Hoće li biti okršaj na Svetoj gori

Prilozi

• 5A01EE0D-E9AC-4073-B733-ACF8245A2E3D.png
    5A01EE0D-E9AC-4073-B733-ACF8245A2E3D.png
    307,1 KB · Pregleda: 4
Bože...
Na sutrašnji dan!
Oprostite, ali Sveti Sava je u pitanju. Šta će biti na Svetoj Gori sa onim našim monasima? Da sam muško, prepešačila bih, preplivala šta treba, i avion, i helikopter, i traktor, pridržala braću Srbe i sve ostale.
Šta će biti?
Ne ide da žensko otvaram temu, nisam dobro ni obaveštena, ali sam potrešena i sekiram se.
Izvinite, ne brišite iako sam očito spam, možda mi neko sa dobrom pameću i verom u Boga odgovori na PP šta da mislim. Izmestite me, Superženo, samo mi ne brišite pitanje.

"kada su neki monasi bacali Molotovljeve koktele na grčke snage." ( sukob iz 2002.)
Opasni monasi :)

Uranopolis, gradić na Halkidikiju, postao je mesto okupljanja brojnih pristalica stare bratije manastira Esfigmen. Vernici iz raznih krajeva Grčke stigli su kako bi izrazili svoje protivljenje bilo kakvoj policijskoj intervenciji na Svetoj Gori. Pod sloganom "Pravoslavlje ili smrt" iskazali su jasno neslaganje s najavljenom evakuacijom monaha iz manastira i njihovog predstavništva u Karišima.

Iguman Mefodije poručuje: Ako Micotakis želi da napravi masakr, neka to uradi, mi se ne predajemo

Poslednja izmena:
Atos je pod protektoratom Konstantopola prema tome i Patriarhom Bartoleom.
Ostali manastiri to prihvataju ali ovaj 'problematicni' ne iz razloga da je Patriarh ekumenista /sto jeste/ i ne priznaju ga kao predstavnika svoje crkve. Po tom stavu ispadaju od protektorata i skupa drugih manastira koji ne moraju da placaju takse a njima su te takse obracunate i moraju da ih izmire i oni se bune protiv toga.
Ukratko 'caru carevo' je u njihovom tumacenju da oni imaju samo cara nebeskog a ne i zemaljskog sto je donekle suprotno od Hristovog ucenja.

Back