HOCU DA SPAVAM ! POMOC!

arilje031

Početnik
Poruka
5
Pozdrav svima,

Dakle, trazim sve savete koji mi mogu pomoci da se zaista naspavam. Naime ja uglavnom nemam problem da zaspim (mada se i to povremeno desi) medjutim probudim se posle 4-5 sati spavanja i od tada se samo okrecem kao u nekom polusnu. Kada dodje vreme za ustajanje mrzim sebe sto sam kilav i nikakav i besan sam sto se nisam nimalo odmorio nego sam cak i umorniji. Radne sposobnosti su mi prepolovljene. Cini mi se da kada bih ustao odmah posle onih prvih 4-5 sati da bi se mnogo bolje osecao al ko da ustaje u 04 ili 05 kao vampir A i ne moze se tako malo spavati, nisam ja Tesla. Svi saveti dobrodosli, stvarno mi je muka.Hocu da budem ovakav:lol: Unapred hvala

Poslednja izmena:
Sta radis preko dana ako se ne umoris ne mozes normalno ni da spavas nema tu puno filozofije nisi o tome nista rekao tako da pitam mozda ce drugim clanovima pomoci u resavanju ptvog problema, jedino sto mi pada da pamet je to da poces da se seksas

Radio fizicki ili ne isto je. Cak se desava i paradoksalna reakcija da kad bas radim puno (struganje i slaganje drva npr.) tada jos i uvece teze zaspim odnosno mnogo kasnije. Sto se "seksanja" tice to je sve ok.
Najpozeljniji su mi saveti iz licnog iskustva. U svakom slucaju hvala na interesovanju

Poslednja izmena:
Sta radis preko dana ako se ne umoris ne mozes normalno ni da spavas nema tu puno filozofije nisi o tome nista rekao tako da pitam mozda ce drugim clanovima pomoci u resavanju ptvog problema, jedino sto mi pada da pamet je to da poces da se seksas

znaci doslovno se lsazem, bas tako, i da dodam, malo alkohola pre spavanja ti neda da se napavas, ni slucajno alkohol i kafu, ja kada sa teskog posla odem na odmor nemogu da spavam 15 dana po 2-3 sata...

Dakle, trazim sve savete koji mi mogu pomoci da se zaista naspavam. Naime ja uglavnom nemam problem da zaspim (mada se i to povremeno desi) medjutim probudim se posle 4-5 sati spavanja i od tada se samo okrecem kao u nekom polusnu. Kada dodje vreme za ustajanje mrzim sebe sto sam kilav i nikaki i besan sam sto se nisam nimalo odmorio nego sam cak i umorniji. Radne sposobnosti su mi prepolovljene. Cini mi se da kada bih ustao odmah posle onih prvih 4-5 sati da bi se mnogo bolje osecao al ko da ustaje u 04 ili 05 kao vampir A i ne moze se tako malo spavati, nisam ja Tesla. Svi saveti dobrodosli, stvarno mi je muka.Hocu da budem ovakav:lol: Unapred hvala
Ovako...mogao bi da probas ranije da ides u krevet, 21-22h jer se otprilike u tom periodu luci jedan poseban hormon, melatonin, koji te podmladjuje i regenerise. Takodje, da vodis racuna kada vecerivas, pokusaj da veceras nekih 3 sata pre nego krenes na spavanje.

Probaj pre spavanja knjigu neku da citas malo, da bi ti se mozak i telo relaksiralo i otvori prozor za malo svezeg vazduha :)
Mozes i neke sitne vezbe da radis, istezanje mozes da ubacis, i joga takodje ;)

Ne znam da li si cuo za L-triptofan, to je amino kiselina koju koristi telo da pravi melatonin i seratonin, ovi neurotransmitri ti pomazu da se mozak bojle opusti pred spavanje. Morska hrana, pilece meso, mleko, sir, jogurt, pasulj imaju veliki sadrzaj L-triptofana :) Zato kazu treba popiti jednu, 2 case mleka pre spavanja :)

Mozes da pogledas u apotekama neki preparat na bazi melatonina, to nije stetno, moze samo da ti pomogne :zzzz:

Pitaj ako te nesto interesuje :D

probaj sa melatoninom, pije ga moja koleginica koja ima slicne probleme tvojim, i njoj bas pomaze, spava po 10 sati u kontinuitetu, probaj jos valerijanu pride, ona smiruje i uspavljuje..a narodski lek je toplo mleko i med pred spavanje...

