Hoću da moja deca idu u školu

ma av samo glumi borbu protiv korupcije, jasno je svima da je on izvor korpucije, da riba smrdi od glave
Korupcija je glavni razlog borbe za vlast svuda u svetu. Biti u toku desavanja i grebati se. Zaradjivati na uticaju.

Ima samo tuznu manu a to je gubitak vlasti. Zbog te cinjenice pohlepa u demokratiji je veca nego sto je naprimer bila kod nas u socijalizmu.

Poslednja izmena:
Recimo dobijes vecinu. I onda vi postavljate kadrove, kradete poslove i pljackate zemlju.

Sta ja i moja deca dobijamo majku mu!

Znaci poenta je samo sta dobijam ja i moja deca.
Cccc
Dok vi postavljate kadrove i pljackate , to je ok , a za tudju decu nigde nema.mesta . Moja nisu dobila mesta u vrticu , jer mesta nema, a sns komšija dobio mesta za klinca dan nakon odbijanja moje dece
Vidim i tvoje ide u vrtić, verovatno državni. Za moju decu , mesta nije bilo. Verovatno je tvoje dete podobnije od moje dece.

ma av samo glumi borbu protiv korupcije, jasno je svima da je on izvor korpucije, da riba smrdi od glave
Rekao bih da citava riba smrdi, glava smrdi najvise i ciscenje ribe se vrsi od glave, ali se takodje mora dobro isprati,
da niko nije korumpiran ne bi ni AV imao toliko prostora za korupciju, a korupcije je bilo sve vreme i jedini nacin da se ona smanji jeste da svai gradjanin prihvati odgovornost za svoja dela i da se ojacaju institucije- a da bi se ojacale institucije i narod treba da se pridrzava pravila i da postuje institucije, a ne da se bune samo kad njima ne odgovara, svako ko krade treba da bude procesuiran, a ne da bude krade vlast ali i krade narod- pa svi zadovoljni.
lopov je pre svega lopov bez obzira kome pripadao ili bio "nas" ili "njihov", kad se vidi da neko krade treba reagovati, prijaviti- a institucije da vrse svoj posao, a ne svi da cute i na kraju da studenti moraju da se bore za prava svih, svi ljudi moraju da se bore za prava svih.
I sva deca treba da imaju koliko-toliko iste mogucnosti, a ne da bude "nasa" deca imaju veca prava od druge dece.
inace ce biti "Sjasi Kurta, uzjasi Murta". Niko ne sme da jase druge.

da niko nije korumpiran ne bi ni AV imao toliko prostora za korupciju, a korupcije je bilo sve vreme i jedini nacin da se ona smanji jeste da svai gradjanin prihvati odgovornost za svoja dela i da se ojacaju institucije- a da bi se ojacale institucije i narod treba da se pridrzava pravila i da postuje institucije, a ne da se bune samo kad njima ne odgovara, svako ko krade treba da bude procesuiran, a ne da bude krade vlast ali i krade narod- pa svi zadovoljni.
ja ti opet ponavljam, da ja tebe citam i razumem, ali ti ne razumes, ili ja prosto ne znam da objasnim... u redu bar smo se slozili da riba smrdi od glave, ali kako se cela ciati, ako ne prvo da joj se glava otfikari?
znaci, narod moras da edukujes, veliki, glava uci manjeg, zna se ko je Ucitelj, a ko su bili ucenici - ucenici moraju da se ugledaju na ucitelja, prvo ucitelj mora da bude ispravan, a ne da poziva na gazenje i da se pravi lud, a znamo da nije.
narod, maleni, ucenici, ce posle da nauce kako treba i sta im je zaista u interesu, ne trazis odmah od njih da budu ispravni, da se pridrzavaju pravila, i da nacija ozdravi, jer to je proces

znaci nemamo vodju, vise ni ucitelja, vec lekara i bolesnike, a svi znamo da je vucic bolesnik... dakle nama treba konzilijum lekara da preuizme zemlju i objasni narodu kako ga je sistem namerno razboleo, i to na celu sa psihom av-om, jer je u bolsnom sistemu najlakse pljackao, narodu dajuci samo mrvice po 2 jaja i parizer

narod moras da izlecis, i to je proces koji ce da traje, a ne da trazis odmah od naroda da bude ispravan tj. zdravih shvatanja

