Хоће ли Српска листа коначно да обори Харадинајеву Владу?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.424
Харадинај има скупштинску већину само захваљујући подршци 10 посланика Српске листе.

Да није било њих, не би било ни његове Владе, већ би се ишло на нове изборе.

До сада је било 1000 разлога да српска листа изађе из Владе и обори је.

Да ли ће сада коначно да изађе из власти или је ово замо још једно замлаћивање да се народ (попут Тихија) ложи на ситуацију, а да суштински нема промена?

Или Вучић једноставно не жели да изађе из Харадинајеве Владе а ово са четири општине му је покушај "разграничења" на терену?

Koje srpske liste? Ove??? :mrgreen:

images

_nobody_

Харадинај има скупштинску већину само захваљујући подршци 10 посланика Српске листе.

Да ли ће сада коначно да изађе из власти или је ово замо још једно замлаћивање да се народ (попут Тихија) ложи на ситуацију, а да суштински нема промена?

Или Вучић једноставно не жели да изађе из Харадинајеве Владе а ово са четири општине му је покушај "разграничења" на терену?

"Srpska lista" je pozvala pre desetak dana na obaranje vlade, ako to drugi zele.

Izgleda da Haradinaj funkcionise sa manjinskom vladom.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...mljiv-partner-delu-opozicije-za-rusenje-vlade
12. novembar 2018. 18:13
Nakon što je Srpska lista opoziciji ponudila glasove 10 svojih poslanika za rušenje aktuelne vlade, Gazeta Ekspres (Express) piše da bi pad vlade Ramuša Haradinaja lako mogla postati realnost

https://www.kurir.rs/vesti/politika...ndalozno-povecanje-takse-na-srpsku-robu-video
Politika 22.11.2018. 11:29h
SRPSKA LISTA BOJKOTUJE VANREDNU SEDNICU SKUPŠTINE KOSOVA! Haradinaj: Takse na srpske proizvode od 100 odsto da ostanu sve dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova!

Sta su cekali dosad i podrzavali vlast na Kosovu i Metohiji.Slusaju ovog Iduota Vucica i jos se kunu u njega.To sto Vucic prica o prethodnom rezimu da su prihvatili neke odluke zapada,pa morali su,kao sto ce i on prihvatiti sto ameri traze.On sugurno nece pomoci Srbima na Kosovu i Metohiji.

Kao i svaki siledzija i ovaj belosvetski kaze :

- Ili mi se pokloni ili ukloni ...

:think:

Nego , sta mislite da li Siptari mogu da zavedu "prinudnu upravu" , umesto ovih koji su podneli ostavke i da na taj nacin , naravno uz podrsku "demoNkracije sa zapada i snaga KFORA " , nekako premosti ovu situaciju ... ?

Nemogu ništa ! Svesni su toga, ja mislim da je ovo sve u funkciji dnevne politike i trvenja izmedju Tačija i Haradinaja

Oni ne mogu nikada biti država bez podpisa Srbije !
Ako hoće da dobiju Belfast dobiće ga !

Postoji nešto što se zove gerila, gradjanska neposlušnost i bojkot !

Francuzi izdejstvovali svoje !

"NAPADAJU NAŠE SVETINJE, OVO JE VELIKI UDARAC" Opljačkana pravoslavna crkva na Kosovu, pljačkaši haraju po srpskim domaćinstvima
28.11.2018

wLvk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRJN01EQV8vNzFlOWUyZWY4MjFhNGZmMDkxZTk2NWM0NGQ3ZjVhNDcucG5nkZMCzQLkAIGhMAE

Pravoslavna crkva u selu Gornje Kusce u opštini Novo Brdo opljačkana je, a lopovi su iz kase odneli crkvene priloge koje su ostavljali vernici.

- To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje - rekao je za RTV Puls crkvenjak Stanimir Nikolić, koji je slučaj prijavio policiji.

U tom selu ukradeno je vozilo "opel astra", a u još desetak kuća pokušane su krađe.

Kako se navodi, u obližnjem selu Stanišor malo posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića iz koje su lopovi odveli kravu sa teletom.

Potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić osudio je najnovije napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

- Ovo je smišljeni akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima - rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je šesti put da su zabeležene kradje imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.

Poslednja izmena:
"Srpska lista" je pozvala pre desetak dana na obaranje vlade, ako to drugi zele.

Izgleda da Haradinaj funkcionise sa manjinskom vladom.

Позвала?

Је л' пише у неком акту како се покреће поступак неповерења влади? Сигурно није "позивање" већ одређени број потписа посланика који покрећу иницијативу.

КРИЗА НА КОСМЕТУ - Нови протест Срба у среду у подне; Арифи: Пре ће пасти влада, него што ћемо повући мере

Након ванредних седница скупштина општина са српском већином на северу Косова, челници Косовске Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана поднели оставке. Нови протест у среду 12 сати

***********************************************************************************
Gradonačelnik Južne Mitrovice hoće da upravlja „ujedinjenom Mitrovicom“

Nakon ostavke gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića zbog, kako je naveo, uvođenja „anticivilizacijskih“ taksi i „pokušaja ubistva“ Milana Radoičića, oglasio se gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sa zahtevom upućenim kosovskoj vladi da on upravlja „ujedinjenom Mitrovicom“.

„Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine“, napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Kossev.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, „onako kako je uvek bilo“, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao „ujedinjenom Mitrovicom“.

Ама, нека падне Влада.

Ако ће пре да падне влада него што ће да укину царине, онда нека падне Влада.

Срби треба да се изборе да буду важан политички фактор у покрајини а не статисти.

Нека оборе Владу. Биће поштованији на политичкој сцени Косова него што су сад.

Та прича како не смемо да обарамо Владу да се нешто не би десило нашем народу је прича за малу децу, глупе старце и празноглаве напредњаке.

ОБАРАЈ РАМУША!!!

Ја мислим да Српска листа нише не подржава Рамуша али нико не покреће иницијативу за смену. Уколико би иницијативу за смену покренули Срби ( ако уопште и могу то да ураде) Шиптари би из ината задржали Рамуша.

КРИЗА НА КОСМЕТУ - Нови протест Срба у среду у подне; Арифи: Пре ће пасти влада, него што ћемо повући мере

Након ванредних седница скупштина општина са српском већином на северу Косова, челници Косовске Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана поднели оставке. Нови протест у среду 12 сати

***********************************************************************************
Gradonačelnik Južne Mitrovice hoće da upravlja „ujedinjenom Mitrovicom“

Nakon ostavke gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića zbog, kako je naveo, uvođenja „anticivilizacijskih“ taksi i „pokušaja ubistva“ Milana Radoičića, oglasio se gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri sa zahtevom upućenim kosovskoj vladi da on upravlja „ujedinjenom Mitrovicom“.

„Zahtevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podeli Mitrovice na dve opštine“, napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu, a prenosi Kossev.

Bahtiri je naznačio da grad Mitrovica sada treba da bude jedna opština, tj. kako je rekao, „onako kako je uvek bilo“, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao „ujedinjenom Mitrovicom“.

Medijski proljei siftara idu u korist da se obori AV i smejeu mu se banditu AV....gustam kako ce hendlati pricu i preznojavati se po presicama oko Kosovesa,,,,i njegove izdaje.

Позвала?

Је л' пише у неком акту како се покреће поступак неповерења влади? Сигурно није "позивање" већ одређени број потписа посланика који покрећу иницијативу.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...ji-raspustanje-skupstine-opoziv-vlade/b9gzg3t
Kosovski poslanici će najpre pokušati da izglasaju odluku o raspuštanje skupštine, za šta je potrebno da glasa dve trećine, ili 81 od ukupno 120 poslanika, čime bi se otvorio put za održavanje prevremenih izbora.

U tom slučaju, presednica Kosova Atifete Jahjaga bi odmah zatim, u dogovoru sa političkim liderima, odredila datum izbora koji se ne mogu održati ranije od 30 dana, niti kasnije od 45 dana po raspuštanju skupštine. Po dosadašnjim predlozima, najverovatnije je da to bude 8. jun ili 15. jun.

Ukoliko, međutim, na sednici ne bude dovoljno glasova za raspuštanje parlamenta, onda sekretarijatu Skupštine Kosova treba poslati zahtev za opoziv vlade, koji treba da potpiše najmanje 40 poslanika.

Potrebno je 40 potpisa, da se pokrene glasanje o nepoverenju vladi, a 81 glas da skupstina pokrene nove izbore.

Haradinaj sada funkcionise kao manjinska vlada.

Mislim da na ovom Forumu,nikako ne bi trebalo tretirati politicke teme.Kada to kazem,mislim i na spoljno politicke i na unutrasnje politicke teme.Nema smisla,pisati
o necemu,o cemu niko od nas nema pojma.Svi razgovori koje politicari vode medju sobom,strogo su kontrolisani,i mi kao javnost,ne znamo u stvari nista.A svakako
da je neozbiljno pisati o stvarima u koje nismo upuceni.Mislim da poltikom treba da se bave polticari,a mi ostali,onim sto poznajemo i o cemu mozemo da se slozimo
ili ne slozimo,ali u tome je i car diskusija.!

Mislim da na ovom Forumu,nikako ne bi trebalo tretirati politicke teme.Kada to kazem,mislim i na spoljno politicke i na unutrasnje politicke teme.Nema smisla,pisati o necemu,o cemu niko od nas nema pojma. Svi razgovori koje politicari vode medju sobom,strogo su kontrolisani,i mi kao javnost,ne znamo u stvari nista.

Sa tobom sve je satro OK sto se tice sanity-a. Citav si, koliko toliko sto se mozga tice, cini se. Ali sprocu boldovanog CERVENIM... Ko je BWE tebi usadio u glavu FASIZAM da mi svi svi svi pojma nemamo (ti pojma ne znas, sam si rekao/napisao, NE kao javnost, i pricas za sve nas)???

To mozes da pricas u svoje ime, u moje NIKAKO. Ti si besmislen, i to priznajes. Mogu li da te ZAMOLIM da ne pises u moje ime. Jer TI zastupas Demokratiju, a ovamo se ponasas kao Vucic Pedev. Ne valja se. :whistling:

_nobody_

Back