ХОЋЕ ЛИ БЕЧКИ КОЧИЈАШИ УМУКНУТИ???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Jelko Kacin o sudbini Kosova
Srpski političari skrivaju istinu

Autor: T. N. Đ. | 02.12.2007 - 06:53
kacin_v.jpg

Srpski političari znaju kakva je budućnost Kosova, ali niko se ne usuđuje da to javno kaže srpskom narodu. Nedavno smo to konstatovali Oli Ren i ja u razgovoru s nemačkim članom evropskog parlamenta - kaže za "Blic nedelje" Jelko Kacin, evropski izvestilac za EU.

Kacin je ubeđen da Srbija ima kapacitete da se približi EU i da može mnogo brže i više, ali da se taj proces usporava jer je fokus srpskih političara usmeren ka Kosovu, umesto ka Srbiji i njenoj budućnosti.
- Kakav će biti status Kosova ne mogu i ne smem reći kao član evropskog parlamenta. Ali, otvoreno kažem da će EU u svim svojim institucijama preuzeti deo odgovornosti za evropsku budućnost Kosova! Shodno tome, mi smo u nacrtu proračuna EU za iduću godinu predvideli sumu od 180 miliona evra za finansiranje naših aktivnosti na Kosovu. Na taj način obavezali smo se da ćemo pomoći Kosovu i svim njegovim stanovnicima - navodi Kacin.
On navodi da je srpska strana predlagala rešenja za status Kosova za koja unapred zna da su nerealna i da na dugi rok idu na štetu Srbije, navodeći kao primer Olandska ostrva.
- Olandska ostrva imaju svog zastupnika u Evropskom parlamentu, on sedi pored mene i otvoreno kažem da ono što predstavljaju Olandska ostrva unutar Finske nije model koji bi bilo moguće aplicirati na Kosovu. Na Olandskim ostrvima ne živi nijedan Finac, samo Šveđani. Poređenje Olandskih ostrva i Kosova nije realno, i to svakako znaju i srpski političari, a pitanje za njih je zašto gube vreme udaljavajući se od EU - kaže Kacin.
On se osvrnuo na ulogu Rusije u razrešavanju statusa Kosova, navodeći pre svega da Rusija nije balkanska zemlja, kao i da je 1999. pokušavala da blokira odlazak NATO na Kosovo.
- Upotrebila je veto. Ali, uprkos tome, ruski padobranci stigli su na aerodrom u Prištini pre NATO snaga! Prva država koja je napustila Kosovo ponovo je bila Rusija! Mislim da je mesto Srbije i Kosova u EU, ne u Rusiji, i to dobro zna i Rusija - kategoričan je Kacin. On navodi da je Rusija u ovom momentu sastavni deo trojke i da direktno prati razvoj pregovora između Srbije i Kosova o statusu pokrajine.
- Rusija je aktivan učesnik u tom procesu i taj izveštaj koji će trojka predstaviti UN 10. decembra biće i ruski izveštaj - navodi Kacin.
Evropski izvestilac za Srbiju ne očekuje nemire jer "misli da će albansko stanovništvo biti strpljivo“.

Inat na štetu Srba
Poziv Srbima na Kosovu da ne učestvuju na izborima, Kacin ocenjuje kao političku grešku par ekselans ili najveću političku grešku počinjenu u vezi s Kosovom ove godine. Objašnjava da ukoliko neko ne učestvuje na izborima, samog sebe i svoj entitet gura u samoizolaciju.
- To su koraci na vlastitu štetu. Demokratija govori o participaciji, a ne o inatu. A potez diktiran iz Beograda je kratkovid, neevropski i nedržavotvoran - kaže Kacin.

Не знам већ по који пут бечки кочијаши нападају Србију и њено политичко руководство. И , наравно, ко објављује бљувотине својих кочијаша него БЛИЦ чији је власник неки хитлерјунговац Шваба?