pa gde su ti stranke koje sada podrzavaju proteste? isto ih nema, vec samo pojedinaca
Не причам о томе.
ja razumem tebe da je politika artikulacija kroz stranacku bobru i to za vlast, ali ti podvlacim da je to retorika stranke na vlasti kojoj se upravo desava narod, da si ti taj koji treba da cuje tudje misljenje, a ne ja tvoje, koje me kao ne zanima
Не причам ни о овоме.
ja tacno znam da ces ti ovo da kazes, no ti neces da cujes da sa njim koji huska na gazenje i laze da su ispunjeni svi zahtevi, prethodno da nije ni radjenja itd - nema vise izbora, zavrsili smo sa nadglasavanjem
Мењаш тему, неуспешно.
dakle imas narod na ulicama a od opozicije ni korova, pa kako si ti to zamislio da se dodje do zaokruzivanja, ako smo sada jos dalje od toga nego na proslim izborima? ne moze stalno da se glasa protiv nekoga, vec mora jedanput za nekoga ili izmedju nekih da se bira
Не знам, нисам ја политичар.
mislim nemam ja nista protiv da se opozicija ujedini i zajedno da preglasa vucica i sns, samo mi ne izgleda realno
Почели смо о бојкоту али ти мењаш тему.

Recimo dobijes vecinu. I onda vi postavljate kadrove, kradete poslove i pljackate zemlju.
Не може.
Кад падне Вучић биће и изрека "Немој и тебе да терамо по улици као оне Вучићеве".
Власт је сменљива категорија.
И пре СНС су се смењивале власти.
Није власт да се влада 20 година. Не може то тако.

Građevinski fakultet objavio šta nedostaje u objavljenoj dokumentaciji o Železničkoj stanici u Novom Sadu

Danas Onlinedanas 12:02
Građevinski fakultet objavio šta nedostaje u objavljenoj dokumentaciji o Železničkoj stanici u Novom Sadu 1

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu izdao je danas saopštenje u kojem se tvrdi da je, nakon analize dostupne dokumentacije o padu nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu, ta dokumentacija nepotpuna.

Kako se navodi u saopštenju, oni smatraju da je nepotpuna Projektna dokumentacija, odnosno da nije dostupno idejno rešenje, zatim ugovorna dokumentacija, odnosno da dokument Ugovori i aneksi ugovora sa svim podizvođačima – nije kompletan

Na rađevinskom fakultetu smatraju da u ovom trenutku javnosti nije dostupna ili je nekompletna:
1. Projektna dokumentacija:

1.1 Idejno rešenje – nije dostupno
2. Ugovorna dokumentacija:
2.1 Ugovori i aneksi ugovora sa svim podizvođačima – nije kompletno
3. Gradilišna dokumentacija:

3.1 Zapisnici o uvođenju u posao – nije dostupno
3.2 Građevinski dnevnici svih struka – nije kompletno
3.3 Građevinska knjiga i privremene i okončane situacije – nije kompletno
3.4 Кnjiga inspekcije – nije dostupno

3.5 Atestno tehnička dokumentacija – nije dostupno
3.6 Geodetski snimak fasadne podkonstrukcije – nije dostupno
3.7 Izjava o završetku temelja – nije dostupno
3.8 Izjava o završetku objekta u konstruktivnom smislu – nije dostupno

4. Dokumentacija u nadležnosti Investitora
4.1 Dokumentacija izuzeta od Infrastrukture železnice Srbije (saglasnosti na izbor svih anagažovanih podizvođača, uključujući i Tehničku kontrolu i Кomisije za tehnički pregled) – nije kompletno

