Hoće u "zatvor"

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.317
OČAJNI zbog neisplaćenih zarada, koje nisu primili od aprila, radnici Ikarbusa u ponedeljak su odlučili da spas potraže u - Centralnom zatvoru! Ogorčeni radnici ironično su konstatovali da bi im bilo bolje u zatvoru, jer bi tamo imali zagarantovana tri obroka, što na slobodi, kako kažu, nemaju. U nameri da dođu do zatvora sprečio ih je kordon policije. U koškanju je lakše povređen jedan policajac, dok je jedan radnik priveden.
Nekoliko stotina zaposlenih preduzeća "Ikarbus" okupilo se oko podneva u Bakićevoj ulici, nedaleko od Centralnog zatvora, zahtevajući da im se isplate zaostale zarade.
- Tražimo i da se konačno imenuje menadžment i da nam neko kaže kakvi su planovi u vezi sa preduzećem - rekao je predstavnik
radnika, Milenko Babić. - Mi smo pre tri meseca podneli prijavu protiv bivšeg direktora Srećka Nijemčevića zbog mahinacija, ali nadležni nisu reagovali. Neko je kriv za propast preduzeća, a ako nije on, onda smo sigurno mi. Zato smo došli da se prijavimo. Uostalom, u zatvoru bismo imali hranu i smeštaj što sada nismo u mogućnosti da obezbedimo svojim porodicama.
Kada su nezadovoljni radnici pokušali da dođu do Centralnog zatvora ispred njih se isprečio policijski kordon koji su oni pokušali da probiju. U guranju, do koga je došlo, jedan policajac dobio je udarac transparentom po ruci, a njegove kolege privele su štrajkača koji ga je udario.
- Pokušali smo da prođemo kroz kordon ali nismo uspeli - priča Živko Rastovac, iza koga je 38 godina radnog staža u "Ikarbusu". - Grupa policajca nas je oborila na zemlju. Kolegu, koji je pao preko mene su čak i udarili. Ne možemo da ostvarimo svoja prava. Meni duguju 310.000 dinara.
Okupljeni protestanti razišli su se kada su dobili uveravanja da će privedeni radnik biti oslobođen čim da izjavu u policiji. Najavili su da će proteste nastaviti i narednih dana.

RASKINUT UGOVOR
AGENCIJA za privatizaciju u septembru je raskinula Ugovor o prodaji akcija AD "Ikarbus" Beograd, jer kupac "Avtodetalj -Servis" iz Ruske Federacije nije ispunio ugovorne obaveze i posle isteka drugog naknadnog roka koji mu je odobren. U postupku vanredne kontrole, koja je sprovedena 20. avgusta, Agencija za privatizaciju je ustanovila da je poslednja zarada isplaćena za februar 2009. Štrajk zaposlenih u preduzeću započet je 1. jula, a račun preduzeća je od 15. jula neprekidno blokiran. "Ikarbus" je prodat na tenderu u avgustu 2008. godine.
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=14&status=jedna&vest=161606&title_add=Ho%C4%87e%20u%20%22zatvor%22&kword_add=protest%2C%20ikarbus
bgdikarbus.jpg
 
Pa dobro, za neplacanje pretplate cenim da cu biti u tom LUX- krilu.;):hahaha:

Ne.
Tebe će na 2. Dnevniku da prikažu kao vođu "Pretplatničk mafije", da te slikaju za novine i strpaju u samicu, prethodno pustivši narko dilera iz te iste samice kako bi napravili mesta za tako opasnog kriminalca poput tebe.
Onda će Ivica Dačić da da intervju za B92 kako je ovo još jedan od dokaza pravne države.
:mrgreen::sad2:
 
Ne.
Tebe će na 2. Dnevniku da prikažu kao vođu "Pretplatničk mafije", da te slikaju za novine i strpaju u samicu, prethodno pustivši narko dilera iz te iste samice kako bi napravili mesta za tako opasnog kriminalca poput tebe.
Onda će Ivica Dačić da da intervju za B92 kako je ovo još jedan od dokaza pravne države.
:mrgreen::sad2:

I to sto kazes...da se manem ja "corava posla"...:mrgreen:;)
 
Икарбус је ради добре аутобусе, ту фабрику није требало продавати странцима. Чак су се и Турци смејали делегацији из Београда која је купила турске аутобусе позади аутобуса пише Cobra има их по Београду, рекли им Турци што сте дошли код нас кад Икарус прави боље аутобусе од наших, пошто су у Истамбулу раније коришћени Икарус аутобуси чак је један и оборио рекорд по броју укрцаних путника.
У овој земљи је све окренуто наопачке, поштен свет тражи да иде у затвор јер је гладан.
Какву негативну слику о Србији шаље неспособна власт да је то просто страшно, а како ће се завршити то само драги Бог зна.
 
Poslednja izmena:

Back
Top