Превршили су сваку меру. На крају ће неко смрдљивим Јанезима да дигне у ваздух све Меркаторе по Србији - само нека наставе овако да се играју.

Jelko Kacin...:shock:....:roll::roll::roll:

svojevremeno je izjavio da će Hrvaška ući u EU najranije 2014. (to je izjavio prošle godine...) a sad vrti drugu ploču kad su nam preko mnogih europskih institucija dali zeleno svjetlo da ubrzamo s screeningom jer nas hoće čim prije pod svoje okrilje i da sa pregovorima završimo do 2009. godine tako da s 1.1.2010. budemo unutra...

ipak nama je ZERP prema istraživanju građanskog mnjenja veoma važan strateški cilj za ostvarit tako da će možda to malo zakomplicirat stvari, ali previše je EU sredstva uložila a svake godine i još i više ulaže u Hrvatsku tako da im treba da uđemo u EU pa da nas porobe do kraja...ipak u tom srazu pregovora Hrvatska treba pametno odigrati i postavit neke razumne uvjete da se uđe sa što većim dobitkom a sa što manjim gubitkom...ne treba srljati...

a što se tiće Kosova ...Jelko ima taman toliko saznanja koliko i kumica sa placa ...:roll:

ja da sam na vašem mjestu založio bih se da europski predstavnik za Srbiju ne bude slovenac nego npr. rumunj, bugarin, grk ili francuz...s opravdanjem da je ne tako davno Srbija bila u sukobu sa Slovenjom (doduše vikend rat al rat je rat) i da lako moguće da Slovenci tu činjenicu budu iskoristili da daju svojevrsni comeback šamar natrag Srbiji preko Kosova...

...eto ipak Mitke ovaj put imaš okej temu

šta ti Deželci trebaju baš sve #rcat u mozak...počeli su sa Hrvatima a izgleda ni to im nije bilo dovoljno:roll:
----------------------------------------------
inaće svaka čast Slovencima na njihovim uspjesima, za to kapa dole i daleko od toga da su političari ogledalo naroda...imam dosta prijatelja tu preko granice i rado i često odem u Sloveniju...al da mi neki njihovi političari idu na nerve to poprilično stoji, a i stoji i da kad se nađem s prijateljima iz Slovenije da u tom mišljenju nisam usamljen...
----------------------------------------------
i malo za kraj da se uz Pervana svi lepo zasmejemo: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5488122&postcount=31

Jelko Kacin o sudbini Kosova
Srpski političari skrivaju istinu

Autor: T. N. Đ. | 02.12.2007 - 06:53
kacin_v.jpg

Srpski političari znaju kakva je budućnost Kosova, ali niko se ne usuđuje da to javno kaže srpskom narodu. Nedavno smo to konstatovali Oli Ren i ja u razgovoru s nemačkim članom evropskog parlamenta - kaže za "Blic nedelje" Jelko Kacin, evropski izvestilac za EU.