5. Dokumentacija u nadležnosti Republičke građevinske inspekcije:
5.1 Potvrda nadležnog organa o prijemu Izjave o završetku temelja (za novu galeriju u Vestibilu B) – nije dostupno
5.2 Potvrda nadležnog organa o prijemu Izjave o završetku objekta u konstruktivnom smislu – nije dostupno.
Oni u saopštenju ističu da se ne može vremenski odrediti elektornska dokumentacija koja nije overena elektornskim potpisom, te da je moguće da takva dokumentacija nije autentična ili ne predstavlja konačnu verziju
Pored toga, u saopštenju se navodi još nekoliko važnih zapažanja:
2.1 U dokumentaciji je tabelarno prikazano više od 130 podizvođača. Njihovi podizvođači nisu prikazani. Nisu dostupni ugovori sa svim učesnicima u realizaciji projekta.
3.2 Javnosti su dostupni određeni građevinski dnevnici. Deo dostupnih dnevnika nije čitljiv. Kao dokumentacija koja se ne vodi elektronski (popunjava se ručno), uzimajući u obzir vreme proteklo do njihovog objavljivanja, autentičnost građevinskih dnevnika može biti upitna. U dostupnim građevinskim dnevnicima ne postoji zapis o tehničkom pregledu objekta, kao ni o puštanju objekta u probni rad.
3.3 Analizom mesečnih izveštaja utvrđeno je da nedostaje mesečni izveštaj za april mesec 2024. godine. Dostupni su nedeljni izveštaji po kojima su arhitektonsko građevinski radovi na Vestibilu B stanične zgrade Novi Sad počeli u četvrtoj nedelji aprila, što nije u skladu sa dostupnim građevinskim dnevnicima u kojim su predmetni radovi počeli ranije. Važno je naglasiti da je Izveštaj o izvršenom tehničkom pregledu objekta stanične zgrade sa predlogom za puštanje u probni rad datiran sa 4.4.2024. godine. Takođe, ovaj Izveštaj poziva se na Prijavu radova koja se ne odnosi na katastarske parcele na kojima se nalazi stanična zgrada u Novom Sadu.

4.1 Nije dostupna saglasnost Investitora i Finansijera na izbor svih podizvođača. Prema Ugovoru između Finansijera, Investitora i Izvođača, izbor svih podizvođača mora biti izvršen putem javnog poziva, transparentno i uz obezbeđivanje kompetitivnosti. Nije dostupna dokumentacija na osnovu koje je moguće utvrditi na koji način su birani podizvođači tj. nije dostupna dokumentacija iz javnih poziva za izbor podizvođača.

Zanimljivo, nije te se ticalo kada su tuđa prava bila gažena, kada je drugim ljudima činjeno zlo

Nije te se ticalo kada je u istoj školi u koju ti idu deca postavljan SNS direktor a ne nastavnik koji je imao podršku 90% kolektiva

Nije te se ticalo kada su u istim tim školama ljude držali zaposlene po ugovorima i ucenjivali da se učlane u stranku i idu po mitinzima da bi ih zaposlili za stalno

Nije te se ticalo kada su nameštene tendere za radove na istim tim školama dobijale isključivo stranačke firme

Okretao si glavu, nije tvoj problem ili imaš poslovnu kombinaciju sa strankom pa ti odgovora.

Sad si se setio kada ti deca sede kući i ne idu u školu.
Hbg, to ti je licemerje i naknadna pamet, ne mogu reći da saosećam sa tvojim priblemom.
Opisuješ period procvata pod Mirom Marković ili onaj žuti pod DOS-om?

Većina odlučila, kraj priče

vidim ne sviđa ti se kada večina odlučl suprotno tvom stavu, sažaljevam slučaj,
žali se institucijama (koje ste tako kvalitetno rasturili u prethodnih 12 godina)
Kalva većina? Zašto lažeš? Debela manjina svojim bezobrazlukom i agresijom zloszavlja većinu dok ne pukne film. To je izgleda i cilj. Neko želi rat, ali ne igrajte se sa seljačkom Srbijom. Sve ima granice strpljenja.

kako menjam, ako tebe citiram i direktno na citat repliciram?
sad si tek sumnjivo lice, samo ti daje palac ovaj sns bot casual, kao da njega citiras
Док људи не заокруже на изборима против Вучића, џабе смо кречили.
samo bi on rekao dzabe ste krecili, av je najjaci
a rece da si ironican kada me pozivas da glasam
ti sa samim sobom nisi saglasan, kredit sa religije sto si imao, potrosio si, vidi se cak da kontradiktoris samome sebi

Poslednja izmena:
Korupcija je glavni razlog borbe za vlast svuda u svetu.
a jel, pa zasto onda av tvrdi da je to demokratija? iz izrecenog proizilazi da je demokratija jednako korupcija
Biti u toku desavanja i grebati se. Zaradjivati na uticaju.
mislis kao ono kada bajden uceni ukrajinu za pare i jos se hvali? ikada njegiov sin "radi" u burizmi?
nema vise ni centa za ukrajinu, sve je bila korupcija, a ovi ce da vide svoga boga tek:

“If They Weren’t the Crime Family, Why Do They Need Pardons?” – Speaker Johnson to Investigate Biden Family Pardons (VIDEO)

Poslednja izmena:
Kalva većina? Zašto lažeš? Debela manjina svojim bezobrazlukom i agresijom zloszavlja većinu dok ne pukne film. To je izgleda i cilj. Neko želi rat, ali ne igrajte se sa seljačkom Srbijom. Sve ima granice strpljenja.

