- Poruka
- 956
Sta, IZGLEDAJU kao ovi sa slike?
A znas ti koliko sam ja upoznao Srba koji su totalne pijanice i dripci?
Pa ko zna gde se ti nesrećo krećeš i na šta i saam ličiš kad upoznaješ takve likove :-)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta, IZGLEDAJU kao ovi sa slike?
A znas ti koliko sam ja upoznao Srba koji su totalne pijanice i dripci?
ЕУропеизам у нашим крајевима, није болест од јуче, стара је то бољка и готово неизлечива. Још су крајем 19-ог
и почетком 20-ог века, српски еУропејци желели да буду Енглези.
Тако је приликом једног заседања Пашић, изнервиран употребио неке "јаче" речи, а један посланик из клупе је
добацио "Овако нешто Гледстон (тадашњи председник енглеског парламента) никад не би рекао у скупштини!".
Баја (Пашић) је одговорио: "Какви сте ви Енглези, такав сам ја Гледсон!"
"Још су крајем 19-ог
и почетком 20-ог века, српски еУропејци желели да буду Енглези"Nikada "srpski eUropejci" nisu želeli da budu Englezi". "Srpski eUropejci" su nastojali da srpsku kulturu odvoje od turskog uticaja koji je bio ogroman, a razumljivo je i zašto.
Pitala bih postavljača teme da li misli da bi bilo bolje da smo se priklonili turskom načinu života i kulturi? S obzirom na istorijske okolnosti, ne znam da li smo imali realne šanse da ostanemo samo "svoji", bez prihvatanja bilo kakvog uticaja sa strane. S druge strane, da li postoji narod na svetu (izuzimam plemena iz afričkih džungli i ) koji su ostali imuni na uticaje sa strane?
Da li smo prihvatanjem nekih evropskih vrednosti ostali bez svog jezika, verske tradicije, narodne muzike? Naravno da nismo, niti ko od nas to traži. Najlakše je bez ikakvog kritičkog stava citirati jednu krajnje negativnu istorijsku ličnost kakav je bio Pašić, o kome najveći broj učesnika u ovoj raspravi ne zna ništa, osim da je bio osnivač i predsednik radikalne stranke. To im je dovoljno da ga, tako zaslepljeni, veličaju. Da li je to što je Pašić radio bilo dobro ili loše za Srbiju tog vremena, nikome nije jasno, ali je dovoljno da čuju reč radikal i da budu unapred ubeđeni da je sigurno bio u pravu.
450 miliona ljudi živi u Evropskoj uniji. I to živi veoma dobro, a što je najvažnije, ni od jednog naroda se nije tražilo, niti će se tražiti, da se odrekne svog jezika, tradicije i vere. EU je interesna zajednica, koja je postavljena na sasvim drugačijim principima od onih koje Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica pokušavaju da plasiraju ljudima, i što je najgore, kod velikog broja ljudi im je to sasvim lepo i uspelo.Ta sumanuta i idiotska ideja postoji samo u Srbiji i to kod onog dela stanovništva, koji o EU ne zna ništa, niti su ikada kročili nogom na tlo EU. Za mnoge od njih je, bez uvrede, i Beograd - čudo.
Sve u svemu, kad malo bolje razmislim, cenim da postavljač teme, u stvari, pojma nema šta je hteo da kaže i što je najgore, zašto je uopšte postavio ovakvu temu. Valjda zato da bi stgli aplauzi od radikala.![]()
Registra draga si mi, nemoj se trošiš u raspravi sa ovim radikalnim...To sve go demagog...Dobar advokat može da crno predstavi kao bijelo, ali ako to postane način političke borbe...
Srbi nisu baš materijal za Evropu...Vrlo su tvrdoglavi, ratoborni i protiv su katoličanstva koje kao što je poznato predstavlja jedan od glavnih stubova Evropske Unije...A biti protiv katoličanstva nikad,što se pokazalo na Balkanu X puta, a posebno sada nije bilo pametno...Čak i sami Englezi veoma poštuju pontifexa iako su ima katolici oduvjek kost u grlu...

Bojim se da je opasnije ono što oni ne kažu...A to je orijentacija Srbije ka istoku i krajnjem orijentalizmu u okviru čega bi srbi postupno postali dio neke Rusko-Kineske ''federacije'' kao ''protivteža'' zapadnjačkom ''Novom Svjetskom poretku''Sad što ni ne shvataju da šta god rade, rade dobro za bankare N.W.O. je druga stvar...Nije prvi put da Srbi rade u korist svoje štete...N.W.O. je tableta koja ide u dva pakovanja...Jedno umotano u čokoladu i ukusno prvo, posle možda i gorče,ali se da progutati..I kao neka vrsta mišomora...Narodi sami odlučuju koju će izabrati iz kutije8)Nismo mi toliko protiv katoličanstva koliko su oni protiv pravoslavlja ... a boga mi, i ostalih. Jer njima prioritetna ideja nije vera, nego moć i novac.![]()
Pazi,katoličanstvo je mlogo moćno...Nosi sa sobom i lepe i ružne stvari...Samo je question da li je neki narod dovoljno ''stasao'' da shvati da su lepe stvari prihvatljivije i da se veže za njih...Ako ih pak ujedeš, umeju gadno pokazati zube...Kad vera postane demagogija, zapravo, sredstvo za ostvarivanje moći, pa imaš svoju banku, imaš i moć a zatim i geostrateške planove - što sve izlazi na vrstu kolonijalizma (najblaže rečeno).
To vi morate da opravdate vashu mrznju i opsednutost prema katolichanstvu...