Kacin je ubeđen da Srbija ima kapacitete da se približi EU i da može mnogo brže i više, ali da se taj proces usporava jer je fokus srpskih političara usmeren ka Kosovu, umesto ka Srbiji i njenoj budućnosti.
- Kakav će biti status Kosova ne mogu i ne smem reći kao član evropskog parlamenta. Ali, otvoreno kažem da će EU u svim svojim institucijama preuzeti deo odgovornosti za evropsku budućnost Kosova! Shodno tome, mi smo u nacrtu proračuna EU za iduću godinu predvideli sumu od 180 miliona evra za finansiranje naših aktivnosti na Kosovu. Na taj način obavezali smo se da ćemo pomoći Kosovu i svim njegovim stanovnicima - navodi Kacin.
On navodi da je srpska strana predlagala rešenja za status Kosova za koja unapred zna da su nerealna i da na dugi rok idu na štetu Srbije, navodeći kao primer Olandska ostrva.
- Olandska ostrva imaju svog zastupnika u Evropskom parlamentu, on sedi pored mene i otvoreno kažem da ono što predstavljaju Olandska ostrva unutar Finske nije model koji bi bilo moguće aplicirati na Kosovu. Na Olandskim ostrvima ne živi nijedan Finac, samo Šveđani. Poređenje Olandskih ostrva i Kosova nije realno, i to svakako znaju i srpski političari, a pitanje za njih je zašto gube vreme udaljavajući se od EU - kaže Kacin.
On se osvrnuo na ulogu Rusije u razrešavanju statusa Kosova, navodeći pre svega da Rusija nije balkanska zemlja, kao i da je 1999. pokušavala da blokira odlazak NATO na Kosovo.
- Upotrebila je veto. Ali, uprkos tome, ruski padobranci stigli su na aerodrom u Prištini pre NATO snaga! Prva država koja je napustila Kosovo ponovo je bila Rusija! Mislim da je mesto Srbije i Kosova u EU, ne u Rusiji, i to dobro zna i Rusija - kategoričan je Kacin. On navodi da je Rusija u ovom momentu sastavni deo trojke i da direktno prati razvoj pregovora između Srbije i Kosova o statusu pokrajine.
- Rusija je aktivan učesnik u tom procesu i taj izveštaj koji će trojka predstaviti UN 10. decembra biće i ruski izveštaj - navodi Kacin.
Evropski izvestilac za Srbiju ne očekuje nemire jer "misli da će albansko stanovništvo biti strpljivo“.

Inat na štetu Srba
Poziv Srbima na Kosovu da ne učestvuju na izborima, Kacin ocenjuje kao političku grešku par ekselans ili najveću političku grešku počinjenu u vezi s Kosovom ove godine. Objašnjava da ukoliko neko ne učestvuje na izborima, samog sebe i svoj entitet gura u samoizolaciju.
- To su koraci na vlastitu štetu. Demokratija govori o participaciji, a ne o inatu. A potez diktiran iz Beograda je kratkovid, neevropski i nedržavotvoran - kaže Kacin.

Не знам већ по који пут бечки кочијаши нападају Србију и њено политичко руководство. И , наравно, ко објављује бљувотине својих кочијаша него БЛИЦ чији је власник неки хитлерјунговац Шваба?

Превршили су сваку меру. На крају ће неко смрдљивим Јанезима да дигне у ваздух све Меркаторе по Србији - само нека наставе овако да се играју.

Ja ne znam da li je covek kocijas ili ne, ali ako jeste, koga upotrebljava za vucu kocija? Mislim ko je tu konj?
Inace svaka cast na pokazivanju realnih cinjenica nekome. Jedino sumnjam da to oni shvataju.

ХОЋЕ ЛИ БЕЧКИ КОЧИЈАШИ УМУКНУТИ???

Hoće, taman kad i postavljač teme, znači načekaćemo se...

Mito ja sam ti već objasnio da oni ne kreiraju politiku, samo prenose svoja saznanja, u čemu je problem?!

Pa ima ih vise...
1. Mitke slabo kapira
2. Mitke nesto ne zeli da ukapira
3. Mitketu je receno da ti ne veruje
4. Mitke voli da njima veruje
5. Mitke je ipak legenda ovog furama, i ne trazi od njega da se menja, nije fer zarad nas forumasa
6. Mitke je sigurno pokusavao ali hebi ga.....

Pa ima ih vise...
1. Mitke slabo kapira
2. Mitke nesto ne zeli da ukapira
3. Mitketu je receno da ti ne veruje
4. Mitke voli da njima veruje
5. Mitke je ipak legenda ovog furama, i ne trazi od njega da se menja, nije fer zarad nas forumasa
6. Mitke je sigurno pokusavao ali hebi ga.....

А ти си Шиптаре постао веома безобразан, али такви сте ви дивљаци, што је човек према вама бољи - ви све више показујете своју праву природу.