Većina nastavnika, većina profesora, većina studenata, većina građana u protestu. VEĆINAAAA

Hajde da vidim to pucanje filma vašeg, naš je već pukao, sinoć vas uz sve mere prisile i plaćanje puta i dnevnica nije bilo više od 15.000 u Jagodini. Gde ste bili da kažete šta imate.

Hajde pojavite se, izađite, pokažite koliko vas ima i koliko ste besni ili ćete i dalje samo da kevćete preko tastature.

Prijatelju, narodu je pukao film, ogromna većina je jako besna i na ulici je, ne zanosi se glupostima

kako menjam, ako tebe citiram i direktno na citat repliciram?
sad si tek sumnjivo lice, samo ti daje palac ovaj sns bot casual, kao da njega citiras
Скрећеш са теме, плус си ме помешао са неким.
samo bi on rekao dzabe ste krecili, av je najjaci
Помешао си ме са неким.
a rece da si ironican kada me pozivas da glasam
ti sa samim sobom nisi saglasan, kredit sa religije sto si imao, potrosio si, vidi se cak da kontradiktoris samome sebi
Писао сам више о бојкоту а мање о теби. Зашто је теби био битнији онај део где сам те поменуо, а остало си заборавио, то не знам.
Два пута сам ти поновио, а зашто се ти правиш да не видиш то већ не би знао рећи.

Većina nastavnika, većina profesora, većina studenata, većina građana u protestu. VEĆINAAAA

Hajde da vidim to pucanje filma vašeg, naš je već pukao, sinoć vas uz sve mere prisile i plaćanje puta i dnevnica nije bilo više od 15.000 u Jagodini. Gde ste bili da kažete šta imate.

Hajde pojavite se, izađite, pokažite koliko vas ima i koliko ste besni ili ćete i dalje samo da kevćete preko tastature.

Prijatelju, narodu je pukao film, ogromna većina je jako besna i na ulici je, ne zanosi se glupostima
Hakde ne seri. Zašto su plenumi zatvoreni, zašto je tamo pi deaetak ljudi dok ostali dangube po kafanama? Ko plaća logistiku svega toga. Misliš da to babe od penzija pžaćaju? A to da li ćemo ae pojaviti? Dirne li ko u decu nema ga!

Hakde ne seri. Zašto su plenumi zatvoreni, zašto je tamo pi deaetak ljudi dok ostali dangube po kafanama? Ko plaća logistiku svega toga. Misliš da to babe od penzija pžaćaju? A to da li ćemo ae pojaviti? Dirne li ko u decu nema ga!

Da, da biće da je tako, ti znaš kako funkcionišu plenumi, bio si na fakultetu... nekada

Dobro je što si odlučan samo kada su tvoja deca u pitanju, tuđu ko hebe, njih mogu i da pobiju, nema veze

E moj ti, gde će ti duša, kada budeš rekao "ko dirne BILO KOJE DETE, nema ga" onda možda i možemo da razgovaramo

Do tada idi slušaj DJV mora da je smislio neku novu epohalno laž, eno ga ceo dan opravdava jučerašnje gaženje devojke (još jedno tuđe dete)

oni hoce da predju tu granicu...

ne dirajte me. pustite decu u skolu da idu.

ne slusaju traze djavla...

ovi ovde sto pisu i to zele, pa 99 % ne sme da prne... tastatura junacine. cekaj uda im drugi neko nesto osvoji ili donese...

možemo govoriti o tome da je država loša. da krivaca za to ima mnogo.a popravljanje države će da potraje...

prema tome glupo je čekati. ljudi treba da se snalaze nezavisno od države.

i to se dešava. prosečan automehaničar ili pekar se ne žale.

