Hoću da moja deca idu u školu

Немају они куд, питао сам неке студенте, многи из унутрашњости не могу да се врате у малу средину, гледају их као државне непријатеље, породица негодује, неће се никада запослити у малим срединама код СНСоваца са тим досијеима.

Студенти из малих средина немају куд - већ само напред !
situacija nije previše komplikovana

mogu da prihvate trenutno stanje, da gledaju ove satrape, kriminalce i ubice na vlasti još 20, 30 godina
da pokušaju da nešto promene
ili da pobegnu iz Srbije

za sad idu na opciju 2.. videćemo šta će biti..mladi su, vreme radi za njih a i imaju podršku svih normalnih u Srbiji i regionu

Квалитетне уџбенике је лако направити, само треба знати коме дајемо да их пишу. Сваке четири године распише се конкурс, наставници и професори који испуњавају одређене критеријуме конкуришу према упутствима министарства образовања(која се праве у сарадњи са другим министарствима у зависности од предмета) за сваки предмет. Ко добије да ради уџбеник, уради га у пдф. формату, онда се све то лепо окачи на сајт министарства, па ко хоће нека штампа. Али у школу мора да се иде, нема кућног учења осим у специјалним случајевима. А они који уче од куће, лепо на крају сваке године имају испит пред комисијом, под одређеним услловима. И то је све.

mogu da prihvate trenutno stanje, da gledaju ove satrape, kriminalce i ubice na vlasti još 20, 30 godina
da pokušaju da nešto promene
ili da pobegnu iz Srbije
na vlasti i ne možeš gledati drugog do satrape i kriminalce.

koji bi se to normalan čovek gurao u vlast? šta dobija time?

kako da onaj na vlasti ne zloupotrebi poziciju? ko će da kontroliše te na vlasti?

kako partija da se ne ospe ako njeno članstvo ne dobija nešto...

Da ponovim, kriterijume i ishode prema kojima ocenjujemo decu je propisalo ministarstvo prosvete.
Да ли то значи да нема ни мало субјективности у оцењивању? Пошто код мене има, јел нешто радим погрешно онда? :mrgreen:

bukvalno. isti je to šljam. roditelji sredjuju deci. ući u vlast znači dokopati se dobre fotelje.

gledao sam ih kad dolaze na rukovodeća radna mesta u jednu vrhunsku ustanovu. picipevac postaje direktor (da ne pričam čega). ugladjen. nikad nije video posao a meni priča šta da radim.
gde ces bolji primer od Aleksandra Vucica, parazita koji nema sekundu realnog radnog staza...Andjelko Vucic bio neki direktor u stampariji novca...posle toga, Andrej, upada u stampariju i tu je izvrsni direktor....sve sami paraziti na budzetu...

Да ли то значи да нема ни мало субјективности у оцењивању? Пошто код мене има, јел нешто радим погрешно онда? :mrgreen:
Batali odmaa, nisi u trendu, Slavka će ti piše opomenu :mrgreen: prenela sam zakonske okvire, ne i lično iskustvo ;)

Back