Боље ти је да се припремаш лагано за ПРЕЛАЗАК ПРЕКО ПРОКЛЕТИЈА:lol::lol::lol::

Najsmešnije mi je što neki ovde prebacuju Slovencima kako su oni nekakvi sluge, kočijaši, šta već. Spram nas su gospoda, a za to pored ostalog mogu da zahvale upravo onima koji su ih krajem osamdesetih zvali kočijašima. Tad su nas ti pileći mozgovi ubeđivali kako će jadna Slovenija bez nas propasti i slične budalaštine. Sećate li se samo onog bojkota? Eh pameti naše ...

Najsmešnije mi je što neki ovde prebacuju Slovencima kako su oni nekakvi sluge, kočijaši, šta već. Spram nas su gospoda, a za to pored ostalog mogu da zahvale upravo onima koji su ih krajem osamdesetih zvali kočijašima. Tad su nas ti pileći mozgovi ubeđivali kako će jadna Slovenija bez nas propasti i slične budalaštine. Sećate li se samo onog bojkota? Eh pameti naše ...

А где би била данас та гамад ДА ИМ ЈЕ СРБИЈА ЗАВРНУЛА СЛАВИНУ И ДА СЕ СРБИЈА ПОНАША ПО ПРИНЦИПУ РЕЦИПРОЦИТЕТА. Та стока и дан-данас откупљује, рецимо воће, па га упакује и овде га преко Мишка ПРОДАЈЕ КАО УВОЗ...
Све су то и даље прљава комуњарска посла!

Словенци су и били А И ДАНАС СУ НА ГРБАЧИ СРБИЈЕ!

А где би била данас та гамад ДА ИМ ЈЕ СРБИЈА ЗАВРНУЛА СЛАВИНУ И ДА СЕ СРБИЈА ПОНАША ПО ПРИНЦИПУ РЕЦИПРОЦИТЕТА. Та стока и дан-данас откупљује, рецимо воће, па га упакује и овде га преко Мишка ПРОДАЈЕ КАО УВОЗ...
Све су то и даље прљава комуњарска посла!

Словенци су и били А И ДАНАС СУ НА ГРБАЧИ СРБИЈЕ!

Nisam neki obozavatelj slovenaca ali sta to znaci ,ko je tu pametan a ko glup .

Ми смо, захваљујући марионетској Влади од 2000. ИСПАЛИ ГЛУПИ ДА ГЛУПЉИ НЕ МОЖЕМО БИТИ. Оног Свилановића је откад требало послати на доживотну робију као и сав онај други олош који је испод жита у бесцење продавао и пословни простор и друго по Србији ОЛОШУ СЛОВЕНАЧКОМ КОЈИ ЈЕ ПОБИО МЛАДИЋЕ ЈНА ПУЦАЈУЋИ ИМ У ЛЕЂА. Али то је за њих завршио Солана и други наредбодавци који и данас харају по Србији. До данас НИСУ одговарали за побијених на подмукли начин преко 50 војника ЈНА.
И данас иста багра Словенци НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ НИ "к" ОД КАПИТАЛА ИЗ СРБИЈЕ А НИТИ РОБУ ИЗ СРБИЈЕ ДА УЂЕ У СЛОВЕНИЈУ - а овде слугерање дозвољавају да нам се пењу на главу и још да се мешају у унутрашње послове Србије.

Naš problem je taj što od Obrenovića ( usudila bih se da kažem- Miloša Obrenovića) , nismo imali pametnog vladara....a od 46. godine imamo namesnike koji se ne brinu preterano za interes Srbije.
Janezi to znaju, pa samo vešto koriste priliku. Ali Srpski narod nije glup, zna i on. Ovom prilikom ne mislim na nabedjene intelektualce, kojima slovenačko gov.no miriše, a sopstveno smrdi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back