kolko vidim najviše je dozlogrdilo partijskim kadrovima opozicije. nikao da sednu u fotelje. :mrgreen:
ja imam 55 godina, nikada nisam bio na budzetskim primanjima...od 1989g, gledam udbaske potomke kako sahranjuju Srbiju i srpske gradjane...evo, AV ucestvuje u toj popravci Srbije, pune tri decenije i vise...tako je popravljao i Srbe u Glini, 1994g...

možemo govoriti o tome da je država loša. da krivaca za to ima mnogo.a popravljanje države će da potraje...

kolko vidim najviše je dozlogrdilo partijskim kadrovima opozicije. nikao da sednu u fotelje. :mrgreen:
samo jedno pitanje, gde je to ikada Aleksandar Vucic, bilo sta zaista radio,,,kako se on to snalazio

Ne znam šta da ti kažem, vodi onda decu kod automehaničara, šta će u školi.

Tebi je očigledno normalno da automehaničar za 2 dana posla uzme platu srednjoškolskog profesora u Srbiji ali se buniš kada taj isti profesor odbije da radi jer nemaš gde da pošalješ svoju decu. Čime će on svoju decu da hrani i oblači, nije tvoj problem, ko ga hebe kad se nije snašao.

ja ti opet ponavljam, da ja tebe citam i razumem, ali ti ne razumes, ili ja prosto ne znam da objasnim... u redu bar smo se slozili da riba smrdi od glave, ali kako se cela ciati, ako ne prvo da joj se glava otfikari?
znaci, narod moras da edukujes, veliki, glava uci manjeg, zna se ko je Ucitelj, a ko su bili ucenici - ucenici moraju da se ugledaju na ucitelja, prvo ucitelj mora da bude ispravan, a ne da poziva na gazenje i da se pravi lud, a znamo da nije.
narod, maleni, ucenici, ce posle da nauce kako treba i sta im je zaista u interesu, ne trazis odmah od njih da budu ispravni, da se pridrzavaju pravila, i da nacija ozdravi, jer to je proces

znaci nemamo vodju, vise ni ucitelja, vec lekara i bolesnike, a svi znamo da je vucic bolesnik... dakle nama treba konzilijum lekara da preuizme zemlju i objasni narodu kako ga je sistem namerno razboleo, i to na celu sa psihom av-om, jer je u bolsnom sistemu najlakse pljackao, narodu dajuci samo mrvice po 2 jaja i parizer

narod moras da izlecis, i to je proces koji ce da traje, a ne da trazis odmah od naroda da bude ispravan tj. zdravih shvatanja
iako se u dosta toga slazem s tobom razlike su sledece: ne postoje snazne ili velike vodje, zapravo ako se pogleda statistike sve vodje koje su smarane za jakima su nanele vise stete no koristi, dobre vodje su one koje slusaju savete, ali njihove odluke zavise od implementacije, a zna vecina gradjana sta je dobro, a sta lose i nema tu potrebe da ih se poducava samo trebaju da se pridrzavaju osnovnih pravila, ne moze drzava imati milion policajaca pa da nadziru ponasanje i rad svakog gradjana, takodje treba svatiti da i ti i snouden i svakii drugi gradjanin sedite u istom camcu, i ako taj camac potone onda svi tonete- drugim recima morate saradjivati, tj problem je u metodu- umesto ko nije sa nama treba da bude- ajde da se dogovorimo i da saradjujemo, a kod tebe je "mi" ili "oni" pa onda trazite razlike ko je bolji, a ko losiji- gledate u pravopisne greske i razne gluposti- ako je osoba postena, radna i obavlja svoje gradjanske duznosti, placa poreze itd.. onda mu treba pokazati postovanje za njegov rad, ne mogu svi biti intelektualci, treba neko da se bavi poljiprivredom, pravi puteve itd... I ako covek izrazi negodovanje zato sto mu deca ne idu u skolu- onda mu to lepo treba objasniti zasto se to desava itd.., a ne odmah obasuti drvljem i kamenjem, kako ocekujes da se covek pridruzi zajednickoj stvari ako ga izvredjas? Nije krivica same osobe ako je dezinformisan zbog losih medija nije svako rodjen da filtrira podatke i zato treba strpljenja, svi ste vi u istom camcu i jedini nacin da taj camac ide u pravom smeru jeste da se dogovarate i saradjujete,
vlast upravo opstaje na racun podela "mi" i "oni" i ekstremisticki stavovi, vredjanja itd im idu na ruku,
rusenje same vlasti nece mnogo pomoci ako ljudi ne prihvate odgovornost, samosvest i saradnju, a tu je duznost svakog od nas da ucestujemo i da se potrudimo, a ne da ocekujemo da neko drugi to radi za nas, ukljucujuci i vlast i druge aktere.

