Dnevnik "Kurir" je sproveo anketu medju političarima u kojoj su naveli kako su još kao tinejdžeri zaradili prvi novac.
Šef poslanika DSS Miloš Aligrudić je u mladosti imao neobičan poslovni spoj: radio je kao bodigard i uzgajao lubenice.
Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić je, po sopstvenim rečima, radio "sve i svašta", pa je neko vreme bio i prodavac sladoleda.
"Fizikalisao sam od 14. godine, nosio blokove i džakove. Neko vreme sam konobarisao i vodio kafanu u rodnom mestu mog oca. Tokom boravka u Londonu sam radio u prodavnici "svaštari", a prodavao sam i sladoled na njihovom sajmu", rekao je Vučić.
Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je takodje u mladosti boravio u Londonu, gde je radio u restoranu.
"Prao sam tanjire, a zatim uznapredovao i pravio salate. Tokom srednje škole sam radio u sportskom centru u Šumicama", rekao je Šutanovac.
Poslanik DSS-a Djordje Mamula je kod oca zaradio prvi novac, radeći fizičke poslove na gradjevini.
"Otac mi je bio privatni preduzimač, i za njega sam tokom raspusta polivao beton, mešao malter, prošao sve poslove na gradilištu. Tome imam da zahvalim što sam ovako krupan i danas", našalio se on.
Generalni sekretar SPS Zoran Andjelković je svirao harmoniku po slavljima, i radio u prodavnicama. Takodje je nadničio na imanju svog oca.
"Otac mi je plaćao za poslove po imanju, a kada sam sa 17 godina izabran za predsednika omladine, organizovao sam igranke", priseća se Andjelković mladjih dana.
Šef poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić je takodje fizikalisao u mladosti, ali se zatim prihvatio intelektualnog rada.
"Radio sam utovar i istovar robe, i lepio itisone. Od druge godine fakulteta sam se sam izdržavao, i to isključivo od držanja časova matematike drugim studentima", istakao je on.
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=4855