bas smo imali koristi od njihovog "oglasavanja i pruzanja podrske"....
dok su pljustale bombe po Srbiji nigde ih nije bilo, cutali k'o p*cke... kad se zavrsilo bombardovanje usli demonstrativno na Kosovo sa 5 tenkova, pa ih odande najurili za jos brze nego sto su dosli!
to je cela podrska od Rusije. mogu samo da kazem... hvala lepo, niste trebali!
Još gore je nego što misliš.
Malo ljudi to zna, ali Kosovo je Moskva obećala Albaniji još tokom 50tih godina prošlog veka. Ideja da Kosovo pripadne Alabaniji nije nastala u Vašingtonu nego u Moskvi ondašnje imperije Sovjetskog Saveza koja je drmala svetom od Kube do Severne Koreje.
Albanija je bila u Varšavskom paktu i kako bi i ona učestvovala u sankcijama i embargu Jugoslavije njima je obćeano Kosovo, Mađarskoj i Rumuniji Vojvodina, a Bugarskoj istočna Srbija.
To je period istorije koji se često naziva "Staljin Tito raskol" iliti ljubav bratskih naroda. Može svako da prouči. To je ono kad je Tito pisao Staljinu: Prestani da šalješ ubice na mene, petoricu sam već uhvatio. Ako ne prestaneš, ja ću poslati jednog u Moskvu i neće mi trebati drugi.
Ima ljudi po Srbiji, naročito po istočnoj Srbiji, koji se sećaju tih sankcija, zavladala glad, pa amerikanci bacali hranu iz aviona. Tumanova jaja. Mleko u prahu. Konzervirana hrana. Ima ljudi koji se sećaju, kaže kakva je glad bila, ništa lepše nije pojeo od trumanovih jaja. Marmelada na primer. Nikad nisu ljudi videli to. Konzervirana hrana. A Truman je inače bio prešednik Amerike tada.
Kako je tok istorije išao to je i ozvaničeno kada su se sastali na Malti.
Čutanje znači odobravanje. To je već sve bilo dogovoreno sa obe strane spektruma političke moći. Jedino srpsku stranu niko ništa nije pitao jer mi smo apsolutno nebitni. Dobiješ čvrgu u glavu.
Bila je ona sarkastična podla sprdnja u ruskoj dumi za vreme bombardovanja da će Srba stvarno ostati za ispod jedne kruške. Čitaju rusi kremansko proročanstvo majku mu staru.
Kinezi se isto uskuččili tek kad su im ambasadu bombardovali. Tek kad su im ambasadu bombardovali onda može hitan sastanak saveta bezbednosti. Onda sve može. A kad po nama preše, onda nikom ništa.
Mi ćerali albance po Kosovu 1998. godine. Propali pokušaj oluje na Kosovu. 50 godina ih naseljavali a onda ajde da ih ćeramo. Legija kad dođe sa crvenim beretkama Albanci sami bježe. Kad on dođe Alaha niđe nema. Divljaci ovi teroristi. Al oluja može kad se sve strane dogovore, al ne može oluja a niko se nije dogovorio. Onda krk osiromašeni uranijum. Batina po dupetu.