Bez izbora je teško odrediti ko je većinja a ko manjina. Možemo samo nagađati. S druge strane, bila je idealna prilika da se proveri koliko bi studenata izašlo na izbore u januaru ali fantomski plenumi to nisu dozvolili. Ne treba se bojati istine, ma kakva bila. A popriličan broj studenata je , ipak, želeo januarski rok.

Bez izbora je teško odrediti ko je većinja a ko manjina. Možemo samo nagađati. S druge strane, bila je idealna prilika da se proveri koliko bi studenata izašlo na izbore u januaru ali fantomski plenumi to nisu dozvolili. Ne treba se bojati istine, ma kakva bila. A popriličan broj studenata je , ipak, želeo januarski rok.
Sta je to poprilican broj studenata? Slazem se da bez izbora je tesko odrediti ko je vecina, a ko manjina- tako da to nije nikakav argument, mada mozemo pretpostaviti da je vecina bila za jauarski rok- da bi se januarski rok odrzao, jer sami organi vlasti su bili za odrzavanje vlasti, a na manjinu niko ne bi obracao paznju, no u svakom slucaju tvoj argument je nistavan.

Da, da biće da je tako, ti znaš kako funkcionišu plenumi, bio si na fakultetu... nekada

Dobro je što si odlučan samo kada su tvoja deca u pitanju, tuđu ko hebe, njih mogu i da pobiju, nema veze

E moj ti, gde će ti duša, kada budeš rekao "ko dirne BILO KOJE DETE, nema ga" onda možda i možemo da razgovaramo

Do tada idi slušaj DJV mora da je smislio neku novu epohalno laž, eno ga ceo dan opravdava jučerašnje gaženje devojke (još jedno tuđe dete)
Svaki roditelj je odgovoran za svoje dete. Ako ne zna gde mu je malolwtno dete, treba sa odgovara.

Sta je to poprilican broj studenata? Slazem se da bez izbora je tesko odrediti ko je vecina, a ko manjina- tako da to nije nikakav argument, mada mozemo pretpostaviti da je vecina bila za jauarski rok- da bi se januarski rok odrzao, jer sami organi vlasti su bili za odrzavanje vlasti, a na manjinu niko ne bi obracao paznju, no u svakom slucaju tvoj argument je nistavan.

Dakle, da ti uprostim. Po onome što su fakulteti objavili, broj onlajn prijava za januarski rok je nešto manji nego u isto vreme lani. Za neke fakultete se pominjalo da je do 90% prijava poslato. No, fantomski plenumi nisu dopustili ispitni rok. Pošteno bi bilo da je dopušteno da studenti prijave ispite pa da se vidi koliko ih je. Ali nis. Pitam se zašto? Sve ostalo je trla baba lan pa u krug...

Dakle, da ti uprostim. Po onome što su fakulteti objavili, broj onlajn prijava za januarski rok je nešto manji nego u isto vreme lani. Za neke fakultete se pominjalo da je do 90% prijava poslato. No, fantomski plenumi nisu dopustili ispitni rok. Pošteno bi bilo da je dopušteno da studenti prijave ispite pa da se vidi koliko ih je. Ali nis. Pitam se zašto? Sve ostalo je trla baba lan pa u krug...

Koji fakulteti KONKRETNO i koje on-line prijave KONKRETNO

Da si ikada barem prošao pored fakulteta znao bi da se ispit može prijaviti samo ako su odrađene predispitne obaveze a kako je semestra prekinut to nije bilo moguće uraditi. Većina fakulteta ima da kolokvijuma po semestru, druga kolokvijumska nedelja je trebala da bude u decembru i nije održana.

Bez toga nema ni prijave ispita u januarskom roku osim možda za apsolvente

Dakle ne lupaj kada se ne razumeš u materiju.

Back