Hoće li i Internet dobiti 'smrtonosnu' konkurenciju?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.115
Ne može se cenzurom nazvati to što rade privatne kompanije, privatna kompania ima pravo da pusti ono što hoće i a ne pusti ono što neće.
Ko je taj koji će da odredi šta je propaganda a šta nije? Vi hoćete da uvedete nekog vrhovnog cenzora, da regulišete internet, da utvrđuje šta je propaganda a šta nije propaganda.... Pa to imate u srpskim medijima! Hoćete vučićev sistem informisanja da protegnete na internet!
Za anglosaksonce se ne brinite, oni se uvak dočekaju na noge....
Znači, odobravaš pravo privatnim vlasnicima društvenih mreža i medijskih kuća da recimo blokiraju ISTINITE i PRAVE informacije, kao i da dozvoljavaju širenje dezinformacija, LAŽI i poluistina? A oni sa druge strane imaju PRAVO da svom korisniku i BRIŠU profil ako zaključe da je korisnik 'kenjao'? :super: :super:
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.115
Ne pravi se ti blesav! Sve što pišu mediji o "Zapadu" pod kojim se krije ustvari kapitalizam je dezinformacija, laž i poluistina, prećutkivanje i sovjetska demagogija. Država je dužna da obezbedi slobodan protok informacija i da svako može da iznosi svoje mišljenje i da kritikuje šta hoće a ne da suzbija jednu stranu a drugu favorizuje! Rusija je ta koja samu sebe dezavuisala odnosom prema Srbiji jer gura Srbiju u sukob sa zapadnim silama radi svojih ineresa!
Apsolutno je besmisleno to što ti tvrdiš da je zapad sam sebe dezavuisao jer je to tvoje mišljenje! Ja tvrdim da nije da je to moskovska propaganda!
A onda ti tvrdiš da ja štetim slobodnom tržištu!? :udriglavu: Štetim slobodnom tržištu ideja tako što iznosim svoje ideje!?:udriglavu:
Hoćeš da mi prodaš cenzuru zapakovanu u brigu za slobodno tržište!
E moj sinko...

A Srbi eto, svi trče u EU! Bora Čorba bi rekao: Dvojica ga vuku, trojica ga tuku! :zcepanje:Pa kaže: One kojima se ide u EU samo radi zapošljavanja u toj EU bi trebalo PROTERATI iz Srbije u tu EU! Neka Merkelica pošalje eskadrilu NATO transportnih aviona da to potrpamo u njih i poželimo im sretan put i boravak! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.115
Запад који се посматра у политичком смислу јесте онај културно политички систем који је настао на бази Светог римског царства које је ојачано Британским колонијама у северној Америци.
Ако мало боље погледате кроз историју државе настале у оквиру Светог Римског царства (касније Немачке нације) од свог настанка народе источно од њих не признају за "цивилизоване" . По свом менталитету Словенски народи имају свој менталитет и културу која јесте имала више утицаја са истока како кроз филозофију тако и кроз религију - источно хришћанство има већи удео источних филозофија старог века него западни облици хришћанства који су наследили већи Римски утицај.

Што се тиче слободне размене информација на западу изгледа да сте преспавали многе афере које се тичу највећих играча на интернету за које је доказано да својјом интерном цензуром утичу на јавно мњење чак у толикој мери да су утицали на многе резлутате избора у западним земљама (Америци, Британији, Француској...) а за које су касније били оптуживани "руски хакери". Другим речима то што ви не видите да садашњи (светски) интертнет није слободан то је само показатељ колико сте мало упознати са стварним стањем...
Што се тиче државних политика везаних за цензуру и проток информација довољно је само мало озбиљније анализирати информације које се добијају посредством "западних" медија и да се установи гебелсовски креирана пропаганда усмерена према домаћем становништву (англосаксонском).

Ili recimo ovo: Mi stariji se sećamo kratkotalasnih radio stanica Dojče Vele, VOA, Slobodna Evropa itd koje su huškale raju ex-varšavskih država na pobunu. I kada se ta raja u Čehoslovačkoj i Mađarskoj pobunila, TRULI zapad NIJE ni prstom mrdnuo kada su sovjeti te kenjaže u KRVI ugušili! Obična TRULA propaganda bila! :bravo:
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.115
По вама је нормално да глобалне компаније, само зато што су "приватне" имају право да вам дозвољавају приступ само оним информацијама које одговарају политичким погледима њиховог управног одбора?
И онда се чудите зашто поједине државе размишљају и чине кораке ка бољој информисаности сопственог становништва!?
Ако се не сећате ту њихову демократичност по питању слободног тока информација смо осетили и на својој кожи а осећаћемо још доста времена.
Слободни ток информација не постоји, постоје само мање или више очигледне акције државе на контроли информација. Е сад то што су на западу створили привид слободног тока информација а у стварности се на често перфидне начине блокирају корисници који пласирају неку информацију која није у складу са дневном политиком државног врха односно управних одбора компанија које иначе контролишу тај државни врх...
Покушајте да се информишете колико је налога са Јутјуба блокирано претходних пар година под ознаком "политички неподобан"... Колико се налога на Фб блокира месечно због "политичке неподобности" а да притом нису у питању никаве фашистичке организације и слична смећа.
Чак ћете наћи да се разна фашистичка смећа у појединим државама охрабрују и промовишу преко тих истих западних медија ...
Tako i za nauku! Na nekim RH forumima je bilo dosta da samo postaviš pitanje o Ajnštajnovoj teoriji Relativnosti i da dobiješ TRAJNI BAN! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
https://vaso.weebly.com/zatucani-forumi.html
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.