVA.

Ако би се избори одржавали само за 'непоправљене', то би имало смисла.

На пример, просечна учесница за избор Мис Венецуеле је урадила 17 пластичних операција. То није избор 'природе', него избор пластике.
Постоје и други бесмислени примери.

Ok, neka bude. Meni se čini da je društvo bilo u mnogo boljem stanju tada kada se promovisala "lepota" nego sada kad se promoviše "tolerancija" na način da se zabrani promovisanje lepote kako se ne bi povredila osećanja ružnih, gojaznih, bolesnih, nastranih i slično...
To je konstrukcija kvazilevice koja bi da prihvati tekovine civilizacije u delu gde joj paše (fin standard, pokošeni travnjaci, lako dostupan seks bez obaveza...) ali i da se mršti na civilizacijske ideje koje joj kvare stare ugođaje i vajde.
I onda se dobiju ružni, ćopavi, nakazi, bolesni, nastrani (u istom košu !) koji su ljubomorni na lepotu.

Ако би се избори одржавали само за 'непоправљене', то би имало смисла.

На пример, просечна учесница за избор Мис Венецуеле је урадила 17 пластичних операција. То није избор 'природе', него избор пластике.
Постоје и други бесмислени примери.

Izbor: koja je najuspešnija plastična operacija? :D

Meni ne smetaju toliko plasticne operacije koliko izbor sam po sebi.

Mislim da je prevazidjena tema koja pripada nekom drugom vremenu, onom posleratnom periodu koji je povezivao svet. Licno ne pamtim da sam ikada gledala osim u prolazu ako bih nesto videla, sama ideja te procene zena u gacama mi dodje odbojna.

Manekenstvo je nesto drugo, ja to vidim kao posao. Izbor za miss ima pomalo ponizavajucu bazu dok mi je biti model sasvim okej.

Meni ne smetaju toliko plasticne operacije koliko izbor sam po sebi.

Mislim da je prevazidjena tema koja pripada nekom drugom vremenu, onom posleratnom periodu koji je povezivao svet. Licno ne pamtim da sam ikada gledala osim u prolazu ako bih nesto videla, sama ideja te procene zena u gacama mi dodje odbojna.

Manekenstvo je nesto drugo, ja to vidim kao posao. Izbor za miss ima pomalo ponizavajucu bazu dok mi je biti model sasvim okej.
Koliko se ja sjecam bile su u haljinama,ne u gacama...bar na ovom svjetskom izboru.
A ne vidim neku veliku razliku izmedju setkanja u gacama misica i manekenki...isto je to.
Pokazuje se tijelo u oba slucaja.Kome to smeta,nece se tim ni baviti.
A i na plazi smo u tome,pa ne vidim da je to ponizavajuce.
Licno,mislim da izbori za mis nisu ponizavajuci,ako je to ono sto i treba biti...prikaz zenske ljepote iz cijelog svijeta.
E,sad ako je u pitanju paravan za nesto drugo,to je onda sasvim druga prica.Ali to se onda moze reci i za sve druge poslove ili dogadjaje.

Back