Hoće centrala da pogreši jednom...

• Začetnik teme Začetnik teme Dust
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dust

Domaćin
Banovan
Poruka
4.184
Kao MTS-ov korisnik, imam istu SIM karticu već bezmalo 10 godina. Ona se, u međuvremenu, selila kroz 4 telefona i svi problemi koje sam imao sa mobilnim, uglavnom su bili u vezi sa aparatima. Kartica je uvek radila kako treba. Međutim, sada počinjem da sumnjam da je upravo ona postala falična. O čemu se radi?
Počev od kraja prošle godine (par meseci od poslednje zamene mobilnog), nekoliko puta se događalo da moja poruka uopšte ne bude poslata, da poruke kasne ili da meni ne stignu uopšte poruke. U početku sam sumnjao da je kvar do mobilnog (Nokia E75), koja je nešto ranije imala neke probleme, ali sasvim druge prirode (kvar tastature).
Pozovem ja korisnički servis i prijavim problem, i dobijem tipično džulovsko objašnjenje: "SMS poruke se isporučuju u roku od 24 sata!" (?) :evil::dash::dash::eek::eek::eek:
Da, treba ja da javim tako nekome da ću kasniti 5 minuta, a poruka mu stigne sutradan...
Bilo kako bilo, pomislim ja da tripujem, tj. da nešto nije u redu u mojoj komunikaciji sa ljudima. Međutim, počnu i ljudi da mi govore da im ne odgovaram na poruke (koje mi nisu ni stigle), da im ne stižu moje poruke.
Sličan problem sam imao u komunikaciji sa jednom drugaricom. Naši brojevi kao da se mrze: u koji god mobilni da ubacim karticu, ne mogu da joj pošaljem novi SMS, već samo da odgovorim na njenu poruku, a isto tako je i kada je nazovem- iz nekog razloga preusmerava poziv. Pritom, rekla mi je da taj problem ima samo sa mnom, a ja nemam ni sa kim drugim...

Dakle, da li je neko imao takvo iskustvo i šta preporučujete? :think:

P.S.: Proverio sam kredit, imao sam ga uvek :lol:
P.P.S: Menjao sam telefone, nije do njih.

Poslednja izmena:
Kao MTS-ov korisnik, imam istu SIM karticu već bezmalo 10 godina. Ona se, u međuvremenu, selila kroz 4 telefona i svi problemi koje sam imao sa mobilnim, uglavnom su bili u vezi sa aparatom. Kartica je uvek radila kako treba. Međutim, sada počinjem da sumnjam da je upravo ona postala falična. O čemu se radi?
Počev od kraja prošle godine (par meseci od poslednje zamene mobilnog), nekoliko puta se događalo da moja poruka uopšte ne bude poslata, da poruke kasne ili da meni ne stignu uopšte poruke. U početku sam sumnjao da je kvar do mobilnog (Nokia E75), koja je nešto ranije imala neke probleme, ali sasvim druge prirode (kvar tastature).
Pozovem ja korisnički servis i prijavim problem, i dobijem tipično džulovsko objašnjenje: "SMS poruke se isporučuju u roku od 24 sata!" (?) :evil::dash::dash::eek::eek::eek:
Da, treba ja da javim tako nekome da ću kasniti 5 minuta, a poruka mu stigne sutradan...
Bilo kako bilo, pomislim ja da tripujem, tj. da nešto nije u redu u mojoj komunikaciji sa ljudima. Međutim, počnu i ljudi da mi govore da im ne odgovaram na poruke (koje mi nisu ni stigle), da im ne stižu moje poruke.
Sličan problem sam imao u komunikaciji sa jednom drugaricom. Naši brojevi kao da se mrze: u koji god mobilni da ubacim karticu, ne mogu da joj pošaljem novi SMS, već samo da odgovorim na njenu poruku, a isto tako je i kada je nazovem- iz nekog razloga preusmerava poziv. Pritom, rekla mi je da taj problem ima samo sa mnom, a ja nemam ni sa kim drugim...

Dakle, da li je neko imao takvo iskustvo i šta preporučujete? :think:

P.S.: Proverio sam kredit, imao sam ga uvek :lol:
P.P.S: Menjao sam telefone, nije do njih.

Ista stvar mi se desavala,s tim sto ja nisam ni zvao korisnicki servis,vec sam promenio karticu :) Imaju i one ponekad zuta minuta :D

Jednostavno

- odeš do Telekomove poslovnice
- podneseš zahtev za izdavanje savremenije kartice (više memorije, drugačije programirana)
- poneseš ličnu kartu i daš izjavu da si lično ti vlasnik te kartice
- ambalaža od SIM kartice može da ti bude tražene dodatne potvrde radi
- za par dana odeš opet do iste poslovnice
- staviš SIM karticu u telefon
...
...
...
Naravno da ti je kartica zveknula jer si je non stop reprogramirao normalnim korišćenjem
(sa novim brojevima, brisanjem brojeva, čuvanjem i brisanjem poruka)

To beše 200 dinara? Hm, i da, da li moram da sačuvam podatke sa sadašnje kartice, mislim, to dajem njima?

Telefonski imenik možeš da sačuvaš na dva načina:
- iskopiraj sadržaj u telefon
- ako sluačjno imaš telefon koji snima brojeve samo na karticu onda iskoristi uslugu čuvanja brojeva na mts serveru
- za detalje vidi sa njihovim korisničkim servisom

Jednostavno

- podneseš zahtev za izdavanje savremenije kartice (više memorije, drugačije programirana)
...
...
...
Naravno da ti je kartica zveknula jer si je non stop reprogramirao normalnim korišćenjem

Hvala na detaljnom objašnjenju (delim reputacije svima).
Hm, samo nešto mi je interesantno.
ORIGINALNA AMBALAŽA KARTICE!? Ko je toliko lud da to čuva od oktobra 2002. do juna 2012! :hahaha:.
To sam kupio nekada davno zajedno sa svojim blaženopočivšim Siemens-om A40 :P
U svakom slučaju, hvala, ovo sa reprogramiranjem kartice daje objašnjenje...

Jednostavno

...
...
...

nista mu ne treba, ja sam menjala karticu pre godinu dana, samo ponese licnu kartu i staru karticu, plati oko 200 dinara i ljubazna teta mu odmah da novu karticu sa njegovim istim brojem

Back