Ja da sam na tvom mestu, ne bih učestvovao na ovoj temi. Toliko si se obrukao dokazivanjem da sve loše dolazi iz nacionalizma, pa onda genralalizacije, pa si onda protiv generalizacije ... Ma čudo. Neki si a-nacionalisat ili-ti kosmopolita ... Apatrid ?! Gde si se ti to toliko izgubio ?
A baš mržnje i ružnih reči imaš više od bilo kog tvog objekta preziranja ...![]()
Poz centurion laciPazi,katoličanstvo je mlogo moćno...Nosi sa sobom i lepe i ružne stvari...Samo je question da li je neki narod dovoljno ''stasao'' da shvati da su lepe stvari prihvatljivije i da se veže za njih...Ako ih pak ujedeš, umeju gadno pokazati zube...
U pravu si za mnogo toga ali uvek ostaje Vatikan je I to i....Ima tu dobrih stvari,divnih slatkiša u kutiji.Ne mora sve bit tako gorko, kako su ga Srbi, ponekad zbog svoje nesmotrenosti, ponekad svog neznanja doživljavali:wink:

Sve u svemu, kad malo bolje razmislim, cenim da postavljač teme, u stvari, pojma nema šta je hteo da kaže i što je najgore, zašto je uopšte postavio ovakvu temu. Valjda zato da bi stgli aplauzi od radikala.![]()

]Po hiljaditi put se pred učesnike u raspravi na ovom pdf, postavlja jedna besmislena dilema: Srbija ili EU.
Da krenemo redom:"Још су крајем 19-ог
и почетком 20-ог века, српски еУропејци желели да буду Енглези"Vrlo lepo ( i tačno) si ovo napisala, naročito mi se sviđaju opaske o Pašiću, samo ja ipak ne bih toliko idealizovala EU, mada, možda je i to više stvar rečnika, ili relativno uzetih stvari, i ne bih bacala "drvlje i kamenje ni na taj "Istok", (Bliski, Srednji, Daleki), niti na Aziju, ima tamo mnogo toga pozitivnog. A mi, sem što smo "svoji", treba da uzmemo od svih one dobre stvari, koliko je moguće.Nikada "srpski eUropejci" nisu želeli da budu Englezi". "Srpski eUropejci" su nastojali da srpsku kulturu odvoje od turskog uticaja koji je bio ogroman, a razumljivo je i zašto.
Pitala bih postavljača teme da li misli da bi bilo bolje da smo se priklonili turskom načinu života i kulturi? S obzirom na istorijske okolnosti, ne znam da li smo imali realne šanse da ostanemo samo "svoji", bez prihvatanja bilo kakvog uticaja sa strane. S druge strane, da li postoji narod na svetu (izuzimam plemena iz afričkih džungli i ) koji su ostali imuni na uticaje sa strane?
Da li smo prihvatanjem nekih evropskih vrednosti ostali bez svog jezika, verske tradicije, narodne muzike? Naravno da nismo, niti ko od nas to traži. Najlakše je bez ikakvog kritičkog stava citirati jednu krajnje negativnu istorijsku ličnost kakav je bio Pašić, o kome najveći broj učesnika u ovoj raspravi ne zna ništa, osim da je bio osnivač i predsednik radikalne stranke. To im je dovoljno da ga, tako zaslepljeni, veličaju. Da li je to što je Pašić radio bilo dobro ili loše za Srbiju tog vremena, nikome nije jasno, ali je dovoljno da čuju reč radikal i da budu unapred ubeđeni da je sigurno bio u pravu.
450 miliona ljudi živi u Evropskoj uniji. I to živi veoma dobro, a što je najvažnije, ni od jednog naroda se nije tražilo, niti će se tražiti, da se odrekne svog jezika, tradicije i vere. EU je interesna zajednica, koja je postavljena na sasvim drugačijim principima od onih koje Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica pokušavaju da plasiraju ljudima, i što je najgore, kod velikog broja ljudi im je to sasvim lepo i uspelo.Ta sumanuta i idiotska ideja postoji samo u Srbiji i to kod onog dela stanovništva, koji o EU ne zna ništa, niti su ikada kročili nogom na tlo EU. Za mnoge od njih je, bez uvrede, i Beograd - čudo.
Po hiljaditi put se pred učesnike u raspravi na ovom pdf, postavlja jedna besmislena dilema: Srbija ili EU.
Da krenemo redom: "Још су крајем 19-ог
и почетком 20-ог века, српски еУропејци желели да буду Енглези"
Nikada "srpski eUropejci" nisu želeli da budu Englezi". "Srpski eUropejci" su nastojali da srpsku kulturu odvoje od turskog uticaja koji je bio ogroman, a razumljivo je i zašto.
Kao i to da se Kusturica i Pavić dobro uklapaju sa nekim tokovima u evropskoj kinematografiji i književnosti....
A Marija Šerifović i njena pesma ''Molitva'' nemaju blage veze sa etno-muzičkim nasleđem Srbije

A nacionalizam je bolest naseg drustva. Sto je jos gore, ta bolest je dosla odma posle komunizma. A jos gore je sto ovde ima malo nacionalista.
Uglavnom su to nacional-socijalisti.
Ali preguracemo mi to. Pregurala je i Nemachka posle 2. svetskog rata...

Što ne menja činjenicu da anegdotu sa Pašićem nisi baš najbolje ukapirala....
Kao i to da se Kusturica i Pavić dobro uklapaju sa nekim tokovima u evropskoj kinematografiji i književnosti....
A Marija Šerifović i njena pesma ''Molitva'' nemaju blage veze sa etno-muzičkim nasleđem Srbije