Hvala svima, probacu ovo sa melatoninom. Deluje mi ubedljivo a nisam ranije pokusao sa njim. Za triptofan znam ali ne pratim bas koliko ga cesto unosim pa cu sad i na to malo vise paziti. Jedino , ako moze, koji proizvodjac , tj tip, marka, od koliko mg, ili kojih vec jedinica da mi sazna hedonista od koleginice pa da javi.Pozdrav

Poslednja izmena:
aus-156_1z.jpg

Da ne otvaram novu temu pitacu ovde. Problem je sledeci: poslednjih godina sve sam lezao oko 4-5(ponekad i kasnije, izlazci, posao...) i sada sam odlucio da promenim zivotne navike. I par dana lezem izmedju 12 i 1 ali tesko uspevam da zaspim odmah ili kada zaspim(posle par piva :D ) obicno se probudim u 4 -5(znaci u ono vreme kada sam obicno isao na spavanje, dosta cudno). San, kako kada, najcesce zaspim odmah ali cesto sam se budio(jer obicno zvoni neki telefon, zvono sta god...), a i nisam hteo da prespavam pola dana(obicno oko 6 sati spavanja). Nekako sam saznao za ove tablete. Zanimaju me vasa iskustva: da li zaista pomazu, da li su zavisne, koliko kostaju i postoji li neka manja boicca(na planiram da pijem 2 godine, vec par nedelja, mesec dana dok se ne naviknem). Svaki savet je dobrodosao, unapred hvala.

Dakle, trazim sve savete koji mi mogu pomoci da se zaista naspavam. Naime ja uglavnom nemam problem da zaspim (mada se i to povremeno desi) medjutim probudim se posle 4-5 sati spavanja i od tada se samo okrecem kao u nekom polusnu. Kada dodje vreme za ustajanje mrzim sebe sto sam kilav i nikakav i besan sam sto se nisam nimalo odmorio nego sam cak i umorniji. Radne sposobnosti su mi prepolovljene. Cini mi se da kada bih ustao odmah posle onih prvih 4-5 sati da bi se mnogo bolje osecao al ko da ustaje u 04 ili 05 kao vampir A i ne moze se tako malo spavati, nisam ja Tesla. Svi saveti dobrodosli, stvarno mi je muka.Hocu da budem ovakav:lol: Unapred hvala
ja jedno vreme imala problem,promenila sam jastuk,a i ovo mi je sjajno pomoglo.kupila u apoteci,na biljnoj je bazi

Imam IDENTIČAN problem. Kad god da legnem budim se oko 3 ili 4 sata ujutro. Kad legnem zaspim bez ikakvog problema odmah. Isti osjećaj kad ustajem, baš sve isto. Jedino što se meni dešava da u tom periodu od buđenja do ustajanja razmišljam o ''problemima'' i veoma se brinem. Kad ustanem onda shvatam da to i nisu neki veliki problemi već svakodnevne male brige, međutim sledeće noći sve se ponavlja i ja ne mogu da odbacim brigu. Sve to sam pripisivala mojoj dobi (53 godine) i klimaksu, a sad vidim da to baš i nema veze sa tim kad se dešava i mlađima. Ako ti nešto pomogno rado bih i sama probala pa javi.

Da ne otvaram novu temu pitacu ovde. Problem je sledeci: poslednjih godina sve sam lezao oko 4-5(ponekad i kasnije, izlazci, posao...) i sada sam odlucio da promenim zivotne navike. I par dana lezem izmedju 12 i 1 ali tesko uspevam da zaspim odmah ili kada zaspim(posle par piva :D ) obicno se probudim u 4 -5(znaci u ono vreme kada sam obicno isao na spavanje, dosta cudno). San, kako kada, najcesce zaspim odmah ali cesto sam se budio(jer obicno zvoni neki telefon, zvono sta god...), a i nisam hteo da prespavam pola dana(obicno oko 6 sati spavanja). Nekako sam saznao za ove tablete. Zanimaju me vasa iskustva: da li zaista pomazu, da li su zavisne, koliko kostaju i postoji li neka manja boicca(na planiram da pijem 2 godine, vec par nedelja, mesec dana dok se ne naviknem). Svaki savet je dobrodosao, unapred hvala.
Probaj da preskočiš spavanje jednu noć i dan iza nje, pa uveče lezi ko čovek i spavaj.

Back